Nu există nicio cale să fii o femeie perfectă, dar poți găsi un milion de căi să fii o femeie mai bună  

Răbdarea e calitatea pe care toate femeile încă o mai caută. Avem atât de bine întipărite skill-urile de mutitasking în ADN-ul nostru încât ne este dificil să percepem ideea de timp, așteptare. Noi vrem totul acum. Când am lansat blogul, acesta era și sloganul meu: simplu, frumos și bun, acum.

În urmă cu două săptămâni am fost invitată la Craiova să le vorbesc femeilor (multe dintre ele mame sau chiar bunici) despre super puterile noastre, despre cum putem să ne facem timp și pentru noi și cum reușim astfel, având grijă și de sufletul nostru, să fim o versiune mai bună a noastră.

Foarte multe dintre ele mi-au dat follow pe instagram în urma evenimentului și mi-au scris că le-a ajutat mult prezentarea mea și mi-au trimis poze pe care le-au făcut la slide-uri. Au fost prezente două grupuri de femei și discuțiile au fost destul de diferită de la o serie la alta, însă am interacționat foarte bine cu toate și am simțit că au o NEVOIE REALĂ de a primi confirmarea că e ok să se gândească și la ele, fără să însemne că sunt egoiste.

De când ne trezim și până când ne punem în pat, vrem să bifăm de pe lista noastră cât mai multe task-uri pentru a avea loc de altele noi, așa că nu e de mirare că nu stăm prea bine la capitolul timp de așteptare. Să vă mai spun cât de enervante sunt pentru o femeie apelurile la care roboțeii te țin pe hold minute în șir, timp în care asculți pe fundal o melodie repetitivă și nu poți să te gândești decât la faptul că pierzi o mulțime de timp prețios?

Când te împarți între job, copii și treburile casei tot ce știi e că trebuie să faci totul cât mai repede și bine, să fie copiii spălați, călcați, mâncați și trimiși la școală, soțul fericit, casa lună și șeful mândru de realizările tale profesionale. Observați ce lipsește, da? Printre toate sarcinile zilnice, nu uita să strecori și niște timp doar pentru tine. Fă ceva ce îți place, stai în liniște 10 minute, fă-ți unghiile, uită-te singură la ce îți place ție la televizor, mănâncă pătrățica aia de ciocolată, citește o carte, probează o rochie pe care o ai de la 20 de ani sau fă o baie cu spumă.

Cum reușim să facem ceva și pentru noi în timp ce ziua noastră e un to do nesfârșit? Ne punem ordine în priorități. Ce e cel mai important pentru tine? Să ai timp. Timp de joacă și vorbit cu copiii, timp prețios cu soțul și timp pentru tine. Tot acest timp poate părea puțin când încerci să-l aduni din ce ți-a mai rămas după ce le-ai făcut deja pe toate. Așa că singura metodă prin care poți să-l obții, s-ar putea să fie doar dacă îl ceri.

FOLLOW ME

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Cel mai bine este când suntem împreună ♥️

O postare distribuită de Ela Craciun (@elacraciun) pe

Ca orice femeie, sunt și eu o perfecționistă. Îmi place să fie casa lună și bec, să mă întorc seara într-un loc curat, în care sunt toate la locul lor. Credeți că îmi iese prea des având în vedere că am 3 copii? Unde eu văd dezordine, Alesia vede un loc de joacă, iar Nicholas cele mai ascunse comori. Alex e deja mai mare și dacă face dezordine în camera lui tot el trebuie să și strângă, dar când Alesia cataloghează jucăriile împărștiate ca pe o cursă cu obstacole, uneori mă gândesc că e mai simplu să intru și eu în jocul ei decât să le stâng a 5-a oară pe zi sau să încep încă o discuție interminabilă la sfârșitul căreia jucăriile sunt tot pe jos, dar noi am pierdut acel timp ciondănindu-ne. Așa că aleg: ce e mai important pentru mine? Să fie casa pregătită oricând pentru o vizită regală sau să mă joc cu copiii mei?

Din toate sarcinile zilnice încerc să reduc cât pot de mult ca să am timp să mă bucur de ceea ce contează. Trăim vremuri în care lucrurile pot fi mult mai ușoare dacă și noi ne dorim asta.

