De ce SCĂRILE rulante au STRIAȚII

Despre scările rulante nu mulți știu multe, dar cu siguranță o folosești frecvent. Întru-cât astăzi primești informații noi la orice pas, este destul de greu să observi lucruri minore precum scările rulante. Știi doar că ai nevoie de ele, dar chiar și acestea, ca multe detalii din viața de zi cu zi, au niște aspecte pe care ar trebui să le știi. Invenția a apărut în 1896 în parcul din New York „Coney Island” ca atracție turistică. Într-Adevăr, arătau ca niște panglici netede din cauciuc cu balustradele de lemn. Astăzi, milioane de oameni folosesc scări rulante moderne cu trepTe cu un design specific. Și un astfel de aspect complicat nu are legătură cu imaginația designerului, ci este un element foarte important al unui mecanism mare.

1. De ce scările rulante sunt crestate

În sezonul de iarnă și toamnă, umiditatea se acumulează pe treptele scărilor rulante și riscul ca călătorii să alunece și să cadă cresc în mod semnificativ. Din acest motiv, au fost introduse fâșiile verticale volumetrice: ele îmbunătățesc aderența dintre talpa ta și trepte. Iar găurile dintre fire sunt necesare pentru scurgerea umezelii.  Poate că prima oară când ai mers cu scara rulantă ți s-a întâmplat să fii destul de anxios de teama de a nu cădea, dar acum, e bine să știi că riscurile sunt foarte mici.

Pe scara electrică cad câteodată ambalaje și alte resturi mici. Dacă treptele ei ar fi netede, ar merge tot sub „pieptene” (banda de la capătul scării electrice și da, una dintre cele mai mari temeri ale oamenilor care folosesc scara rulantă). În cel mai bun caz, scara s-ar opri pentru o bună perioadă de timp.S-ar transforma într-o oprire pentru un timp nedeterminat.Datorită felului în care este concepută treapta, acest lucru nu se întâmplă.

2. De ce balustradele se mișcă mai repede decât pașii?

Dacă ții mâna pe balustradă poți observa uneori că viteza balustradei, care se mișcă, de asemenea, crește în mod dramatic. Acest lucru servește ca un semnal pentru faptul că scările rulante trebuie reparate.

Fără astfel de detalii aparent nesemnificative, dar amănunțite, ai fi mult mai temător în ceea ce privește o posibilă alunecare pe scări. Și în plus, e bine să știi totul despre cât mai multe lucruri care te înconjoară, mai ales despre lucruri la care nu te-ai gândi în mod normal. Și tocmai de asta nu ți-ai pus probabil întrebări privitoare la funcționarea scărilor rulante- pentru că astfel de scări sunt pretutindeni. Din fericire, scările rulante se opresc rar, iar alunecarea și căderea pe ele nu este atât de ușoară.

FOLLOW ME

Așa că nu rămâne decât să le fii recunoscător inventatorilor scărilor rulante care ți-au făcut viața mai ușoară- mai ales când vine vorba de mall-uri și metrou pentru că în timp ce picioarele tale au șansa să se odihnească un pic, pur și simplu altcineva lucrează pentru tine. Iar într-o zi aglomerată, folosirea scărilor rulante te pot ajuta mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.