Convesaţii neserioase între doi ananaşi

img_8681-7705888

Ca orice om serios trebuie să am şi eu uneori momentele mele de neseriozitate gravă. Ca de pildă…acum. M-am pus bine-mersi la computer pentru a vă da Top cinci motive pentru care e bine să consumi ananas şi nu îmi iese din cap următoarea chestiune.

Ce ar putea să îşi povestească doi ananaşi aflaţi în lada la supermarket? Sau două cuburi de miez de ananas în cutia cu compot? Probabil s-ar lăuda cu frumuseţea mâinilor care i-au cules, cu panorama pe care o admirau din plantaţia de ananaşi, cu conversaţiile pe care le-au auzit fără să vrea în drumul spre pieţele de desfacere, cu furtunile care s-au abătut asupra lor, cu ocheadele pe care şi le aruncă cu suratele tomate, cu planurile pe care le aveau în tinereţi.

Şi fiecare dialog, se termină invariabil cu:

…deh…nu-i nimic. Şi mai era şi un cartof dulce de-l ştiam în Costa Rica. Şi visul lui era să fie cartof prăjit. Dar a ajuns star rock. 

Aşa e. La ananaşi porecum e şi la noi. E o chestiune de perspectivă…

img_8679-7758101

FOLLOW ME

În linii mari, când tăcerea se lasă, ar trebui să vă amintiți următoarele chestiuni despre ananas:

  • are un conținut ridicat de minerale și vitamine. Pe lângă mangan, magneziu și potasiu, ananasul conține și cupru și multe vitamine B ce sunt recomandate împotriva depresiei, anxietății, oboselii, bolilor de inima, sindromului premenstrual si problemelor legate de piele.
  • este ușor de digerat și este bogat în fibre și apă.
  • conține puțini carbohidrați și foarte puține calorii.
  • ajută împotriva inflamării articulațiilor și conduce la tratarea și reducerea durerilor musculare.
  • este bun pentru digestie și la absorbția proteinelor în mușchi, are rol antioxidant și sprijină sistemul imunitar.

Photo: Iuliana Popescu

Make up & Hair: Georgiana Gheară

Rochie: Karen Millen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.