De ce să-ți încurajezi copilul să facă sport?

Orice om ar trebui să fie conștient de importanța sportului, iar acest aspect nu ar trebui neglijat nici de către cei mici. Dragi părinți, nu știu în ce măsură v-ați ocupat până acum de programul sportiv regulat al copiilor, însă haideți să încercăm împreună, ce ziceți?

Sportul trebuie introdus în rutină mititeilor, încă de la vârste fragede. Dacă nu v-am putut convinge, fiți atenți la toate aceste motive pentru care ar trebui să vă încurajați odraslele să practice sport.

Activitatea fizică este cel mai evident beneficiu al sportului pentru cei mici. Deja se petrec prea multe ore în fața televizorului sau la computer, cu fel de fel de jocuri. Sportul, în schimb, reprezintă oportunitatea perfectă pentru copii de a fi activi. În plus, nu este obligatoriu să duceți copilul la un club sportiv, unde să fie îndrumat de un antrenor. Cumpărați-i o bicicletă!

Exerciţiile fizice practicate în echipe organizate au importante efecte benefice asupra stării mentale a copiilor. S-a demonstrat că adolescenţii care participă la sporturi de echipă în mod frecvent se vor dezvolta armonios, fără a întâmpina probleme cu greutatea.

În aparență, sportul și succesul școlar nu au multe lucruri în comun, însă realitatea este cu totul alta. Copiii care practicau sporturi de echipă erau mult mai implicați şi în activităţile şcolare, obţinând rezultate foarte bune la învăţătură. Așadar, nu ar trebui să mai contestăm puternică legătura dintre sport şi menţinerea sănătăţii fizice şi mentale pe termen lung.

copii-sportivi-1481113

FOLLOW ME

Sportul îi ajută pe copii să-și dezvolte o serie de abilități sociale de care vor beneficia de-a lungul întregii vieții. Ei învață să interacționeze și cu ceilalți copii de vârsta lor, dar și cu adulții. Deci… pe mititeii noștri îi așteaptă o viață socială bine definită.

Aș vrea să adaug și că practicarea sportului are un impact uriaș asupra stimei de sine a copilului. Încrederea în propriile forțe se dobândește odată cu o viață activă. Ei învață să aibă încredere în abilitățile lor și să se autodepășească. În plus, criticile constructive sunt ușor acceptate de către copii și transformate într-un imbold pentru a progresa. Dacă aveți acasă un adolescent timid, poate acest sfat, de a practica sport, îl va ajuta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.