Când spui legume, te gândești la sănătate curată. Nu ți-ar trece prin cap că ai putea să pățești ceva din cauza legumelor pe care le consumi cu sfințenie, dar se pare că lucrurile nu stau chiar așa.
Salata, andivele, sfecla, guliile, roşiile, ţelina şi ridichile sunt cele mai susceptibile să conţină nitraţi. Unele fructe şi legume sunt culese înainte de a fi pe deplin coapte, deci nu au vitamine şi antioxidanţi. Acest lucru se întâmplă la acele legume şi fructe transportate pe distanţe foarte lungi.
Cartofii
Conţin 37 de pesticide, dintre care şapte cancerigene. Totuşi, cantitatea acestora din urmă este neglijabilă. Cartofii ajuta la creşterea în greutate, digestie, îngrijirea pielii şi reumatism.
Varza creata
Conţine 46 de pesticide, dintre care nouă cancerigene. În medie, 65% dintre aceste legume conţin substanţe cancerigene. Varza creată ajuta funcţia tiroidă, colesteroul şi presiunea sangvină.
FOLLOW ME
Spanacul
Cotine 48 de pesticide, dintre care opt cancerigene. În medie, 75% dintre aceste legume conţin substanţe cancerigene. Spanacul ajuta vedere, funcţiile inimii şi ale aparatului gastrointestinal.
Ardeii grasi
Conţin 49 de pesticide, dintre care 11 cancerigene. 33,8% dintre ardei conţin substanţe cancerigene. Ardeii graşi îmbunătăţesc vederea şi împiedica formarea cheagurilor de sânge şi creşterea colesterolului.
Salata verde
Conţine 51 de pesticide, dintre care 12 cancerigene. 30,6% dintre salate conţin substanţe cancerigene. Salată verde e bună pentru digestie, sănătatea ficatului şi cataractă.
Țelina
Conţine 64 de pesticide, dintre care 13 cancerigene. În medie, 60,5% dintre aceste legume conţin substanţe cancerigene. Ţelină ajuta la echilibrarea PH-ului sangvin, la colesterol şi constipaţie.