De ce să-ți încurajezi copilul să facă sport?

Orice om ar trebui să fie conștient de importanța sportului, iar acest aspect nu ar trebui neglijat nici de către cei mici. Dragi părinți, nu știu în ce măsură v-ați ocupat până acum de programul sportiv regulat al copiilor, însă haideți să încercăm împreună, ce ziceți?

Sportul trebuie introdus în rutină mititeilor, încă de la vârste fragede. Dacă nu v-am putut convinge, fiți atenți la toate aceste motive pentru care ar trebui să vă încurajați odraslele să practice sport.

Activitatea fizică este cel mai evident beneficiu al sportului pentru cei mici. Deja se petrec prea multe ore în fața televizorului sau la computer, cu fel de fel de jocuri. Sportul, în schimb, reprezintă oportunitatea perfectă pentru copii de a fi activi. În plus, nu este obligatoriu să duceți copilul la un club sportiv, unde să fie îndrumat de un antrenor. Cumpărați-i o bicicletă!

Exerciţiile fizice practicate în echipe organizate au importante efecte benefice asupra stării mentale a copiilor. S-a demonstrat că adolescenţii care participă la sporturi de echipă în mod frecvent se vor dezvolta armonios, fără a întâmpina probleme cu greutatea.

În aparență, sportul și succesul școlar nu au multe lucruri în comun, însă realitatea este cu totul alta. Copiii care practicau sporturi de echipă erau mult mai implicați şi în activităţile şcolare, obţinând rezultate foarte bune la învăţătură. Așadar, nu ar trebui să mai contestăm puternică legătura dintre sport şi menţinerea sănătăţii fizice şi mentale pe termen lung.

copii-sportivi-1481113

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

Sportul îi ajută pe copii să-și dezvolte o serie de abilități sociale de care vor beneficia de-a lungul întregii vieții. Ei învață să interacționeze și cu ceilalți copii de vârsta lor, dar și cu adulții. Deci… pe mititeii noștri îi așteaptă o viață socială bine definită.

Aș vrea să adaug și că practicarea sportului are un impact uriaș asupra stimei de sine a copilului. Încrederea în propriile forțe se dobândește odată cu o viață activă. Ei învață să aibă încredere în abilitățile lor și să se autodepășească. În plus, criticile constructive sunt ușor acceptate de către copii și transformate într-un imbold pentru a progresa. Dacă aveți acasă un adolescent timid, poate acest sfat, de a practica sport, îl va ajuta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.