„Nu pot să îmi imaginez o zi fără să mă gândesc la radio”

Îi auzim în fiecare dimineață la radioul numărul 1 din București, Radio ZU, îi vedem la televizor, ne fac să râdem de fiecare dată, iar tandemul numelor lor este atât de sonor, încât au marcat deja aproape două decade din ceea ce înseamnă istoria radioului în România. Până la urmă, cine nu a auzit de Buzdugan și Morar, poate cel mai…longeviv duo de pe piața radio de la noi? Și astăzi, după atâția ani de când lucrează împreună, au aceeași chimie împreună și emană aceeași energie frumoasă care le aduce ascultători, admiratori și zâmbete pe față în fiecare dimineață. Zâmbitoare i-am intalnit și eu și i-am găsit plini de vervă, de proiecte frumoase și nebune, de tot ceea ce, sunt convinsă, ne va face diminețile pline de culoare. Ce am aflat de la Buzdugan și Morar la ceas de sezon nou, vă invit să citiți în rândurile de mai jos.

Încă un nou sezon plin de acțiuni, super campanii… chiar ați început în forță…cu furtul mașinii Innei. Cum ați plănuit?

Mihai_MorarMorar: A fost o idee care a apărut înainte de a intra în concediu și ne-a fost frică că nu o vom putea duce până la capăt pentru că va afla Inna. Ea are o echipă de management super profesionistă și deși ne-au spus să avem încredere în ei, că vor tăinui planul nostru… noi ne-am gândit că există posibilitatea ca cineva să îi spună. Totuși sunt angajații ei. În rest a mers totul ca pe roate, exact cum am plănuit noi. Inna a plecat din țară, în turneu în Malaysia. Norocul nostru a fost că ea își tine cheile la studio și nu a fost foarte greu să luăm mașina. Nu ne-am așteptat, însă, la o reacție de-a ei atât de personală. Ea de obicei nu își folosește contul de facebook pentru probleme personale. Are aproape 10 milioane de like-uri și când am văzut că postase despre dispariția mașinii pe facebook…ne-am zis că ăsta e momentul, hai să sunăm și să intrăm cu ea pe telefon… Telefonul acesta a fost tot un complot cu echipa Innei. Oamenii din managementul ei, care știau totul, au sunat-o și au zis: uite băieții vor să intri în direct…Am sunat-o pe numărul de la hotel din Malaysia…și așa s-a răspândit în toată presa. Am tăinuit două zile și apoi a venit momentul cel mai greu. Când trebuia să-i spunem…și am avut mari emoții. Eu mă așteptam să ne închidă telefonul. Ceea ce a și făcut. Dar după aceea a înțeles că…oarecum e singură împotriva tuturor. Toată echipa ei a știut de această farsă. Mă bucur că a înțeles scopul nostru final, acela de a-i oferi mașina ca premiu la Radio ZU. Pe ea o leagă amintiri frumoase de această mașină, dar este foarte mult timp plecată din țară și stă foarte puțin timp în Bucureși. Ori mai bine să nu ții o mașină în parcare oricât de prețioasă ar fi ca amintire.

Radioul este în viața voastră de atât de mult timp. Vă imaginați făcând altceva? Când erați mici, ce vroiați să vă faceți când veți fi mari?

Buzdugan: Aș fi putut fi contabil pentru că am terminat liceul economic de finanțe și contabilitate. Actor pentru că am terminat teatru. Îmi place să călătoresc și probabil că aș fi putut fi un jurnalist de călătorie foarte bun.

Morar: Facem și altceva. Amândoi avem proiecte de televiziune. Dar radioul este un punct de echilibru dacă vrei. Cred că munca la radio îmi dă poftă să fac și altceva. Nu îmi imaginez o zi fără să mă gândesc la radio, la vreo campanie, un proiect… La un moment dat am vrut să dau la Marină pentru că sunt fascinat de mare. Când sunt lângă mare sau pe mare atunci mă simt cu adevărat liber. Este un sentiment pe care doar la radio în emisie îl mai am.

Ce v-a învățat radioul? V-au ajutat aceste „învățaminte” și în viața privată?

Buzdugan: Cred că a fost invers. Am folosit din experiența mea de viață în radio. La radio sunt eu. Sunt natural, spontan, glumeț, normal ca în viața de zi cu zi.

Sunteți deja renumiți pentru aroganțele sau provocările date ascultătorilor. La nivel personal, care sunt cele mai mari aroganțe pe care le-ați făcut sau provocări pe care le-ați înfruntat?

Buzdugan: Nu știu să spun….am avut mare grijă, mai ales la farse pentru că mulți mi-au făcut mai multe promisiuni.

În ce moment al vieții voastre ați fost cei mai fericiți?

Buzdugan: Sunt fericit mereu când mă apropii de aeroport de Otopeni mai ales. Dus.

Ce vă dezamăgește sau vă supără în prezent?

Morar: Am învățat să mă dezamăgească din ce în ce mai puține lucruri și să mă supere din ce în ce mai puține lucruri. Chiar am scris la un moment dat pe facebook un mesaj după un weekend petrecut cu Daniel la Cluj. Plecasem dintr-un București în care se dezbăteau doar subiectele Roșia Montana, copilul sfâșiat de maidanezi, inundații… Am văzut la Cluj că oamenii parcă au timp mai mult să asculte. E clar că sunt mult mai calmi față de București, dar mai e ceva…sunt și echilibrați. Nu se înjură atât de ușor…am văzut subiecte de mai sus care au pus capăt unor prietenii de 10-15 ani…cred că se poate discuta fătă a fi radical…

Buzdugan: Pe mina mă supără că lumea se grăbește foarte tare și nu mai are răbdare… nu mai există înțelegere. E multă răutate.

Ce povețe le veți da copiilor voștri când vor fi mari?

BuzduganBuzdugan: Să gândească frumos pentru că noi oamenii suntem ca un magnet și atragem înspre noi ceea ce gândim. Și dacă emanăm energie pozitivă în jur atragem lucruri frumoase. Ai grijă ce îți dorești că s-ar putea întâmpla. Îmi doresc să nu fie niciodată ttriști sau să gândească negativ.

Morar: Sfaturile părinților pentru copii sunt bune, însă cred că cel mai bine e să înveți din proprie experiență. Până nu te lovești nu poți să tragi nicio morală. Chiar dacă mă cheamă Morar nu vreau să fac morală, să le țin lecții fetelor. Îmi doresc să le prezint și binele și răul și să cred că ele vor alege binele. Eu pot să le spun din exeriența mea, dar nu pot lua o decizie pentru ele și nici nu îmi doresc să le impun vreodată ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.