Cum știi dacă ai intoleranță la gluten, zahăr sau lapte? Pielea de pe față îți va spune asta!

Piela este cel mai mare organ al corpului uman. Mai este denumită și oglinda sănătății, pentru că este primul organ care ne arată cum ne influențează schimbările de alimentație.

Alimentele nesănătoase și intoleranța la anumite produse sunt de obicei responsabile de apariția unor probleme ale pielii, în special pe pielea feței.

Doctoriția Nigma Talib a realizat un infografic al consecințelor asupra feței tale, în funcție de alimentele pe care le mănânci și care sunt nepotrivite pentru corpul tău.

Efecte cauzate de alcool / intoleranță la alcool 

1-3420766

Cele mai frecvente semne și simptome ale persoanelor care au intoleranță la alcool sau consumă cantități excesive de alcool sunt: porii dilatați, obrajii roșii, piele deshidratată, ridurile dintre sprâncene evidențiate, linii proeminente sub nas.

Efecte cauzate de gluten / intoleranță la gluten

FOLLOW ME

face-2-1-361x390-6512733

Simptomele persoanelor care sunt intoleranta la gluten sunt: acneea, obrajii umflați și  roșii, pigmentarea bărbiei etc. Experții medicali spun că aproape 15 % dintre oameni sunt intolerați  la gluten și că acest lucru este, probabil, cea mai frecventă cauză ce duce la umflarea  feței și a reacțiilor inflamatorii în corpul uman.

Efecte cauzate de lactate / intoleranță la lactate

3-4230868

Cele mai frecvente simptome sunt pleoapele umflate și  zona gri de sub ochi. De asemenea, prezența coșurilor este tot un semn comun al intoleranței la lactoză.

Efecte cauzate de zahăr / intoleranță la zahăr

4-8773773

Știi deja că zahărul nu e aliatul sănătății. Corpul îți transmite că îl consumi în cantități prea mari sau că ai intoleranță prin ridurile și liniile de pe frunte, umflături în zona de sub ochi, pielea uscată. Aceste lucruri se datorează faptului că zahărul conține molecule care „se conectează” la colagenul din piele și face pielea să-și piardă elasticitatea.

Dacă te-ai indetificat cu una  dintre aceste ipostaze cel mai bine ar fi să mergi la medic! Acesta este singurul care îți poate confirma suspiciunile și te poate ajuta să ai o dietă echilibrată!

Sursa infografic: healthyworldrecipes.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.