Mărțișoare cu dragoste și gust

Ieri mi-am propus să plec în căutare de mărțișoare. Am văzut că sunt piețele pline, magazinele, site-urile de mărțișoare care mai de care mai colorate, mai atrăgătoare. Atunci cand fac un cadou, caut și latura „altfel”, mai surprinzatoare, mai inovatoare. Am găsit ceva ce mi-a plăcut și am făcut un top 5 idei de mărțișoare pe care le-aș alege eu: trei mărțișoare dulci și alte două care să vă ajungă la inimă și să rămână acolo ani buni.

1. Pe primul loc, cu totul și cu totul speciale, aspectuase, colorate, dulci, făcute cu multă dragoste, comestibile, chiar delicioase: prăjiturele, fursecuri decorate ca niște mărțișoare în miniatură. Mi-a plăcut extrem de mult ideea aceasta. Nu toate mărțișoarele pe care le primim le și putem purta, oricât de dragi ne-ar fi cei care ni le oferă. Ne bucurăm de ele pe moment, iar apoi le punem într-o cutie, le depozităm într-un sertar și uităm de ele. Dar când primești o prăjitură cum ai putea să o uiți rătăcită prin bucătarie?

Mărțișoarele de la Cofetăria Ana-Beller sunt deosebite, încântă nu doar gusturile, dar și privirile. Un cadou drăguț pentru doamne îndrăgostite de gustul dulce sau fetițe.

2. Tot din aceeași categorie sunt și mărțișoarele pe care le puteți comanda de la Prăjituri de ziua ta. Fursecuri din ciocolată sau vanilie decorate cu multă migală și pasiune cu pastă de zahăr. Acestea mi-au fost recomandate de o prietenă și spune că pe cât sunt de atrăgătoare pe atât sunt de gutoase.

3. Daca vă plac florile, nu ezitați să oferiți un ghiveci cu lalele sau un fir de frezie. Evident, tot comestibile și vă mărturisesc că sunt realizate atât de frumos încât dacă nu aș ști, aș crede că sunt reale. Le găsiți la Poem Caffe. Din păcate, eu nu le-am găsit in București.

4. Dacă aveți copii, nu ezitați să îi indemnați și să îi ajutați să confecționeze mărțișoare. Credeți-mă, am văzut unele demne de marile vitrine ale mall-urilor. Știți că eu mereu am susținut și am încurajat aceste activități creative ale celor mici, este o bucurie și pentru ei, dar și pentru cele care primesc aceste mărțișoare. Pont, dacă copilul vrea și se pricepe, cumpără-i mărțișoarele, va fi foarte încântat să vadă că munca lui este recmpensată.

5. De 1 martie se oferă și flori. Ce ar fi să oferiți un trandafir nemuritor care poate fi păstrat și 20 de ani? Și aici, îi puteți implica pe copii, se realizează extrem de ușor. Aveți nevoie de un trandafir cerat pe care îl puteți cumpăra de la florărie, de un borcan sau un recipient pe care îl găsiți la magazinele de decorațiuni interioare. Se fixează floarea în borcan, se lipește și se dăruiește cu multă dragoste. Este mărțișorul ideal pentru bunici și mămici. Pont: acesta este mărțișorul ideal pe care să îl realizeze copiii cu tăticii și să îl ofere mămicilor. Vă spun că se vor topi de fericire și emoție.

Aaa, și nu uitați de șnurul alb&roșu, are o simbolistică foarte variată, el reprezintă lupta dintre iarnă și vară, căldură-frig, lumină-întuneric și multe altele. Dar tot ce trebuie să rețineți voi este că trebuie să oferiți mărțișoarele cu multă dragoste și recunoștință.


PS: Îţi mulţumesc că eşti unul dintre cei 1 milion de români care mă citesc!

Hai cu mine pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.