Părul sănătos se cunoaște după…o mască naturistă făcută acasă

Par sanatos

Ştiu că cele mai multe dintre voi aveţi o viaţă plină şi nu mereu vă găsiţi timp pentru a vă răsfăţa. Timpul până la un salon de cosmetică poate fi foarte preţios, şi nu de puţine ori, o mamă alege să îşi petreacă timpul liber cu copii, ori alege să facă ceva pentru familie. Ei bine, cu toate acestea, nu înseamnă că pentru ea nu trebuie să facă lucruri care să o menţină tânără, frumoasă şi fericită.


Așadar, dragele mele m-am gândit ca în fiecare weekend să vă împărtăşesc din micile mele secrete, de care oricare dintre voi se poate bucura. Şi vă mai spun un secret: şi eu apelez foarte des la tehnicile de înfrumuseţare acasă, iar măştile hand-made sunt excelente. Sunt un om  care se plânge tot mai des că nu are timp pentru multe lucruri pe care ar trebui să le fac, dar pe care le amân, însă nu mă abat niciodată de la procedurile de îngrijire. Frumusețea poate fi un dar, însă ceea ce contează este cum o păstrezi.

 

Pentru că părul meu este supus unor grele încercări, precum coafat, întins, ondulat, vopsit, o dată la două săptămâni, prepar o mască foarte sănătoasă care îl ajută să se regenereze şi care netezeşte vârfurile despicate. Hairstylistul Fabrizio Benintendi de la salonul Encore mi-a recomandat  această rețetă și este grozav de eficientă.  Pentru a o pregăti, am nevoie de câteva linguri de ulei de măsline, câteva linguri de ulei de ricin, 30 ml de vitamina A uleioasă, două gălbenuşuri, o lingură de miere şi sucul de la o lămâie.


Se amestecă toate aceste ingrediente într-un bol din ceramică cu un beţişor din lemn de bambus. Puteţi folosi şi o furculiţă din plastic sau ceramică, însă, evitați vasele din metal. ”V
itamina A este o subtanță esențială pentru sănătatea părului. Rolul Vitaminei A este acela de a elimina toate toxinele de la nivelul scalpului. Uleiul de măsline ne conferă o hidratare profundă, gălbenușul de ouă ne aduce un aport important de proteine, în timp ce lămâia lucrează la exteriorul firului de păr, adăugând fermitate și textură. Uleiul de ricin este un aliat perfect în lupta cu căderea părului, acesta ajutând la regenerarea firelor de păr. Măștile pe bază de ulei de ricin aplicate pe scalp țin sub control problemele ce cauzează căderea părului. Această mască de păr, folosită cu regularitate, ajută la regenerarea firului de păr și readuce podoabei capilare  strălucirea pierdută” mi-a explicat Fabrizio.


După ce totul este omogen, aplic crema obtinută pe păr de la rădacini până la vârfuri. O las să acţioneze cel puţin două ore. Pentru a nu curge sau a murdări hainele, îmi înfăşor părul într-un prosop mare de baie. Eu am unul special pentru acest lucru.
În acest timp, îmi văd de activităţile mele în mod normal. Uneori chiar și dorm cu masca în păr.


După ce aceasta și-a făcut efectul, mă spăl cu apă calduţă, apoi cu şampon şi balsam în mod normal. Părul meu devine mătăsos, strălucitor şi sănătos.

FOLLOW ME

4 comentarii pe “Părul sănătos se cunoaște după…o mască naturistă făcută acasă

  1. Sircu Tatiana says:

    Foarte bun pentru îngrijirea părului este uleiul de ricin şi vă sfătuiesc să încercaţi şi reţetele pe care le-am postat pe blogul meu:

  2. Sircu Tatiana says:

    Foarte bun pentru îngrijirea părului este uleiul de ricin şi vă sfătuiesc să încercaţi şi reţetele pe care le-am postat pe blogul meu:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.