Cum arată o nuntă tradițională în alte 10 țări ale lumii

Rochiile clasice de mireasă așa cum le știm azi, au deveit populare abia în secolul XIX, datorită reginei Victoria. Ea a fost prima  femeie care a purta o rochie de mireasa albă. Înainte ei, femeile alegeau o rochie tradițională zonei din care proveneau.

Acum vedem rar o rochie de mireasă care nu este albă. Totuși, în unele culturi, în special în Asia și Africa, tinerii încă preferă portul tradițional.

Iată o colecție de fotografi ce întruchipează tineri însurăței în portul lor tradițional. Arată uimitor, nu-i așa?

1. Japonia

În nunțile din Japonia, miresele poartă adesea două sau mai multe rochii (alb și roșu) în timpul ceremoniei.

2. Ghana

FOLLOW ME

Nunțile lor tradiționale sunt foarte colorate. Veșmintele lor populare au diverse culori și modele, în funcție de fiecare familie.

3. România

Deși majoritatea tinerilor români preferă nunțile moderne, în zonele izolate încă mai au loc ceremonii tradiționale. Fiecare regiune a României are costume de nuntă specifice.

4. Sami, Europa de Nord

Poporul Sami trăiește în Laponia. Veșmintele lor tradiționale sunt pline de simboluri. De exemplu, nasturii pătrați arată că cineva e căsătorit – oamenii singuri poartă curele cu nasturi rotunzi.

5. Sri Lanka

De obicei, în ziua nunții mireasa e în centrul atenției. Totuși, dacă ajungi cândva la o nuntă tradițională din Sri Lanka, nu-ți vei putea lua ochi de la mire.

6. India

În cultura indiană, veșmintele tradiționale de nuntă sunt roz sau roșii. În regiunile nordice, femeile căsătorite poartă o bulină roșie în centrul frunții.

7. Scoția

Mirele poartă kiltul tradițional al clanului său. După ceremonia de nuntă, mirele pune un șal în culorile clanului său pe umerii soției, pentru a simboliza apartenența ei la familia respectivă.

8. Pakistan

Deși cei din Pakistan sunt un popor islamic, tradițiile lor au multe în comun cu obiceiurile indiene – cele mai populare sunt desenele complicate cu henna de pe mâinile mireselor, rochiile roșii de mireasă.

9. Etiopia

S-ar putea să ți se pară surprinzător, dar Etiopia e singura țară din Africa unde creștinismul e religia oficială. De aceea, ceremoniile lor de nuntă seamănă cu cele din Grecia sau Rusia.

10. Indonezia

Nunțile de aici variază de la insulă la insulă. Cu peste 300 de grupuri etnice și 6 religii principale, în această țară se intersectează diverse culturi și civilizații.

Citește și: Știi ce pregătiri să faci pentru nuntă – merită sau nu cheltuiala?

Ziua nunții este fără doar și poate cea mai importantă zi din viața unui cuplu, iar asta înseamnă de cele mai multe ori stres, anxietate, cheltuieli inutile și regretele de după, privind organizarea mai bună și administrarea fondurilor cu mai mult cap.

Ce ne facem dacă nu știm cum să ne ocupăm de nuntă, iar planificarea ei pare un coșmar pe care ne-am dori să îl ocolim? Vă dezvălui pe ce putem să punem mai mult preț, în ce anume să investim, pentru ca totul să meargă ca pe roate:

Inelele de logodnă și verighetele

Având în vedere că le veți purta pentru toată viața, consider că merită să investești într-un material bun, un design impresionant, niște pietre prețioase… cel mai important este să fie de calitate și să vă placă amândurora!

Invitațiile de nuntă

Pe lângă faptul că sunt și poate cele mai ieftine lucruri pe care le vei avea la nuntă, 90% dintre ele sunt banale, iar tu ești responsabilă cu doza de originalitate și creativitate care să-i facă pe oameni să zâmbească. Unde mai pui că i-ai putea convinge pe indeciși să calce pragul și să acorde importanță sporită evenimentului tău.

Alegerea meniului

Trebuie să fii inspirată și să alegi un meniu cât mai variat și gustos, pentru că cei prezenți vor vâna fiecare greșeală a bucătarilor, iar tu nu vrei ca această zi să fie umbrită de astfel de probleme.

Alegerea unui fotograf

Cele mai importante lucruri, după părerea mea, după ce nunta s-a încheiat, sunt amintirile tale și ale celorlalți despre eveniment. Iar imortalizarea lor le va face memorabile, așa că nu te sfii să alegi un fotograf de excepție, care să te ajute și să te pună în valoare în această zi.

Din categoria NU merită cheltuiala, amintesc rochia de mireasă și mult-visata formație. Cu o rochie frumoasă, dar mai ieftină și un DJ care să întrețină atmosfera și să dea drumul petrecerii, eu cred că este mai mult decât suficient

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.