Unii oameni văd dușurile sau băile ca un ritual necesar pe care toți oamenii decenți trebuie să-l urmeze zilnic. Alții cred că este o sarcină enervantă care e evitată până la ultimul minut posibil și apoi făcută cât mai repede posibil. Dacă ești în ultima categorie și te-ai întrebat vreodată de câte ori ar trebui să îți cureți corpul, răspunsul este: nu la fel de mult cum cred majoritatea oamenilor.
Doi dermatologi au spus că numai în America oamenii se spală mai mult decât este necesar. Potrivit dr. Joshua Zeichner, profesor asistent de dermatologie la Spitalul Muntele Sinai din New York City, modul în care te speli și percepi mirosul corpului „este de fapt un fenomen sociocultural”. Dermatologul din Boston, Ranella Hirsch, este de acord cu acest lucru. „Ne spălăm prea mult și este important să ne dăm seama că o mare parte din motive sunt legate de norme sociale.”
Adevărul este că normele sociale care te-au influențat să te speli mai mult decât necesar sunt rezultatul publicității.
În anii 20 și 30, multe femei au început să lucreze și multe persoane și-au părăsit fermele pentru a-și uni forțele în fabrici, ajungând la o concentrare culturală mai puternică asupra îngrijirii și îmbăierii.
Specialiștii Zeichner și Hirsch spun că dușul prea des (în special în apă fierbinte) poate să usuce și să irite pielea, să spele bacteriile bune care există pe suprafața corpului și să deschidă mici fisuri care te pot pune în pericol de infecție.
Ambii medici spun că părinții nu ar trebui să-și îmbăieze copiii în fiecare zi. Zeichner afirmă că expunerea timpurie la murdărie și bacterii poate face pielea mai puțin sensibilă la creștere, prevenind alergii și afecțiuni cum ar fi eczeme.
FOLLOW ME

La mulți ani, Alesuca noastră curajoasă, blândă, dar neînfricată! 💕🎉 I-am sărbătorit în avans ziua luni seara, alături de prietenii ei, la o petrecere laser tag, cu ea urcată pe un tigru uriaș. 🐆 Oricât de greu îmi e uneori să îi țin piept cu răbdare, sunt mândră de ea că e o fată atât de hotarâtă, efervescentă și cu principii solide! E foarte greu să câștigi un argument cu ea, pentru că își apără cu înverșunare punctul de vedere, lucru ce o va ajuta foarte mult în viitor. Pe cât de aventurieră e, căci ar sta numai cu genunchii juliți dacă ar fi după ea și dorința ei de a face toate trăznăile posibile, pe atât e de blândă și grijulie când vine vorba de cele mai constante și dragi pasiuni ale ei: animalele și natura. E o oază de bunătate și o enciclopedie cu baterii inepuizabile, în fiecare zi spunându-ne câte un știați câte specii de păiajeni există în România, știați cum se numesc trandafirii care cresc așa de încolăciți? E sinceră și directă, dar știe cum să nu îți rănească sentimentele. Pune pasiune în tot ce face, e descurcăreață, agilă, amuzantă și iubită de noi toți, iar de azi are 11 ani. ❤️

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Best of this week ✨ Săptămâna asta mi-am propus să îmi fac calendarul astfel încât să reușesc să fac 3 lucruri doar pentru mine și mi-a ieșit: am fost de 2 ori la pilates, am fost să-mi fac unghiile și la un tratament cosmetic. A fost o săptămână relaxată, dar și foarte productivă. Am avut primele filmări din acest an, am lucrat mult și la casă, iar sfârșitul de săptămână a fost foarte frumos. În acest weekend, Alesia și Alex au mers la Sinaia, la ski, așa că am avut ocazia să repetăm exercițiul nostru de timp petrecut cu un singur copil, astfel încât toată atenția să se concentreze asupra lui. A funcționat și de această dată minunat. Nicho a fost foarte încântat să ne aibă doar pentru el și să facem tot ce și-a dorit: ne-am jucat cu toate piesele LEGO posibile, am dormit de prânz, am făcut baie cu el, am gătit împreună, a stat lipit de noi non-stop (să vedem dacă mai vrea mâine dimineață să meargă la grădiniță 😂). Alesia s-a îndrăgostit de ski, abia așteapta să fie pe pârtie de dimineața până seara și abia reușim să o convingem să coboare. 😅 Alex nu a stat atât de mult ca ea, pentru că i-au fătat oițele 2 miei și a avut grijă de el. Sper că ați avut și voi o săptămână frumoasă! Nu uitați să vă gândiți în această seară la cum ar arăta săptămâna perfectă pentru voi și să vă puneți în calendar câteva activități doar pentru sufletul vostru! 🙏💕
În timp ce tipul tău de activitate și climatul locului în care locuiești va influența frecvența cu care te speli, poți, probabil, să faci duș la fiecare două sau trei zile.
Dacă simți nevoia de a te curăța mai des, poți curăța părțile groase ale corpului cu un prosop de baie sau un prosop înmuiat în săpun, pentru a elimina bacteriile care provoacă mirosul în zilele fără duș. (Prin părțile groase ale corpului tău ne referim la față, la subsuoară, la partea inferioară a pieptului la femei etc., conform lui Zeichner). De asemenea, trebuie să ne schimbăm lenjeria de corp în fiecare zi.
Un studiu a demonstrat că răspândești mult mai mult murdărie și grăsime pe hainele tale decât în duș sau în baie. De asemenea, există atâtea greșeli pe care oamenii le fac în timp ce fac un duș dintre care și faptul că folosesc apă fierbinte!
Apa la o temperatură foarte ridicată usucă scalpul și părul într-un ritm mult mai rapid. Dacă dorești, poți folosi apă caldă, deoarece aceasta va deschide cuticulele de păr pentru a maximiza efectul șamponului și balsamului. De asemenea, spre sfârșitul rutinei de spălare zilnică, ar trebui să clătești cu apă rece cel puțin o dată. Acesta va închide cuticulele și va menține pielea hidratată.
De asemenea, multe femei fac greșeala de a nu lăsa suficient timp pentru ca părul să se ude înainte de a începe să aplice șamponul. Dacă o faci de dragul mediului înconjurător, atunci apreciem foarte mult. Dar, altfel, este o greșeală serioasă de spălare a părului. Înainte de a începe să aplici șamponul, ar trebui să îl speli cu apă cel puțin unu sau două minute. În același mod, asigură-te că ți-ai spălat corect podoaba capilară înainte de a ieși din duș, dacă nu vrei să provoci iritații pe scalp.
Ai grijă la cantitatea de șampon pe care o folosești. Majoritatea dintre noi credem că dacă un șampon nu produce o mulțime de spumă, nu își face treaba. Dar, știai că spuma nu ajută deloc să te scape de murdăria acumulată în părul tău? De fapt, chiar ar putea împiedica șamponul să-și îndeplinească funcția de curățare.