Cum cureți slime-ul din părul copiilor și alte trucuri utile pentru mămici

Având în vedere că acest articol e dedicat Alesiei, cred că trebuia să-l numesc Ce te faci când fetița ta e o pisică stricăcioasă?

Bănuiesc că știți cu toții pozele cu bebelușii care fac dezastru atunci când încerci să le dai mâncare. Am scăpat de problema asta cu Nicholas, e cel mai cuminte bebeluș din lume, dar nu mă invidiați prea tare, că nu am scăpat definitiv de haos.

Alesia este pasionată de poțiuni, dar nu că pasionată, e obsedată, aș putea spune. 😂  De fiecare dată când prinde un șampon, un balsam, un detergent, parfum, orice se apucă și le combină. Aseară, am intrat în baie și dăduse pe dischetele demachiante cu aproape toată sticla din parfumul meu preferat. Și acum miroase baia numai a parfum. Și, să ne înțelegem, când dai cu un puf-două, miroase bine. Când dai cu toată sticla de parfum efectul e invers. Orice îi pică în mână consumă, totul în timp ce încearcă să inventeze ea ceva mai reușit.

Cum se plictisește sau găsește ceva, ea se pune pe vrăjitorit. Și uite așa am găsit-o într-o zi că a combinat glicerină boraxată și lipici, apoi s-a dus în bucătărie, a luat făină și și-a terminat drumul în sufragerie, unde voia să definitiveze creația ei. Când am găsit-o se uita la televizor și se juca pe COVOR cu acest maglavais, care nu era nici pe departe slime.

Covorul ca covorul, dar ce credeți că a urmat? Cu tot ce avea pe mână și-a pus mâinile în cap, pe tot părul. Din creștetul capului, ea era plină de lipici. În clipa aia nu mă gândeam decât la faptul că o să trebuiască să o tund la chelie și îmi și imaginam cum o să arate ca pisicile alcelea fără păr.

Am luat ulei de cocos, că am citit eu că slime-ul iese cu ulei de cocos, și am început să-i înmoi câlții plini de lipici. I-am înmuiat părul în ulei, am luat peria de păr și pieptănul pentru păduchi și am început să o pieptănăm și eu și soțul meu. Eram toți claie peste grămadă în baie, ea era băgată în cadă și bineînțeles că țipa din când în când că o doare, ce să mai… eram ca la nebuni. Până la urmă, cu muuult ulei de cocos și cu multă răbdare am reușit să-i scoatem lipiciul de păr.

FOLLOW ME

 

Ce alte trucuri mai știu:

Cum cureți plastilina de pe haine?

O să ai nevoie de apă și alcool izopropilic de 70% (se găsește la farmacie). Îndepărtează excesul de plastilină, ține apa sub jet de apă rece, apoi toarnă peste pată o cantitate mică de alcool și curăță cu un burete. Dacă pata nu s-a dus în totalitate, spală haina manual cu detergen lichid.

Cum scoți guma de mestecat din păr?

Pune gheață peste șuvițele de păr acoperite de gumă și las-o acolo până începe guma să înghețe. După ce părul devine suficent de „țeapăn”, poți scoate guma bucată cu bucată. După ce ai îndepărtat tot ce ai putut, spală părul cu șampon. Un alt truc pe care poți să îl încerci e cel cu ulei de cocos sau de arahide. Pune o cantitate generoasă pe păr și piaptănă părul trăgâng în jos.

Cum scoți guma de mestecat de pe haine?

Pune gheață peste suprafața afectată. După ce guma a înghețat, îndepărteaz-o cu un cuțit.

Cum scoți lipiciul de pe haine sau covor?

Pentru haine: șterge lipiciul și clătește haina în apă fierbine. Pentru covor: îndepărtează excesul de lipici, amestecă o ligură de detergent de vase cu o cană de apă rece și lasă amesetcul să acționeze, apoi șterge.

Cum să cureți petele de cretă de pe covor sau canapea?

Aspiră zona respectivă, apoi pune peste pată un amestec făcut dintr-o lingură de detergent de vase și două căni cu apă caldă și lasă-l să acționeze 30 de minute, apoi șterge zona.

Nu că m-aș bucura pentru ghinionul altuia, dar mi-ar plăcea să îmi povestiți și voi ce astfel de pățănii ați avut și ce soluții ați găsit. Eu pot să zic că mi-am testat răbdarea și abilitățile de hair-stylist și am verificat cu brio că uleiul de cocos curăță slime-ul, dar și pe verișorii lui mai îndepărtați, cum era compoziția Alesiei.

Vă îmbrățișez!

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE. Pe mine mă găsești zilnic și pe pagina mea de facebook, Instagram sau pe canalul de Youtube.

Hai cu mine pe:

Facebook: https://www.facebook.com/ela.craciun/
Instagram: https://www.instagram.com/elacraciun/
YouTube: https://www.youtube.com/elacraciun

0 comentarii pe “Cum cureți slime-ul din părul copiilor și alte trucuri utile pentru mămici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.