Cum se prepară Langoși sau Plăcitentele Ungurești cu smântână și telemea sărată


Cum se prepară Langoși sau Plăcitentele Ungurești cu smântână și telemea sărată. Această rețetă se prepară de secole. Fiecare bunică îi mai adăuga câte ceva, ingredientul secret ca langoșul ei să nu semene cu al nimănui. Este o rețetă simplă care are un mare avantaj. Aluatul se poate păstra timp de mai multe zile. Astfel, dacă ați făcut prea multă compoziție, puteți să o împărțiți în două, iar a doua jumătate să o folosiți cu altă ocazie.

Pentru a face Langoși cu smântână și telemea sărată aveți nevoie de:

-1 kg faină
-50 g drojdie proaspătă (un cub mare)
-500 ml lapte
-2 linguri zahăr
-2 gălbenușuri
-o linguriță sare
-200 ml de smântână
-2 linguri de ulei

Pentru coacere și servire aveți nevoie de:

-ulei pentru prăjit
-smântână
-telemea sărată


Cum se prepară?

Încălzim laptele, însă nu trebuie să fie fierbinte. Punem drojdia și zahărul în laptele călduț. Amestecați bine mână la omogenizare și lăsați la dospit timp de 10 -12 minute.

Între timp pregătiți un vas separat în care adăugați făina, gălbenușurile, sarea, uleiul și smântâna. După ce a trecut timpul de dospit, se adaugă și maiaua peste această compoziție iar abia apoi începe omogenizarea ingredientelor. Trebuie să îl frământați cu mâna până când devine un aluat elastic. Aluatul trebuie lăsat la dospit pentru o oră. După acest timp volumul său trebuie să se dubleze. Iar apoi ar trebui lăsat la rece peste noapte, însă dacă doriți cu orice preț să faceți Langoși în acea zi vă recomandăm să înmuiați aluatul de dimineață și să-l lăsați la frigider măcar 2 ore.

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

Atunci când vă apucați să prăjiți gustoasele gogoși ttrebuie să țineți cont că uleiul trebuie să fie suficient de mult în tigaie (mai exact o baie de ulei) care trebuie încins bine înainte de a pune gogoșile. Se rup bucățele mici de mărimea unei mingi de ping-pong din aluat. Se întind bine bine ca o foiță subțire, iar apoi se pun la prăjit.

Cât încă sunt calde, recomandăm proaspăt scoase din tigaie, ungeți fiecare gogoașă cu smântână și telemea dată pe răzătoare. Se poate servi așa sau îndoit pe jumătate. La acest tip de Langoși merge foarte bine mujdeiul de usturoi cu smântână.

Dacă aveți chef și de ceva dulce, puteți folosi gem sau ciocolată peste Langoși și astfel ați pregătit și un desert foarte bun.

Să aveți poftă și să vă fie de bine!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.