Există nenumărate trucuri în bucătărie pentru a ne ușura munca. Bucătarii chefi ne învață cum trebuie să ținem cuțitul în mână, cum trebuie să pregătim fructele și legumele pentru a le tăia, dar și modul în care se decojesc mai ușor anumite alimente. Așadar, gospodinelor pregătiți-vă să aflați încă un truc de aur pentru bucătărie: pune-ți o linguriță de bicarbonat de sodiu în apa în care fierbeți ouăle.
De ce trebuie să pui bicarbonat de sodiu în apa în care fierbi ouă
Ouăle fierte sunt o gustare rapidă și sănătoasă. Însă, decojirea ouălor uneori poate fi mult prea complicată. Diferența constă în prospețimea lor. Care au coaja mai veche de 7-10 zile este mai ușoară. În timp ce oăule mai proaspete de 7 zile au coaja mai grea.
Coaja ouălor mai proaspete este mai dificil de îndepărtat deoarece aceastea sunt mai puțin alcaline decât ouăle mai vechi. Bicarbonatul de sodiu face ca ouăle să fie mai alcaline. Asta înseamnă că va ușura procesul de fierbere.
Citiți următoarele sfaturi pentru a afla cum să faceți ouăle fierte perfecte.
În primul rând trebuie să aflăm cât de vechi sunt ouăle. Pentru asta este necesar să se scufundați în apă. Cele vechi ies la sufrațată în timp ce ouăle proaspete se vor duce la fund. Oăule trebuie să fie puțin încălzite înainte de a le pune la fiert, tocmai pentru a împiedica spargerea lor în timpul fierberii. Pentru a le încălzi puteți să le lăsați o câteva zeci de minute la temperatura camerei sau să le țineți sub apă caldă.
Dacă doriți ca ouăle să fie mai tari, înmuiați-le în apă rece înainte de a le pune la fiert. Pentru un gălbenuș moale fiebeți oăule timp de 3-4 minute.
FOLLOW ME
Pentru a se gări corect, ouăle trebuie acoperite integral de apă. De altfel, este important să nu lăsați ouăle pe foc prea mult, astfel gălbenușul va denevi verzui, iar albușul își va pierde textura.
La ce mai putem folosi bicarbonatul de sodiu
– Bicarbonatul de sodiu pus în apa de la flori le va ajuta la menținerea prospețimii pe termen lung,
– Bicarbonatul de sodiu pus într-un recipient mic în frigider ajută la absorbția mirosurilor neplăcute de mâncare,
– Un amestec de 2 litri de apă, un sfert de ceașcă de oțet și o ceașcă de bicarbonat de sodiu ajută la înmuiarea pensulelor întărite de vopsea.
-Vasul de toaletă și cada de baie se vor curăța mai ușor dacă adugi bicarbonat și lași să acționeze. De altfel, te vei bucura și de un miros de prospețime.
-Două lingurițe de apă cu bicarbonat de sodiu puse în scrumieră înlătură mirosul de țigări.
Îmi plac aceste sfaturi.Multumim .