De ce iubesc New York-ul

De ce iubesc New York-ul

The city that never sleeps

M-am tot gândit…dacă ar fi să aleg un oraș pe care îl iubesc din tot sufletul care ar fi acesta? Am vizitat multe, am descoperit  locuri spectaculoase, dar de fiecare dată mintea și sufletul meu sunt departe, foarte departe…pe continentul american. Iar New York-ul este orașul sufletului meu. Îl iubesc și îl redescopăr de fiecare dată la fel de spectaculos. Magia care mă cuprinde  când ajung aici este la fel de intensă, iar senzațiile mă uimesc de fiecare dată.

De ce iubesc New York-ul

Și recunosc: nu există altă plăcere mai intensă când vine vorba de călătorii ca aceea pe care o simt când vizitez „the city that never stops”.

Fiecare vacanță îmi pare ca și când ar fi prima. Deși călătoria nu este ușoară, multe ore petrecute în aer, escale, acomodarea cu fusul orar, poți depăși aceste mici inconveniente destul de ușor, iar când pășesti pe pământ american, poți simți imediat vibrația  orașului în care nimeni nu doarme niciodată!

De ce iubesc New York-ul

Cu o populație de peste 8 milioane de locuitori, New York-ul este supranumit de către localnici și „The Big Apple” și este unul dintre cele mai vizitate trei orașe din lume, indiferent de anotimp. Poate și pentru că o dată ajuns aici, ca vizitator, te simți ca și când ai păși în altă lume. Am vizitat acest oras în toate perioadele anului; fie că au fost sărbătorile de iarnă, de Crăciun și Anul Nou, fie că am venit aici vara, frumusețea orașului a fost aceeasi. Oamenii sunt de toate felurile, toate culorile, toate națiile și toți au afișat pe chip acel zâmbet relaxat. Îmbrăcați elegant sau casual, toți par a „gusta” din plăcerea pe care acest loc o oferă din belșug. Pe străzi circulă atât elegantele limuzine negre, dar și bicicletele, și pe nimeni nu pare să deranjeze trecerea de la miresme tip hot dog la private blend-uri Tom Ford.  Și nu doar de Crăciun ori de 4 Iulie orașul este învăluit în straie de sărbătoare. Aici, tot timpul  magazinele și străzile sunt  frumos decorate. În fiecare an sunt cel puțin 500 de târguri și festivaluri și peste 50 de parade oficiale care încântă mai ales ochiul turistului fermecat. Cine ajunge la NY nu trebuie să rateze o paradă organizată pe Fifth Avenue. Nu am cuvinte să descriu atmosfera de aici!

Și nu contează că esti bogat sau sărac, bine îmbrăcat sau nu, aici mereu există șansa ca cineva să te remarce și să îți schimbe traiectoria vieții. Ba chiar se spune că mai mulți actori care azi sunt văzuți pozând pe covorul roșu la Oscar au fost barmani sau taximetriști în New York și așa au fost remarcați de producători.
Să nu credeți însă că tot ce zboară se mănâncă. New York-ul este un oraș scump.  Nu lipsesc sezoanele reducerilor, iar cele mai bune perioade în care ai putea să îl vizitezi sunt fie primăvara, în martie-iunie, fie toamna, din septembrie până în noiembrie.

De ce iubesc New York-ul

FOLLOW ME

Nu mă așteptam să mă impresioneze atât de mult măreția zgârie-norilor. Dar când m-am văzut printre acei giganți, m-am simțit ca o furnicuță. Nu trebuie să vă mai spun că aici sunt cei mai înalți zgârie-nori din lume, nu? Dacă ajungeți aici, nu ratați Empire State Building. Vă recomand  să urcați la ultimul etaj și să vă bucurați de cea mai fascinantă panoramă din lume. Cu siguranță așa și-a câștigat orașul reputația de „the city than never stops”.

De ce iubesc New York-ul? Păi nici nu aș putea să nu îl iubesc după ce am pășit prima dată pe Wall Street. Zilnic, brokerii pot fi văzuți cu o cafea în mână și cu ziarul în cealaltă. Iar lângă ei turiștii vrăjiți de peisaj. Aici începe și se termină tot ce înseamnă economia lumii.
Nu aș fi crezut că pot sta să privesc reclame minute-n șir fără să mă plictisesc, dar din Times Square totul pare altfel…chiar și spoturile publicitare.

Nu am cum să omit să vă spun cât de impozantă poate fi Statuia Libertății.

Iubesc „orasul care nu doarme niciodată” pentru că aici pot visa așa cum nu o fac în nicio parte a lumii. Aici visez și redescopăr alte și alte bucurii și plăceri ale vieții. Și  recunosc că de fiecare dată când stau pe o băncuță din Central Park, să-mi odihnesc picioarele după lungile plimbări prin marele New York, îmi vin în minte noi și noi idei!

Da, aici chiar cred că orice este posibil și nu degeaba există vorba aceea că fiecare „își dorește să trăiască visul american”. Iar pentru mine acest vis ia de fiecare dată viață atunci când vin și vizitez NY, când văd oamenii fericiți, zâmbind!

De ce iubesc New York-ul

Știu că probabil vă gândiți și la faptul că pînă a ajunge la New York e cale lungă și că un zbor transatlantic e foarte obositor. Lucrurile s-au mai schimbat însă, iar companiile aeriene își dau tot interesul să asigure un zbor liniștit și cât se poate de relaxant. Puteți alege, de exemplu, unul din cele 5 zboruri săptămânale pe care Air France le efectueaza la New York, cu plecare din aeroportul Paris Charles de Gaulle. 3 dintre aceste zboruri se fac cu cea mai mare aeronavă de pasageri din lume, Airbus A380. Răsfăț frantuzesc și confort, bineînțeles, la oricare din cele 4 clase pe care le-ați alege! Chiar ajungi să îți dorești ca zborul să mai dureze puțin atunci când ai destul spațiu și poti sta relaxat, un sistem de entertainment performant, meniuri delicioase și când vezi atenția pentru fiecare detaliu.

Preturile pentru New York încep de la 585 euro, însă în perioada de promotie puteti lua biletul și la 500 euro sau mai puțin chiar. Mai multe detalii găsiți pe www.airfrance.ro .

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.