Curățarea cu prosopul cald – o metodă englezească ce merită încercată

Curățarea cu prosopul cald - o metodă englezească ce merită încercată

Deoarece Anglia este o țară rece, băile și dușurile erau rare, din punct de vedere istoric. Pentru curățarea feței și a corpului, femeile engleze foloseau mai ales șervețele umede pentru a îndepărta pielea moartă și pentru a-i lustrui ușor suprafața. Acesta este de fapt un mod mult mai bun de a menține pielea curată decât să folosești doar un săpun aspru.

Aplicarea unui unt sau a unui ulei de curățare blând, iar apoi ștergerea machiajului greu cu o lavetă caldă și umedă, face treaba în mod îngrijit și rapid. Urmarea acestei operațiuni cu un strop de apă rece ar funcționa mai bine în India, unde cârpa caldă poate fi prea sufocantă pe vreme caldă.

Așezați un prosop de mână plat pe tejghea. Aplicați trei până la cinci picături de ulei esențial în centrul prosopului, apoi frecați-l cu degetele pe țesătură. Alegeți orice ulei esențial care vă place, cum ar fi menta, lavanda, eucaliptul sau lemnul de santal. Uleiurile esențiale nu sunt necesare, dar ajută la furnizarea unui parfum plăcut și relaxant în timpul tratamentului cu prosop cald.

Udați prosopul cu apă de la robinet, apoi stoarceți-l bine pentru a elimina excesul de apă.

Așezați prosopul într-un vas rezistent la cuptorul cu microunde. Încălziți-l în cuptorul cu microunde timp de 20 până la 40 de secunde. Prosopul trebuie să fie fierbinte, dar nu atât de fierbinte încât să fie incomod la atingere.

Întindeți-vă într-o poziție confortabilă. Desfaceți prosopul și țineți-l în ambele mâini.

FOLLOW ME

Așezați prosopul pe față, cu centrul chiar sub bărbie. Înfășurați fiecare parte a prosopului în jurul feței. Lăsați un loc prin care să se întrevadă nasul și să vă permită să respirați.

Lăsați prosopul fierbinte pe față timp de cinci până la 10 minute sau până când prosopul se răcește. Scoateți prosopul din și uscați-vă fața cu un prosop moale de mână.

Sfat

Pentru o senzație ca la spa și pentru a oferi pielii un plus de hidratare, aplicați masca facială preferată după ce v-ați curățat fața cu prosopul fierbinte. Sau aplicați o cremă hidratantă facială sau o cremă de ras pentru a începe să vă bărbieriți imediat după tratamentul cu prosopul cald.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.