Cum să calci hainele mai ușor

Cum să calci hainele mai ușor

Se spune că bazele unui om pornesc întotdeauna de acasă, din familie și că sunt condiționate de ceea ce trăiești în copilărie. De când eram mică, mama ne învăța pe mine și sora mea să avem mereu grijă de aspectul nostru atunci când ieșim din casă: să avem părul pieptănat, să avem unghiile curate și îngrijite și să avem hainele călcate.

Bineînțeles că atunci mi se păreau lucruri fără importanță, dar recunosc în purtarea mea de adult aceleași fixații: îmi place să am părul coafat mereu, să am manichiura impecabilă și hainele îngrijite.

Aceleași lucruri le-am integrat cumva și în familia mea, îmi place să am grijă de felul în care arată copiii mei atunci când ieșim din casă. Pentru ei însă, nu e așa important, sunt în faza în care ies pe ușă ca scoși din cutie, dar în 10 minute s-a dus pe apa sâmbetei tot efortul meu.

Perseverez însă în această dorință, măcar cât să am liniștea că eu am făcut ce trebuie.

Tot mama este și cea care m-a învățat cum să-mi îngrijesc hainele și cum să le calc, ca să-mi fie mai ușor. Cu toate că îmi place ca hainele să fie călcate la dungă, călcatul în sine nu e o mare pasiune a mea, cum bănuiesc că se întâmplă și în cazul altor femei, așa că am căutat mereu modalități prin care să simplific lucrurile.

Sfaturi utile pentru călcat hainele de la mama mea

 1. Scoate hainele din mașina de spălat imediat ce s-a terminat programul
 2. Stropește cu apă hainele dificil de călcat și lasă-le să se „odihnească”
 3. Folosește o sticlă de apă cu pulverizator pentru cutele încăpățânate
 4. Sortează hainele pe categorii, în funcție de materiale
 5. Verifică eticheta cu atenție

În ultimul meu video de pe canalul de YouTube v-am și făcut o demonstrație practică a sfaturilor primite de la mama mea, dar v-am dezvăluit și care este asul din mâneca mea.

 

Sfaturile de la mama mea mi-au fost de ajutor mulți ani, însă acum am un singur truc. O stație de călcat inteligentă, cu o tehnologie revoluționar care face experiența călcatului mult mai ușoară și te ajută să ai rezultate excelente cu minim de efort.

După cum ați văzut în video, cutele sunt îndepărtate foarte ușor, hainele rămân perfect călcate și nu există riscul de a-și arde materialele, așa cum vă povesteam că am pățit cu lenjeria mea de pat preferată.

Cum să calci hainele mai ușor - Ela Craciun

Ce trebuie să știți despre Philips Perfect Care Seria 9000

– este prevăzută cu prima și singura tehnologie din lume care detectează materialele, denumită ActiveSense. Datorită inteligenței artificiale și camerei încorporate, ştie ce calci şi adaptează temperatura şi cantitatea de abur;

– dacă lași fierul pe haine, nu există riscul să le arzi (vedeți testul din video-ul meu);

– se oprește automat atunci când fierul este lăsat nesupravegheat;

– folosește abur automat, puternic, pentru o îndepărtare ușoară a cutelor.

Sper că demonstrația din video-ul meu v-a convins de cât de mult schimbă această stație experiența călcatului. Sunt sigură că multe dintre voi v-ați dori să o încercați, așa că pe pagina mea de facebook v-am pregătit un concurs în urma căruia poate ajunge la voi acasă.

M-aș bucura să îmi lăsați în comentarii și alte sfaturi pe care le-ați primit de la mamele/bunicile pe acest subiect.

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.

Fii mereu la curent cu postarile mele! Ce ai de facut?

 1. Sa ma urmaresti pe INSTAGRAM – Aici raspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc
 2. Sa te abonezi la canalul meu de YOUTUBE
 3. Sa dai like paginii mele de FACEBOOK
 4. Sa te inscrii in grupul MAMICI SI COPII FERICITI

0 comentarii pe “Cum să calci hainele mai ușor

 1. Visan Valentina says:

  Mi-aș dori acest fier drept cadou pentru varsta frumoasa de 35 de ani pe care urmează să o sărbătoresc peste două săptămâni !!!Imi place sa calc ,dar din pacate fierul astăzi mi s-a stricat.!! Întotdeauna când calc am lângă mine un oulverizator cu apa in care am adaugat 5 picături de ulei de mecanica!!!🥰

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.