Dense și aromate, aceste brioșe sunt desertul perfect de weekend. Lipsite de glutenși a lactoză, sunt ideale pentru cei care au intoleranță la aceste ingrediente. În plus, textura este ușor de obținut dacă nu ai foarte multă experiență în bucătărie.
Ingrediente pentru aluat (6-8 brioșe mari sau 12 brioșe normale)
150 grame făină de migdale
75 grame făină de cocos
1 linguriță și jumătate de bicarbonat de sodiu
1 linguriță sare kosher
FOLLOW ME
1 lingură scorțișoară
4 linguri ulei din sâmburi de struguri
5 ouă
60 ml sirop de arțar
5 banane coapte, pisate
Ingrediente pentru umplutură:
7 linguri unt de arahide
1 lingură miere
1 linguriță scorțișoară
*Poți adăuga alune sau fructe uscate, dacă vrei să experimentezi.
Mod de preparare:
Încălzește cuptorul la 170 grade Celsius. Pune hârtii de brioșe în forme sau folosește forme de silicon. Amestecă toate ingredientele uscate într-un bol și cele lichide în altul cu excepția bananelor. Abia acum omogenizează amestecul lichid cu cel uscat și adaugă bananele. Umple formele pe sfert cu aluat, apoi pune puțină umplutură și deasupra iar aluat. Lasă-le la cuptor timp de 20-25 de minute. Savurează-le după ce le-ai lăsat la răcit măcar 15 minute.
Un articol interesant și substanțial și există cu siguranță o lipsă de astfel de articole în aceste zile. Știu despre ce vorbesc pentru că stau puțin pe internet și citesc aici și acolo. Articolul tău mă convinge și cu siguranță voi reveni aici din nou 🙂