Cum să faci o pizza sănătoasă cu multivitamine

Știți vreun copil căruia să nu îi placă pizza? Eu nu am cunoscut niciunul. Dar de copii care să nu fie prieteni cu fructele? Aici, deși nu înțeleg cum ar putea să nu-i placă cuiva fructele, recunosc că s-au mai văzut cazuri. Dar ce ziceți dacă reușim să combinăm pizza cu fructele și să reușim astfel să-i facem pe cei mici să îndrăgească și fructele? Eu zic că merge.

Mă consider norocoasă, copiii mei sunt fani fructe și nu avem probleme cu introducerea lor în alimentație, dar asta nu înseamnă că ne oprim din a căuta metode cât mai inedite de a le servi. Așa că am făcut cu Alessia o pizza sănătoasă, cu multivitamine.

Rețeta este foarte simplă, iar rezultatul final îi va bucura pe cei mici, mai ales dacă pregătiți rețeta împreună.

Pentru blat am folosit:

2 căni de ovăz

1/3 cană făină de ovăz

3/4 cană miere

1 linguriță de scorțișoară

3 lingurițe ulei de cocos

1 esență de vanilie

După ce le-am amestecat, le am pus într-o tavă de copt și le-am lăsat 10-15 minute.

Pentru bază am folosit iaurt

Puteți folosi și mascarpone sau frișcă de casă. Noi am pus iaurt doar pe jumătate de blat, pentru că așa a vrut Alesia. Când gătești cu copiii trebuie să îți asumi faptul că nu mai ești șeful în bucătărie.

Pentru decor am folosit:

fructe de pădure (o sursă importantă de antioxidanți)
nectarine (vitamina A)
kiwi (vitamina K)
struguri (bogați în acid tartic și citric)
Bineînțeles că puteți folosi ce fructe doriți și să le așezați cum vă place.

După cum știți, alături de legume, fructele sunt o sursă foarte importantă de vitamine și minerale. Există totuși și vitamine și minerale pe care nu le putem lua din fructe sau legume în totalitate. Mai ales în cazul copiilor foarte mici, care nu au început diversificarea, dar și în cazul copiilor care sunt în creștere, cum e Alesia, sau care sunt mai mofturoși atunci când vine vorba de fructe și legume.

Pentru a ne asigura că ne bucurăm de un aport optim de vitamine și minerale, la sfatul medicului pediatru, putem să apelăm la suplimente alimentare. Legumele și fructele din comerț au concentrații reduse de vitamine și minerale, iar procesele termice de preparare le reduc și mai mult. În plus, nutrienții din alimente nu se absorb în totalitate în organism, mai ales când vine vorba de copiii în creștere, care își dezvoltă progresiv sistemul digestiv și echipamentul enzimatic.

Multi Vitamin & Mineral de la de la Secom® este un supliment ce conține 13 vitamine și 10 minerale, toate extrase din surse naturale. Siropelul are un gust foarte plăcut de mango și portocale, îndragit de cei mici, iar formula sa complexă susține necesarul de vitamine și minerale al copiilor. Contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar, îi ajută pe cei mici să își păstreze energia pe parcursul zilei și să se dezvolte armonios. Gama ChildLife Essentials este special creată de medici pediatri pentru copii, formulele produselor având la bază ingrediente naturale. Nu conțin alcool, gluten, organisme modificate genetic, aditivi, coloranți, zahăr sau alți îndulcitori artificiali Poate fi găsit în rețeaua de magazine Secom®, pe Secom.ro și în lanțurile de farmacii partenere.

Dacă încercați și voi rețeta noastră nu uitați să îmi trimiteți poze.

 

Hai cu mine pe:

Facebook: https://www.facebook.com/ela.craciun/
Instagram: https://www.instagram.com/elacraciun/
YouTube: https://www.youtube.com/elacraciun

 

0 comentarii pe “Cum să faci o pizza sănătoasă cu multivitamine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.