De câte ori pe săptămână trebuie să faci BAIE


Unii oameni văd dușurile sau băile ca un ritual necesar pe care toți oamenii decenți trebuie să-l urmeze zilnic. Alții cred că este o sarcină enervantă care e evitată până la ultimul minut posibil și apoi făcută cât mai repede posibil. Dacă ești în ultima categorie și te-ai întrebat vreodată de câte ori ar trebui să îți cureți corpul, răspunsul este: nu la fel de mult cum cred majoritatea oamenilor.

Doi dermatologi au spus că numai în America oamenii se spală mai mult decât este necesar. Potrivit dr. Joshua Zeichner, profesor asistent de dermatologie la Spitalul Muntele Sinai din New York City, modul în care te speli și percepi mirosul corpului „este de fapt un fenomen sociocultural”. Dermatologul din Boston, Ranella Hirsch, este de acord cu acest lucru. „Ne spălăm prea mult și este important să ne dăm seama că o mare parte din motive sunt legate de norme sociale.”

Adevărul este că normele sociale care te-au influențat să te speli mai mult decât necesar sunt rezultatul publicității.

În anii 20 și 30, multe femei au început să lucreze și multe persoane și-au părăsit fermele pentru a-și uni forțele în fabrici, ajungând la o concentrare culturală mai puternică asupra îngrijirii și îmbăierii.


Specialiștii Zeichner și Hirsch spun că dușul prea des (în special în apă fierbinte) poate să usuce și să irite pielea, să spele bacteriile bune care există pe suprafața corpului și să deschidă mici fisuri care te pot pune în pericol de infecție.

Ambii medici spun că părinții nu ar trebui să-și îmbăieze copiii în fiecare zi. Zeichner afirmă că expunerea timpurie la murdărie și bacterii poate face pielea mai puțin sensibilă la creștere, prevenind alergii și afecțiuni cum ar fi eczeme.

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

În timp ce tipul tău de activitate și climatul locului în care locuiești va influența frecvența cu care te speli, poți, probabil, să faci duș la fiecare două sau trei zile.

Dacă simți nevoia de a te curăța mai des, poți curăța părțile groase ale corpului cu un prosop de baie sau un prosop înmuiat în săpun, pentru a elimina bacteriile care provoacă mirosul în zilele fără duș. (Prin părțile groase ale corpului tău ne referim la față, la subsuoară, la partea inferioară a pieptului la femei etc., conform lui Zeichner). De asemenea, trebuie să ne schimbăm lenjeria de corp în fiecare zi.

Un studiu a demonstrat că răspândești mult mai mult murdărie și grăsime pe hainele tale decât în ​​duș sau în baie. De asemenea, există atâtea greșeli pe care oamenii le fac în timp ce fac un duș dintre care și faptul că folosesc apă fierbinte!

Apa la o temperatură foarte ridicată usucă scalpul și părul într-un ritm mult mai rapid. Dacă dorești, poți folosi apă caldă, deoarece aceasta va deschide cuticulele de păr pentru a maximiza efectul șamponului și balsamului. De asemenea, spre sfârșitul rutinei de spălare zilnică, ar trebui să clătești cu apă rece cel puțin o dată. Acesta va închide cuticulele și va menține pielea hidratată.

De asemenea, multe femei fac greșeala de a nu lăsa suficient timp pentru ca părul să se ude înainte de a începe să aplice șamponul. Dacă o faci de dragul mediului înconjurător, atunci apreciem foarte mult. Dar, altfel, este o greșeală serioasă de spălare a părului. Înainte de a începe să aplici șamponul, ar trebui să îl speli cu apă cel puțin unu sau două minute. În același mod, asigură-te că ți-ai spălat corect podoaba capilară înainte de a ieși din duș, dacă nu vrei să provoci iritații pe scalp.

Ai grijă la cantitatea de șampon pe care o folosești. Majoritatea dintre noi credem că dacă un șampon nu produce o mulțime de spumă, nu își face treaba. Dar, știai că spuma nu ajută deloc să te scape de murdăria acumulată în părul tău? De fapt, chiar ar putea împiedica șamponul să-și îndeplinească funcția de curățare.


Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.