De ce schimbăm telefoanele atât de des?

De ce schimbăm telefoanele atât de des?

mg_6442-2398982

De multe ori m-am întrebat de ce oamenii își schimbă telefoanele mobile atât de des? Adică, nici nu apucă să îl folosească un an, că l-au și schimbat. Bine, un an este o perioadă mare, chiar foarte mare pentru unii.

Nu am înțeles asta pentru că eu, de când mă știu, sunt un om fidel și constant în multe, chiar și atunci când vine vorba despre lucrurile personale. Nu sunt adepta schimbărilor. Cel puțin, nu a acestor schimbări.

Se dă următoarea situație: el/ea își cumpără ultimul tip de telefon de la…nu am să spun producătorul. Nu apucă să se „împrietenească”bine  cu noul telefon, că este lansat alt model. Evident, mai scump, dar este ultimul răcnet. Ce credeți că face el/ea? Își vinde telefonul vechi și își cumpără ultima fiță.

De ce? Am stat și am vorbit cu unii și cu alții, oamenii care practică acest lucru.

Am primit mai multe răspunsuri. Dar m-au șocat cele venite din partea unor persoane care nu dispun de venituri considerabile, dar care au spus că nu pot să nu aibă ultimul model.

Sau că se gândesc cum sunt priviți de prieteni când sunt sunați și ei au un aparat vechi, de doi sau trei ani lansat.

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

Păi în cazul acesta, eu sunt pe cale să devin o demodată! Mi-am schimbat telefonul acum mai bine de un an și asta pentru că l-am pierdut pe cel pe care îl aveam de vreo …trei ani! 😀

mg_6440-9104766

Mi-a spus cineva că mai bine preferă să nu mănânce decât să nu aibă un anumit tip de smartphone. Ok. Nu aș avea nicio problemă dacă, de exemplu, aceste persoane nu mi-ar da beep-uri ca să le sun. Asta în condițiile în care oricum sunt atât de multe variante de abonamente cu minute nelimitate. Dar nu, ei nu își mai permit abonamente pentru că au dat cât nu face pe un telefon scump. Pe principiul, îmi cumpăr o super mașină, dar sunt atât de sărac încât o țin în parcare :))

Amuzant, nu?

Pe de altă parte, nu îi condamn pe cei care câștigă un salariu de cel mult 2.000 de lei, dar care își cumpără un telefon care costă cel puțin salariul lor pe o lună ori chiar dublu. Dacă asta este plăcerea lor, dacă asta îi face fericiți, nu ne putem opune noi.

Și mai este ceva. Poate că au nevoie de un astfel de aparat nu doar pentru pasiunile lor, dar și pentru a câștiga bani sau pentru a își crește stima de sine.

Cunosc oameni de afaceri, oameni cu funcții importante, oameni care dispun de venituri foarte mari, dar care se mulțumesc cu un simplu telefon la care vorbesc, citesc corespondența, verifică mailurile, mai fac o poză, mai intră pe rețelele de socializare, dar care nu aleargă să își schimbe telefonul imediat.

Și pot trăi foarte relaxați.

Se pare că în vremurile noastre, cu cât ești mai “actual” și dacă ești în pas cu tehnologia, cu atât îți poți ușura și înfrumuseța viața.

Aceste telefoane, de ultimă generație, au funcții care depășesc cu mult imaginația noastră, dar care ne simplifică existența. Despre toate beneficiile pe care ni le aduce un telefon mobil, vă voi vorbi într-o postare viitoare.

mg_6428-3513725

Până atunci, nu uitați că cel mai frumos lucru nu este să dai un telefon, ci să privești în ochi persoana cu care vorbești.

De cele mai multe ori, gesturile simple pe care le vezi, pe care le simți sunt cele care fac să răsară soarele pe un cer din care au lăcrimat norii.

Și nu, nu cred că va fi cineva mai fericit dacă tastează pe un smartphone de ultimă generație decât altcineva care își petrece timpul alături de cei dragi, de cei pe care îi iubește cu adevărat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.