Când vine vorba de copii, știu că pot să mă bazez pe soțul sau mama mea. Când vine vorba de mâncare, ne salvează tot mama atunci când eu nu mai am energie. Când vine vorba de cumpărăturile pentru casă, preaslăvit fie shopping-ul online. Tot ce vrei e la o aruncătură de băț și de multe ori ajung cumpărăturile acasă mai repede decât dacă ți-ai planifica tu să le faci. Luna trecută am încercat o săptămână să-mi fac timp să merg să caut un cadou pentru fina mea și tot pe ultima sută de metri am scos cămașa. Am comandat seara pe eMAG și a doua zi a fost la ușa mea (deși a fost livrare standard). A durat mai mult să mă decid ce să iau decât să ajung, tocmai pentru că tehnologia și serviciile din jurul nostru se dezvoltă pe zi ce trece și ne ajută să avem mai mult timp pentru ceea ce contează. În ultimii ani, eMAG a investit mult și a optimizat procesele de livrare, avantaj foarte mare pentru mămicile care nu mai au atat de mult timp pentru cumpărături. Ce e mai important pentru mine? Să alerg prin magazine pentru cadoul perfect sau să-l comand de pe canapea în timp ce mă uit cu soțul meu la un film? Mai ales acum, când se recomandă să stăm cât mai mult în casă.

P.S.: Puteți găsi pe eMAG și cărțile mele: 9 luni fără griji și 12 luni fără griji

Fiecare decizie pe care o luăm e o alegere. Și alegerile zilnice sunt cele care ne conturează un stil de viață. Ține de noi să ne punem ordine în priorități, să ne organizăm mai bine și să păstrăm mai mult timp pentru lucrurile care contează.

Avem milioane și milioane de lucruri de făcut, așa că eu mă trezesc în fiecare zi și îmi pun două întrebări „ce pot face astăzi pentru ceilalți” și „ce pot face astăzi pentru mine”. Știu că suntem luate pe sus de haosul căruia îi găsim scuza „sunt ocupată”, dar nu uitați să aveți grijă și de voi și să găsiți răbdare, măcar 10 minute pe zi să faceți ceva ce vă place. De la 10 minute, poate veți ajunge la o oră pe zi și ușor-ușor o să găsiți un echilibru.

Poate o să vi se pară ciudat că scriu acest articol într-o perioadă în care foarte mulți dintre noi stăm sau ar trebui să stăm mai mult acasă. Însă, adevărul e că și când stăm acasă tot ne găsim un milion de lucruri de făcut sau de curățat. Tot stresul zilnic este acum aplificat și din cauza grijilor în plus de pe care ni le-a cauzat această răsturnare de situație, așa că e poate un moment prielnic să auzi asta: Ai grijă mai întâi de tine pentru a putea avea grijă și de cei din jur.

 

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Speranța este un vis cu ochii deschiși ❤️

O postare distribuită de Ela Craciun (@elacraciun) pe

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.  

Dacă vrei să fii mereu la curent cu ceea ce postez, te invit:

1. Să mă urmărești pe INSTAGRAM – Aici răspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc

2. Să te abonezi la canalul meu de YOUTUBE

3. Să dai like paginii mele de FACEBOOK

4. Să te înscrii în grupul MĂMICI ȘI COPII FERICIȚI

Un comentariu pe “Nu există nicio cale să fii o femeie perfectă, dar poți găsi un milion de căi să fii o femeie mai bună  

  1. Ioana says:

    Mulțumesc pentru acest articol, mi-a plăcut mult cum ai abordat tema răbdării și a priorităților în viața de femeie. Mi se pare foarte important să ne găsim timp pentru noi și pentru ceea ce ne face fericiți, fără să ne simțim vinovate sau egoiste. Mi-a atras atenția ideea de a ne pune două întrebări în fiecare zi: „ce pot face astăzi pentru ceilalți” și „ce pot face astăzi pentru mine”. Cred că este un mod simplu și eficient de a ne echilibra rolurile și de a ne bucura de fiecare moment. Ai o scriitură frumoasă și inspirațională, aștept cu nerăbdare următorul tău articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.