Cum să calmezi o DURERE DE DINȚI

Durerea de dinți este ceva ce noi toți am experimentat-o ​​cel puțin o dată în timpul vieții noastre.  Conform unui sondaj, mai mult de 90% dintre adulți au avut o anumită formă de carie dentară.

De aceea, am decis să îți prezentăm niște remedii care nu te vor costa nimic în comparație cu taxa dentistului. Dar recomandăm insistent ca, dacă ești însărcinată, alăptezi sau ai orice afecțiune care se tratează pe ingrediente pe bază de plante, să consulți medicul dentist înainte de a utiliza aceste remedii.

1. Clătirea cu apă sărată

Apa sărată este un dezinfectant natural și, de asemenea, un remediu ușor și eficient pentru a vindeca o durere de dinți. Tot ce trebuie să faci este să amesteci o jumătate de linguriță de sare într-un pahar de apă caldă și să-l utilizezi ca pe o apă de gură. De asemenea, previne umflarea și curățarea zonei din jurul durerii de dinți.

2. Apă oxigenată

Peroxidul de hidrogen este un remediu al durerii și te va ajuta să gestionezi disconfortul. Nu numai că poate reduce placa, dar poate și vindeca gingiile sângerânde. Poți să o utilizezi ca o apă de gură, la fel ca apa sărată. Pentru a folosi remediul, amestecă 3% peroxid de hidrogen cu părți egale de apă. Nu îl înghiți.

FOLLOW ME

3. Compresie rece

Compresia rece este eficientă pentru orice fel de durere pe care o întâmpini. Utilizează un pachet de gheață sau pune gheață într-o pungă de plastic și înfășoară cu o cârpă subțire, pune-l pe dintele dureros timp de 15 minute pentru a amorți nervii. De asemenea, reduce inflamația și umflarea.

4. Usturoi

Usturoiul este cunoscut și utilizat pentru proprietățile sale medicinale. El ucide bacteriile dăunătoare și funcționează ca un calmant pentru durere. Cea mai bună abordare a utilizării este fie să faci o pastă a din usturoi și să o plasezi pe zona afectată, fie să o mesteci încet. Poți repeta acest tratament natural timp de câteva zile până când durerea a dispărut.

5. Frunze de guava

Frunzele de guava sunt antiinflamatoare și antimicrobiene. Acestea nu numai că atenuează durerile de dinți, ci și ușurează ulcerul gurii și gingiile umflate.

Fie pur și simplu mestecă o frunză sau două până când sucul începe să lucreze pe dintele afectat. Sau pune puține frunze de guava în apă clocotită, lasă lichidul să se răcească la o temperatură caldă și apoi adaudă o presă de sare de mare. Utilizează această soluție ca pe o apă de gură.

6. Iarbă de grâu

Iarba de grâu are proprietăți antibacteriene care oferă atât beneficii pe termen scurt, cât și pe termen lung, în timp ce împiedică căderea și durerea dinților. Pentru cele mai bune rezultate, mestecă grâul direct sau folosește sucul ca apă de gură. Ea elimină toxinele din gingii și, de asemenea, reduce creșterea bacteriilor.

7. Ceapă

Ceapa conține substanțe fitochimice care vizează germenii responsabili de infecție și îți oferă o pauză de la durere.

Cea mai bună metodă de a o folosi este să tai o bucată de ceapă și să o mesteci pe marginea gurii, care este dureroasă. Acest lucru permite sucului din ceapă să îți penetreze dintele. Dacă durerea este prea intensă pentru a mesteca, poți folosi un deget pentru a ține foaia de ceapă direct împotriva dintelui afectat.

 

Acest articol este pur informativ! Se recomandă consultarea medicului pentru orice probleme de sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.