Vă propunem pentru azi o prjitură deliciosă cu gust de neuitat: ”Nori de căpșuni”. Uneori simțim nevoia de ceva dulce, altceva decât o bucată de ciocolată. Pentru astfel de momente, dar și pentru a face impresie bună când ai un musafir vă recomandăm să încercați această rețetă. Toate gospodinele vor fi mult mai apreciate după ce dau acest ”test”.
Blatul moale și fraged contopit cu crema fină de bezea și căpșuni suculente și aromate crează un curcubeu pe cerul gurii. Dacă nu sunteți fan căpșuni, avem o veste bună: se poate înlocui cu orice tip de fructe.
Să nu mai lungim vorba și să vedem de ce ingrediente avem nevoie.
Pentru blat:
– 300 gr de făină;
– 250 gr de unt la temperatura camerei;
– 80 gr de zahăr;
FOLLOW ME
– 2 gălbenușuri;
– 1 linguriță de coajă rasă de lămâie;
– 1 linguriță de zahăr vanilat;
– 300 gr de căpșuni (orice fructe).
Pentru crema de albușuri:
– 4 albușuri;
– 250 gr de zahăr.
Mod de preparare:
Începem prin a amesteca untul moale cu zahăr, zahărul vanilat și coaja rasă de lămâie peste care adăugăm gălbenușurile. Amestecăm bine bine până la omogenizare. Când compozația pare pregătiță cernem făină cât cuprinde(nu tot o dată, din mai multe reprize) pentru a frământa un aluat moale.
După ce am obținut acest aluat îl punem pe o hârtie de copt. Cu ajutorul unui sucitor, dar și cu palmele, dacă este nevoie, întindem aluatul până obținem un blat dreptunghiular de 20×25 cm ( sau de cât aveți voi tava pentru coacere).
Blatul se bagă la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Cuptorul trebuie preîncălzit la 180°С.
În timp ce blatul este la cuptor ne putem apuca de bezea. Se bat albușurile cu mixerul timp de aproximativ 10 minute. În această perioadă se adaugă treptat zahărul.
După ce am scos blatul de la cuptor și am așteptat să se liniștească puțin întindem cu o spatulă spuma de albușuri pe suprafața blatului. Puteți de asemenea să faceți un ornament cu dosul spatulei.
Fructele alese, în cazul nostru căpșunele se vor spăla, usca și apoi se vor așeza la o distanță de aproximativ 3 cm una de cealaltă.
Prăjitura se introduce la cuptor pentru încă 20 de minute, la 180°С. Bezeaua trebuie să capete o crustă la suprafață și o nuanță cremoasă. Sub crustă va fi un strat moale și pufos de cremă.
După cele 20 de minute, lăsați prăjitura în cuptorul oprit pentru încă 7 minute. Prăjitura se lasă la răcit, iar apoi se poate servi.
Poftă bună!
Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.
Dacă vrei să fii mereu la curent cu ceea ce postez, te invit:
1. Să mă urmărești pe INSTAGRAM – Aici răspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc
2. Să te abonezi la canalul meu de YOUTUBE
3. Să dai like paginii mele de FACEBOOK
4. Să te înscrii în grupul MĂMICI ȘI COPII FERICIȚI