Cu Ela la doctor I Episodul 6. Gina Tăujan, psihonutriționist, ne învață cum să slăbim fără diete

Gina Tăujan, psihonutriționist, ne dezvăluie care este cea mai bună metodă de slăbit și de menținere a unei alimentații sănătoase, atât pe plan fizic, cât și pe plan psihic.

De ce dietele și pastilele nu sunt soluția

Pentru a slăbi și a ne menține pe termen lung, este nevoie de multă conștientizare. Dietele restrictive nu sunt o soluție, pentru că atunci când revin vechile obiceiuri alimentare vor reveni și kilogramele în plus.

„În reeducarea alimentară nu există frustrări alimentare. Nu facem foamea, nu cântărim mâncarea, nu numărăm caloriile. Nu doar că vine slăbitul. De aici vine chiar menținutul. Fac rost de siluetă și o păstrez pentru tot restul vieții. Mai mult de atât, am liniște în relația cu mâncarea”, explică Gina Tăujan, experta care are rezultate magice cu persoanele pe care le consiliază.

Cum arată o zi de mâncat sănătos

„Ne putem începe ziua cu o omletă, de ce nu, sau un smoothie cu un avocado, portocală, banană, spanac, două curmale. Când ni se face foame, încercăm foamea. Bem un pahar cu apă. Lipsa apei din corp se confundă cu acel sentiment de ronțăială. Aștept nu mai mult de cinci minute și dacă încă se simte „șoricelul” în capul pieptului atunci pot să mănânc. O gustare sățioasă: o felie de pâine cu hummus, castravete, ardei. La prânz pot să am o supă de legume, dacă mă satură e perfect, dacă nu pot avea și un felul doi. La cină, un pește cu legume, de exemplu.”

Este obligatoriu să gătim doar acasă sau putem să comandăm mâncare?

Specialista spune că putem să apelăm și la mâncarea comandată sau să luăm masa la restaurant, ocazional.

„Vreau să gândim în culori. Pot să aleg cu ușurință o supă cremă de legume dacă am încredere în restaurantul respectiv. Îmi pot comanda o salată lângă care mai pun două garnituri, o porție de cartofi copți sau sparanghel la grătar, depinde de sezon. Sau, bineînțeles, dacă este un restaurant care se respectă și am încredere mă duc spre o porție de legume cu pește sau carne.”

Cum se produce slăbirea

Gina Tăujan, psihonutriționist, explică exact ceea ce trebuie să știm despre cum funcționează organismul nostru.

FOLLOW ME

„Atunci când corpul începe să simtă că ai grijă de el prin alimentația respectivă, el se relaxează și pierde ce are în plus, adică grăsimea. Dacă eu fac foamea, la un moment dat, încep să pierd din masa musculară (…) Când eu mă gândesc doar să slăbesc, am ajuns doar până la jumătatea drumului. Degeaba am slăbit dacă eu nu pot trăi așa. Și apoi ce fac?”

Săptămânal, pe Youtube, Ela Crăciun realizează un interviu cu un medic sau un specialist în domeniul sănătății care să răspundă la întrebările voastre!

Episodul integral îl poți urmări pe Youtube, unde te invit să te abonezi la canalul de podcasturi Cu Ela la doctor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.