Brioșe cu banane fără gluten și lactoză

Dense și aromate, aceste brioșe sunt desertul perfect de weekend. Lipsite de glutenși a lactoză, sunt ideale pentru cei care au intoleranță la aceste ingrediente. În plus, textura este ușor de obținut dacă nu ai foarte multă experiență în bucătărie.

Ingrediente pentru aluat (6-8 brioșe mari sau 12 brioșe normale)

150 grame făină de migdale

75 grame făină de cocos

1 linguriță și jumătate de bicarbonat de sodiu

1 linguriță sare kosher

FOLLOW ME

1 lingură scorțișoară

4 linguri ulei din sâmburi de struguri

5 ouă

60 ml sirop de arțar

5 banane coapte, pisate

muffins-267299_1280-1024x682-6376152

 

Ingrediente pentru umplutură:

7  linguri unt de arahide

1 lingură miere

1 linguriță scorțișoară

*Poți adăuga alune sau fructe uscate, dacă vrei să experimentezi.

Mod de preparare:

Încălzește cuptorul la 170 grade Celsius. Pune hârtii de brioșe în forme sau folosește forme de silicon. Amestecă toate ingredientele uscate într-un bol și cele lichide în altul cu excepția bananelor. Abia acum omogenizează amestecul lichid cu cel uscat și adaugă bananele. Umple formele pe sfert cu aluat, apoi pune puțină umplutură și deasupra iar aluat. Lasă-le la cuptor timp de 20-25 de minute. Savurează-le după ce le-ai lăsat la răcit măcar 15 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.