De ce SCĂRILE rulante au STRIAȚII


Despre scările rulante nu mulți știu multe, dar cu siguranță o folosești frecvent. Întru-cât astăzi primești informații noi la orice pas, este destul de greu să observi lucruri minore precum scările rulante. Știi doar că ai nevoie de ele, dar chiar și acestea, ca multe detalii din viața de zi cu zi, au niște aspecte pe care ar trebui să le știi. Invenția a apărut în 1896 în parcul din New York „Coney Island” ca atracție turistică. Într-Adevăr, arătau ca niște panglici netede din cauciuc cu balustradele de lemn. Astăzi, milioane de oameni folosesc scări rulante moderne cu trepTe cu un design specific. Și un astfel de aspect complicat nu are legătură cu imaginația designerului, ci este un element foarte important al unui mecanism mare.

1. De ce scările rulante sunt crestate

În sezonul de iarnă și toamnă, umiditatea se acumulează pe treptele scărilor rulante și riscul ca călătorii să alunece și să cadă cresc în mod semnificativ. Din acest motiv, au fost introduse fâșiile verticale volumetrice: ele îmbunătățesc aderența dintre talpa ta și trepte. Iar găurile dintre fire sunt necesare pentru scurgerea umezelii.  Poate că prima oară când ai mers cu scara rulantă ți s-a întâmplat să fii destul de anxios de teama de a nu cădea, dar acum, e bine să știi că riscurile sunt foarte mici.

Pe scara electrică cad câteodată ambalaje și alte resturi mici. Dacă treptele ei ar fi netede, ar merge tot sub „pieptene” (banda de la capătul scării electrice și da, una dintre cele mai mari temeri ale oamenilor care folosesc scara rulantă). În cel mai bun caz, scara s-ar opri pentru o bună perioadă de timp.S-ar transforma într-o oprire pentru un timp nedeterminat.Datorită felului în care este concepută treapta, acest lucru nu se întâmplă.

2. De ce balustradele se mișcă mai repede decât pașii?


Dacă ții mâna pe balustradă poți observa uneori că viteza balustradei, care se mișcă, de asemenea, crește în mod dramatic. Acest lucru servește ca un semnal pentru faptul că scările rulante trebuie reparate.

Fără astfel de detalii aparent nesemnificative, dar amănunțite, ai fi mult mai temător în ceea ce privește o posibilă alunecare pe scări. Și în plus, e bine să știi totul despre cât mai multe lucruri care te înconjoară, mai ales despre lucruri la care nu te-ai gândi în mod normal. Și tocmai de asta nu ți-ai pus probabil întrebări privitoare la funcționarea scărilor rulante- pentru că astfel de scări sunt pretutindeni. Din fericire, scările rulante se opresc rar, iar alunecarea și căderea pe ele nu este atât de ușoară.

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

Așa că nu rămâne decât să le fii recunoscător inventatorilor scărilor rulante care ți-au făcut viața mai ușoară- mai ales când vine vorba de mall-uri și metrou pentru că în timp ce picioarele tale au șansa să se odihnească un pic, pur și simplu altcineva lucrează pentru tine. Iar într-o zi aglomerată, folosirea scărilor rulante te pot ajuta mult.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.