Pastele curcubeu – un nou deliciu pentru copii

Avem două scenarii despre care îmi vorbesc părinții. Cel mai cunoscut este al copilului care refuză să mămânce paste. Celălalt este al celor care odată ce au făcut cunoștință cu pastele nu vor să mai pună altceva în gură.

Dacă am vorbi despre adulți, cel mai isteț lucru ar fi porționarea, dar aceasta nu se dovedește a avea un succes răsunător printre copii. Nu trebuie să intrați în panică. Deși nu este nicio problema cu pastele din grâu dacă cel mic nu este intolerant la gluten, să ieșim puțin din bula noastră și să explorăm. Acum pastele vin în toate formele și dimensiunile, dar mai ales în toate texturile. Nu ar fi rău să încercați și paste din alte cereale decât grâul, asta dacă aveți un copil care a făcut o pasiune pentru acestea și începeți să vă îngrijorați.

Deși pastele au o reputație proastă, fiind acuzate mai ales că îngrașă, ele pot fi o sursă importantă de energie. Și combinate în mod corect cu surse de proteină și cu suficiente legume care conțin fibre, indicele glicemic al mesei va fi scăzut putându-ne bucura de paste fără să ne îngrășăm.


I-am cerut și doamnei dr. Ruxandra Pleșea părerea despre paste și iată ce mi-a spus: „Cantitatea normală de paste ce pot fi consumate fără să ne aflăm în vreun pericol la o masă este de aproximativ 3 linguri. Pastele ar putea fi fără niciun dubiu vedetele pachețelului ideal pentru copilul care urmează să plece la școală. Și vor fi și mai sănătoase dacă sunt acompaniate de carne slabă, pește, brânză sau brocoli la abur.”


Mai ales celor mai mofturoși dintre copii nu ar fi rău să încercați să puneți pastele în valoare. Imaginați-vă că banalele spaghete devin roșii, albastre sau, de ce nu, siclam. Puteți face asta cu ajutorul unor coloranți naturali, iar efectul va fi de poveste. Evident și nenegociabil, evităm coloranții artificali.

Nu vă recomand totuși să dați copilului mai mult de 2-3 ori pe săptămână paste, indiferent de succesul pe care acestea îl vor avea după ce vă voi dezvălui trucurile mele.

Rețeta este foarte simplă și nu vă trebuie mult timp. Aveți nevoie de paste, eu le folosesc pe cele de la Pambac și de coloranți alimentari. Am găsit coloranți naturali aici:

Ce trebuie să faceți mai departe, vedeți în filmulețul pe care vi l-am pregătit:

0 comentarii pe “Pastele curcubeu – un nou deliciu pentru copii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.