Am știut dintotdeauna cât de important este mersul la salină și care sunt beneficiile pentru organism. Însă m-am convins din nou, atunci când am trecut printr-un episod cumplit de sinuzită.
Am avut, din păcate, absolut toate simptomele: m-a durut capul, am avut nasul înfundat, mă usturau sinusurile, m-am simțit rău zile la rând. Și chiar și atunci când credeam că starea mea se îmbunătățește, îmi era greu să respir corect și nu puteam face tot ceea ce îmi doream, din cauza stării de rău.
În afară de tratamentul medical potrivit afecțiunii mele, mi s-a părut uluitor că doctorul ORL-ist mi-a recomandat mersul la salină-lucru despre care știam amândoi foarte bine că în această perioadă nu se poate realiza. Și atunci, a venit cu soluția salvatoare pentru mine: aparatul Salin Plus. Practic, ai posibilitatea să recreezi la tine acasă, la scară mica o salină naturală.
Mai avem în casă aparate ambientale special concepute pentru purificarea aerului, însă nu aveam unul care să funcționeze având un filtru ca acesta și care să conțină cristale de sare.
Cred că este extrem de important că poți avea acasă un aparat care eliberează microparticule de sare benefice organismului si care reproduce aerul similar dintr-o salină, mai ales pentru cei mici. Și, mai cu seamă dacă există o persoană fumătoare în casă.
De ce mergeam destul de des înainte la salină și de ce folosim zilnic acest aparat? Pentru că ne gândim la sănătatea noastră pe termen mediu și lung. Fiecare investiție făcută într-un dispozitiv care crește calitatea aerului este, din punctul meu de vedere, una pe care ar trebui să o facem cu toții, la un moment dat.
Aerosolii din salină au efecte benefice în cazul unor afecțiuni, printre care și:
• Astm bronșic
• Otită
• Bronșită asmatiformă
• Rinită alergică
• Sinuzită
În plus, aerul din salină sau, în cazul nostru, aerul care conține particule de sare, mai poate să:
• reducă perioada de convalescență de după gripă sau răceală
• Întărească sistemul imunitar al adulților și al copiilor
• Amelioreze simptomele răcelii sau gripei(tuse, nas înfundat)
Principiul pe care funcționează aparatul SALIN Plus nu este deloc complicat. Practic, aerul din încăpere este recirculat printr-un filtru realizat prin cristalizarea controlată a stării naturale brute.
Poți muta aparatul fie în camera în care vei dormi, fie în camera copilului sau în sufragerie. Se recomandă utilizarea aparatului timp de minim 8-10 ore pe zi. Cantitatea mică de particule de sare distribuite în aer au efect benefic asupra aparatului respirator, fiindcă influențează eliminarea secrețiilor.
Utilizarea generală a aparatului SALIN Plus de către persoane sănătoase sau cu afecțiuni respiratorii ușoare a evidențiat o serie de efecte benefice generale: somn liniștit, odihnitor, stare de confort psihic, o scădere a problematicii sforăitului.
Inspiră aer salin la tine acasă! Calitatea aerul este foarte importantă pentru sănătatea membrilor familiei! Da, pentru toți membrii familiei, indiferent de vârstă. Adulții și copii au nevoie în egală măsură să își desfășoare activitatea într-un mediu sănătos.
Mai ales în perioada în care casa s-a transformat în locul în care petrecem cea mai mare parte din timp, ar trebui să fim sinceri cu noi înșine și să ne gândim la utilitatea reală a acestui dispozitiv.
Cei mici fac orele de curs din dormitor și cel mai probabil, sufrageria este locul care găzduiește acum ședințele „de la birou”.
Eu sunt genul de persoană care se documentează foarte bine înainte să facă o achiziție de genul acesta. Iar cercetările efectuate pe Salin, la Institutul de Balenologie din București, au arătat faptul că în urma folosirii acestui aparat, au apărut modificări de ionizare a aerului, a fost redusă cantitatea de bioxid de carbon, de fum și au fost distruse mai multe tipuri de bacterii și virusuri.
Mi s-a părut uluitor ce poate face acest aparat. Cel care a pus bazele invenției Salin este chimistul Constantin Pascu, despre care vă vorbesc și în materialul video. Tot el a inventat și aparatul SaltMed, un dispozitiv medical care are la bază o tehnologie inovatoare de obținere a aerosolilor salini. Acest aparat a fost testat în diverse studii medicale atât în terapia la domiciliu a pacienților cât și în cadrul secțiilor de terapie intensivă la pacienți adulți postoperator sau la copii prematuri ventilați mecanic. Numeroși doctori au vorbit despre efectele benefice ale utilizării acestui dispozitiv medical, inclusiv Dr. Cătălin Cîrstoveanu, Șeful Secției de Terapie Intensivă de la Spitalul Marie Curie.
Pentru sănătatea sistemului respirator și a întregului organism, este extrem de important să respirăm aer curat și să nu petrecem ore întregi într-un mediu poluat, un mediu în care există virusuri, bacterii, mirosuri neplăcute sau chiar toxice: de vopsea, sau mirosuri ale substanțelor de curățare.
Inspiră aerul salin la tine acasă! Realizeaza o salina artizanala prin câțiva pași simpli, așa cum am făcut noi în video-ul de mai jos:
Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.
Fii mereu la curent cu postarile mele! Ce ai de facut?
- Sa ma urmaresti pe INSTAGRAM – Aici raspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc
- Sa te abonezi la canalul meu de YOUTUBE
- Sa dai like paginii mele de FACEBOOK
- Sa te inscrii in grupul MAMICI SI COPII FERICITI
Bună. Foarte interesante cele 2 chestii. băiețelul meu doarme cu gura deschisă de la naștere. Am fost de nenumărate ori la doctor si nu am reușit să aflu exact unde e problema. Locuim in uk, poate știi că aici e total diferit sistemul de sănătate. In Romania i am făcut testul de alergie si are alergie respiratorie. I am administrat tratamentul dar nici un efect. De curând mi au spus ca amigdalele sint mai proeminente, eu am observat acest lucru si am incercat sa discut cu doctorul de aici din Londra dar la ei totul e normal. as încerca acest aparat, dar si cealaltă metodă cu șervețele. in fiecare dimineață băiatul meu e înfundat, se chinuie sa respire pe nas, strănută f des, mănâncă greu, își face greață, vomită câteodată… Si cu toate acestea aici în Anglia nu am reușit să dăm de capăt. Ai putea să ma ajuți cu niste sfaturi??
Eu am rinita atrofică cronica, am mai auzit că se transmite genetic… Nu știu ce să mai spun si sa cred, fiecare doctor susține altceva…