Cum se prepară Langoși sau Plăcitentele Ungurești cu smântână și telemea sărată

Cum se prepară Langoși sau Plăcitentele Ungurești cu smântână și telemea sărată. Această rețetă se prepară de secole. Fiecare bunică îi mai adăuga câte ceva, ingredientul secret ca langoșul ei să nu semene cu al nimănui. Este o rețetă simplă care are un mare avantaj. Aluatul se poate păstra timp de mai multe zile. Astfel, dacă ați făcut prea multă compoziție, puteți să o împărțiți în două, iar a doua jumătate să o folosiți cu altă ocazie.

Pentru a face Langoși cu smântână și telemea sărată aveți nevoie de:

-1 kg faină
-50 g drojdie proaspătă (un cub mare)
-500 ml lapte
-2 linguri zahăr
-2 gălbenușuri
-o linguriță sare
-200 ml de smântână
-2 linguri de ulei

Pentru coacere și servire aveți nevoie de:

-ulei pentru prăjit
-smântână
-telemea sărată

Cum se prepară?

Încălzim laptele, însă nu trebuie să fie fierbinte. Punem drojdia și zahărul în laptele călduț. Amestecați bine mână la omogenizare și lăsați la dospit timp de 10 -12 minute.

Între timp pregătiți un vas separat în care adăugați făina, gălbenușurile, sarea, uleiul și smântâna. După ce a trecut timpul de dospit, se adaugă și maiaua peste această compoziție iar abia apoi începe omogenizarea ingredientelor. Trebuie să îl frământați cu mâna până când devine un aluat elastic. Aluatul trebuie lăsat la dospit pentru o oră. După acest timp volumul său trebuie să se dubleze. Iar apoi ar trebui lăsat la rece peste noapte, însă dacă doriți cu orice preț să faceți Langoși în acea zi vă recomandăm să înmuiați aluatul de dimineață și să-l lăsați la frigider măcar 2 ore.

FOLLOW ME

Atunci când vă apucați să prăjiți gustoasele gogoși ttrebuie să țineți cont că uleiul trebuie să fie suficient de mult în tigaie (mai exact o baie de ulei) care trebuie încins bine înainte de a pune gogoșile. Se rup bucățele mici de mărimea unei mingi de ping-pong din aluat. Se întind bine bine ca o foiță subțire, iar apoi se pun la prăjit.

Cât încă sunt calde, recomandăm proaspăt scoase din tigaie, ungeți fiecare gogoașă cu smântână și telemea dată pe răzătoare. Se poate servi așa sau îndoit pe jumătate. La acest tip de Langoși merge foarte bine mujdeiul de usturoi cu smântână.

Dacă aveți chef și de ceva dulce, puteți folosi gem sau ciocolată peste Langoși și astfel ați pregătit și un desert foarte bun.

Să aveți poftă și să vă fie de bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.