O vară fără celulită

O vară fără celulită

Lupta împotriva celulitei se câştigă în trei paşi: alimentaṭie corectă, sport, masaj

Odată cu vara, vine şi provocarea majoră pentru femei: costumul de baie, care, de multe ori, vine însoṭită de o prietenă deloc dorită: celulita. O problemă cu care se confruntă, din păcate, cele mai multe femei, adesea indiferent de greutatea la care se află, celulita este o consecinṭă directă a stilului de viaṭă, a ritmului accelerat în care trăim, mâncăm, existăm şi, nu în ultimă instanṭă, a atenṭiei pe care alegem sau nu să ne-o acordăm. Şi, pentru că se vorbeşte mult pe această temă, am vrut să apelez la un specialist, care să ne vorbească nu doar despre ceea ce înseamna aspectul de “coajă de portocală”, dar şi care sunt lucrurile efective pe care le putem face pentru a diminua sau preveni apariṭia sa. Florentina Gionea, consilier în wellness şi nutriṭie mi-a venit în ajutor şi iată ce am aflat:

O vară fără celulită

Celulita, în termeni medicali, este o boală care implică inflamarea celulei. Persoanele cu această boală sunt foarte rare şi nu suportă să fie atinse. Ceea ce numim noi în termeni populari celulită este o modificare a pielii adesea descrisă ca o “coajă de portocală”, datorită apariţiei pe coapse, fese şi abdomen, în cantităṭi diferite uneori, mai mici la femeile sănătoase şi nu are legatură cu boala descrisă mai sus. în procent de, 90-98% din cazuri, celulita apare la femei.

Cauzele apariṭiei celulitei şi efectele sale asupra pielii

Cercetătorii au identificat două tipuri de celulită. Primul tip de celulită este întâlnită de la orice zonă de ţesut în coapse sau fese. Un exemplu în acest sens este atunci când veţi vedea efectul de “saltea” uitându-vă la coapse în timp ce staṭi aşezate picior peste picior. Acest tip de celulită este tipic pentru aproape toate femeile de diferite vârste, şi se sugerează a fi o comprimare a camerelor de grăsime care stau la baza pielii. Al doilea tip de celulită este aspectul de “coajă de portocală”, pe care femeie îl poate avea în poziţia ei naturală. “Primul lucru de care ne legăm este aspectul pielii. Noi, femeile vrem să arătăm bine, să fim ”perfecte” când vine vorba de silueta noastră. Cu înaintarea în vârstă şi ignorarea fenomenului ne vom îngrăşa şi mai tare”, spune Florentina Gionea.

3 paşi esenṭiali pentru a preveni sau scăpa de celulită

Nimic nu se obṭine fără efort, iar lupta contra celulitei poate fi o adevarată probă de anduranṭă. De aceea, cele trei direcṭii esenṭiale pe care ni le recomandă specialistul sunt: alimentaṭia corecta, sport de 3-5 ori pe săptămână şi masaj, câte 3 şedinṭe pe săptămână.

Alimentele joacă, aşadar, un rol esenṭial în acest proces, iar cele indicate şi pe care puteṭi miza mereu sunt:

  • proteinele: peşte, fasole boabe, legume (din cauza cantităṭii mari de carbohidraṭi, cartofii nu se încadrează aici)
  • ouăle – acestea conṭin aminoacizi ce împiedică retenṭia de apă şi facilitează digestia
  • apa – hidratează-te corespunzător, nu uita că cei 2L de apă pe zi au fost recomandaṭi cu un scop!
  • acizii graşi esenṭiali: ulei de măsline, ulei de migdale, peşte mai gras, care conṭine Omega 3, seminṭe (de in, de floarea soarelui), nuci, alune, fistic, caju, migdale, (acestea sunt şi surse foarte bune de proteine) etc.
  • antioxidanṭii: aceştia ne ajută să împiedicăm acumularea toxinelor în organism. Fără antioxidanṭi procesul nostru de îmbrătrânire ar fi mult mai rapid. Ca şi surse din care ne putem lua antioxidanṭii avem la dispoziṭie: alunele, cereale, fructe (kiwi, rodii, mango, papaya, afine, coacăze, zmeură), ouă, morcovi, etc.
  • ceaiurile diuretice: ceai verde, ceai de păpădie, ceai de ginko biloba şi ceai de cozi de cireşe

Din categoria alimentelor interzise fac parte:

FOLLOW ME

  • dulciurile: prăjituri, bomboane, ciocolată (ciocolata cu peste 70% cacao este permisă), etc.
  • carbohidraṭii: paste, orez, pâinea albă, dar care pot fi înlocuite cu pâinea neagră, orezul brun
  • alcoolul, nicotina şi cafeaua în exces, unele din ele prezente în ritualurile tale zilnice. Nu uita că zaṭul de la cafea să îl foloseşti pentru masajul anticelulitic!
  • evită produsele procesate şi foarte sărate: chips-urile, alunele prăjite şi la care s-a adăugat şi sare, produsele de patiserie sau semipreparatele

Totodată, este bine să ṭinem cont şi de “tratamentul” extern al celulitei, în care cremele anicelulitice termoactive sunt foarte eficiente, precum şi uleiurile pe bază de ardei iute special destinate combaterii celulitei, asa cum ne sfatuieste din nou Florentina. “Este foarte important să ne hidratăm corect pielea, să consumăm alimente bogate în minerale şi vitamine. Dacă ne menṭinem un tonus bun şi un stil de viaṭă sănătos, pielea va reflecta acest lucru”, completează aceasta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.