Cum îți poți ajuta copilul să aibă rezultate mai bune la școală

Deja a trecut aproape o lună de școală și sunt foarte curioasă să îmi spuneți în comentarii cum v-ați acomodat cu noul an școlar. Dacă prima lună a fost mai lejeră, de acum începe greul, apar testele, lucrările de control și din ce în ce mai multe teme…

Dacă vreți să îi ajutați pe copii să aibă rezultate mai bune la școală, dar fără să îi stresați prea tare, există câteva lucruri pe care le puteți încerca:

Cum îți poți ajuta copilul să aibă rezultate mai bune la școală

1. Ajută-i să se reecreze

De cele mai multe ori, copiii vor să își facă temele imediat ce ajung acasă ca să aibă apoi timp de joacă. Ar fi bine totuși să ia o pauză, să le dați o gustare, să povestiți puțin, să vă jucați, de ce nu și abia apoi să își reia activitatea pentru școală. În acest fel, vor fi mai relaxați, mai odihniți și vor avea mai multă energie. Puteți să găsiți niște joculețe funny care stimulează inteligența și în felul acesta împușcați doi iepuri dintr-o lovitură.

2. Asigură-te că are o alimentație bogată în nutrienți

De când sunt mică știu că îmi spunea mama că peștele te face mai deștept. Sinceră să fiu, nu sunt sigură cât de mult te ajută peștele mâncat la cină la testul de a doua zi, dar în mod cert, alimentația copiilor joacă un rol foarte important în dezvoltarea lor fizică și psihică. Asigurați-vă că au un meniu echilibrat, bogat în nutrienți și superaleimente cum ar fi hummusul, nucile sau legumele verzi.

3. Nu îl lăsa la televiozor înainte de culcare

Lumina puternică a televizorului, telefonului sau a tabletei transmite creierului că trebuie să fie activ și astfel, scade producția de melatonină, hormonul somnului. Așadar, copilul va adormi mult mai greu. Totodată, folosirea acestor dispozitive înainte de somn influențează negativ ciclul de somn și reduce faza REM, somul adânc în care au loc visele. Deci, copilul nu se odihnește suficient și va fi mult mai obosit dimineața sau la școală.

4. Asigură-te că e odihnit

Cu cât suntem mai odihniți, cu atât suntem mai productivi și creierul nostru funcționează mai bine. V-am tot vorbit despre importanța somnului de când a apărut Nicholas în viața noastră, dar același lucru e valabil atât pentru bebeluși, cât și pentru copiii mai mari și bineînțeles, pentru părinți. Trebuie să avem multă energie ca să ținem pasul cu ei, nu? Deși pare tentant, încercați să nu le aglomerați programul copiilor cu foarte multe activități extrașcolare. Printre atâtea teme și proiecte, mai au nevoie și de relaxare și joacă. Ar fi bine să aibă un program de somn mai strict în timpul săptămânii și să nu ajungă în pat mai târziu de ora 21:30, cel puțin atât cât puteți controla asta.

FOLLOW ME

5. Ai grijă de sistemul lui imunitar

Odată cu reîntoarcerea în colectivitate, sistemul imunitar al copiilor noștri are nevoie de mai multă susținere, mai ales dacă au sub 12 ani. Știm cu toții că atunci când ești răcit sau bolnăvior nu prea mai ai chef de școală, așa că ar fi bine să ne asigurăm că nu se îmbolnăvesc prea des. Ca să le susținem sistemul imunitar e important să îi învățăm cum să respecte regulile de igienă, să ne asigurăm că au o alimentație sănătoasă și diversificată, bogată în vitamine, minerale, acizi grași și Omega 3 și să le administrăm suplimente în perioada recomandată de medic.

Noi folosim First Defense de la Secom care stimulează producerea imuglobinelor care apără organismul, crește numărul de fagocite – celule care înglobează și distrug agenții nocivi – și echilibrează sistemul imunitar. Puteți să îl dați copilului simplu sau dizvolvat în băutura lui preferată, dar atenție! nu sucuri 🙂 First Defense poate fi utilizat ca suport în cazul administrării antibioticelor sau a medicatiei antivirale, dar si preventiv. Alex (clasa a VII-a) si Alesia (clasa I) iau First Defense pentru prevenție în 2 cure pe an – primăvara și toamna – doză de întreținere de 1 linguriță/zi timp de 3 luni, dar poate fi administrat și în stare acută pentru reducerea timpului de recuperare după episoadele de răceală, gripă sau viroze diverse.

Susțin și anul acesta campania națională pentru imunitate de la Secom și vă reamintesc că dacă achiziționați, până pe 31 octombrie, minimum un produs de imunitate Secom inclus în campanie puteți intra în tombola pentru unul din cele 31 de premii mari pe care le-au pus la bătaie: 10 x purificator aer, 10 x tensiometru wireless, 10 x ceas-tracker hybrid sau, marele premiu – 1 scuter electric. Mai multe detalii găsiți aici, în regulamentul campaniei.

Aștept să îmi spuneți în comentarii cum îi ajutați voi pe copii, acum că a început școala și cum le protejați sistemul imunitar.

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE. Pe mine mă găsești zilnic și pe pagina mea de facebook, Instagram sau pe canalul de Youtube.

Hai cu mine pe:

Facebook: https://www.facebook.com/ela.craciun/
Instagram: https://www.instagram.com/elacraciun/
YouTube: https://www.youtube.com/elacraciun

0 comentarii pe “Cum îți poți ajuta copilul să aibă rezultate mai bune la școală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.