Cancerul de col uterin, boala care s-ar putea vindeca prin educație (VIDEO)

Cancerul este fără îndoială boala secolului. Știți momentul acela în care spui: cum de revoluția asta tehnologică, medicală, nu a făcut în așa fel încât să existe un vaccin. Ți-l faci și șansele să apară cancerul sunt minime sau 0.

Acum este momentul în care înțelegem cât de informați suntem. Știați că există un astfel de vaccin împotriva virusului care se află la originea unui anumit tip ce cancer? Dacă nu știți răspunsul după această frază, trebuie să recunoașteți două probleme: sistemul e vinovat, pentru că informația nu v-a fost transmisă la timp și eficient. Și la fel de important, dacă ați avut informația, undeva, pe traseu, ce a-ți făcut cu ea.

Acum las această mică revoltă în spate și o să încep, cu ce altfel, dacă nu cu începutul. De mulți ani România ocupă primul loc în Uniunea Europeană atât ca incidență, dar și ca rată a mortalității din cauza cancerului de col uterin. Și asta și pentru că vaccinarea împotriva virusului HPV, care este la originea acestei boli, este la cel mai mic nivel din UE. Nu mai spun că există țări care au luat decizia vaccinării în masă în populației. Da, a populației, și nu numai a fetele și femeilor, ci și a bărbaților. În acest fel evitându-se ca ei să transmită acest virus care se transmite cu ușurință pe cale sexuală.

Copiii ar trebui vaccinați cu mult înainte de începerea vieții sexuale, la 11-13 ani, iar controalele nu ar trebui să fie facultative, discreționare pentru că acest tip de cancer este asimptomatic. Și, mai rău, nici virusul care îl provoacă nu are simptome.

Sper că v-am speriat suficient încât să începeți măcar să vă informați. Mai multe detalii în materialul filmat de mine pentru Numai de Bine. Și nu uitați. Suntem țara cu cele mai multe infectări cu HPV și unde se moare cel mai mult din UE din cauza cancerului de col uterin.

 


Rămâi pe cel mai citit blog din România și descoperă și alte lucruri interesante!
Îţi mulţumesc că eşti unul dintre cei 1 milion de români care mă citesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.