Psihologul Dana Dumitrache ne aduce săptămânal rubrica de Psihodiagnoză intuitivă
CALATORIE IN TRECUT, PREZENT SI VIITOR
8 Martie vine cu un cadou special pentru mame și femei: o rubrică săptămânală de psihologie, redactată și realizată de un profesionist de marcă: Dana Dumitrache (www.danadumitrache.ro). Dana este un psiholog terapeut cu o experiență profesională deosebită și o abordare terapeutică aparte. Este pioniera unei tehnici terapeutice des întâlnite în occident, în formările terapeutice transpersonale, însă, aproape deloc în România, având ca bază și un patent terapeutic propriu : psihodiagnoza intuitivă.
De altfel, îi puteți asculta sfaturile, în fiecare duminică dimineața, la Europa FM, în emisiunea “O dimineață de milioane”, prezentată de Ana-Maria Tatu, dar și pe www.europafm.ro .
Tot astăzi, debutăm și cu un concurs: în funcție de cât de activi și de prezenți în like-uri și share-uri sunteți cu privire la această rubrică, puteți câștiga o ședință gratuită de psihodiagnoză intuitivă. Câștigătorul/câștigătoarea va fi anunțat(ă) în cursul zilei de luni al fiecărei săptămâni.Ce înseamnă psihodiagnoza intuitivă?
Acele abilități perceptuale care definesc ființa umană ca fiind intuitivă, empatică, altruistă, compasivă.
O inteligență emoțională peste medie coroborată cu respectul și iubirea pentru tot și pentru toate. Mai înseamnă și discernământ. Și explorarea timpului nonlinear (“timpul spiritului”). Și viziune. Unii specialiști definesc intuiția ca fiind extraviziune / extrasenzitivitate / extrasenzorialitate.
Cuvintele/noțiunile acestea au fost atât de uzitate, în sensul grosier, în anii de “paranormalitate” autohtonă, încât mă sfiesc să le folosesc, precizează Dana Dumitrache. Așa că voi inventa altele două, corecte din punct de vedere semantic, capabile să definească aceste atribute native ale omului: metaviziune, adică intuiție înaltă, și metasenzitivitate, adică senzitivitate înaltă, ambele activate și formate în creuzetul alchimic al exercițiului, capabile să exploreze realități intrinseci ale omului, trecute, prezente și viitoare. Sunt abilități transpersonale conștiente. În copilărie și adolescență, deși prezente, nu le-am identificat ca atare. Le foloseam inconștient, cu un soi de inocență.
Psihodiagnoza intuitivă este și o stare modificată de conștiință; este acces la unde cerebrale alfa (prezente în timpul stărilor onirice, dar și în timp ce omul își folosește imaginația și capacitatea de a vizualiza) sau tetha (sunt active în timpul visului și meditației profunde, fiind extrem de accentuate în timpul experiențelor speciale, a revelațiilor sau a stărilor de funcționare excepțională a creierului).
FOLLOW ME
Cum funcționează psihodiagnoza intuitivă?
Dificil de descris în cuvinte, explică Dana Dumitrache. Este o conectare la câmpul psihic, la inconștientul, subconștientul sau supraconștientul, individual sau colectiv, al omului/familiei. Dar și la sinele lăuntric al omului, cel pe care îl asociem – generic – cu sinele superior, atât cât îmi permite gradul de securizare și de control al persoanei din fața mea.
În lume, sunt mulți practicieni intuitivi. Mulți psihoterapeuti folosesc intuiția sau empatia în procesul terapeutic. Analele clasice ale psihoterapiei, te invata, insa, sa nu te identifici cu niciunul dintre aceste atribute umane: empatia și/sau intuiția. Vă recomand cu căldura o carte pe care am citit-o cu doi ani în urmă, “Anatomia Spiritului”, de Caroline Mysse. A ilustrat corect procesul diagnozei intuitive. Diferența este aceea că eu nu intuiesc probleme de sănătate, ci emoții captive (traume), experiențe de viață, trecute, prezente sau viitoare, structuri de personalitate, parcurs existențial, abilități de viață, calități mentale, emoționale, afective sau spirituale ș.a.m.d . .
Pot să caut o cauză sau un efect, acolo unde alți terapeuți nu intuiesc/îndrăznesc să caute, pot să fac mai ușor accesul la acele conținuturi inconștiente refulate/negate, dar și să înlesnesc întâlnirea cu realitatea divină, spirituală din sine, fără să fiu intruzivă. Omul nu simte disconfort, ci stare de bine sau acea expectativă detașată, necesară probării, conștientizării sau materializării procesului predictiv, anticipativ.
Psihodiagnoza intuitivă, coroborată cu tehnicile terapeutice clasice (adleriene, cognitive și comportamentale, narative sau de relaxare profundă/hipnoză, imagerie dirijată ș.a.m.d.), completează aria de cunoaștere și acțiune în actul psihoterapeutic și îl potențează și valorizează cu beneficii directe, concrete pentru client.
Deseori, o persoană nu vine, la început, pentru terapie; se mulțumește doar cu o ședință, cel mult două, de psihodiagnoză intuitivă și de explorare a sinelui superior. Apoi, conștientizează blocajele și își dorește mai mult. Mai mult potențial reglator, creator. Mai mult echilibru, mai multă încredere, mai mult succes, mai multă iubire, mai multă acțiune, abundență, într-un cuvânt omul ajunge să-și dorească împlinire și să abandoneze reduta de sisif a nefericirii sau/și a resemnării.
Când explorăm probleme corelate cu comportamentele altor membri ai familiei sau ale altor persoane importante pentru client, fotografia acelor persoane este suficientă. Și data nașterii.
Subliniez: NU sunt medium, nu sunt ghicitoare în numere sau în stele, nu sunt nici măcar o persoană specială, cu calități psihice speciale. Sunt un om dispus și educat să-și folosească emisfera cerebrală dreaptă într-un mod profund, performant. Sunt calități native și educate. Asociate unei cunoașteri profunde, în sens multidisciplinar.
Cert este că, și peste ani, oamenii vin și recunosc că au probat informațiile primite sau explorate prin psihodiagnoză intuitivă.
Nu plecăm de la principiile unui sistem de viață fatalist. Dimpotrivă. Viața unui om este un cumul de alegeri. Este o multipoveste, cum inspirat afirma părintele terapiei narative, Michael White: poți să mergi pe un drum sau pe oricare altul. În cele din urmă, vei ajunge la o destinație, așa cum ai gândit-o, ai trăit-o tu, emoțional, afectiv și spiritual, așa cum te-ai priceput să acționezi, așa cum ți-au permis resursele cognitive, emoționale, afective sau spirituale să o faci. În psihodiagnoza intuitivă folosești resursele înalte ale ființei. Vezi și prevezi ceea ce o împlinește sau o definește. Benefică este doar acea informație care o valorizează și o implinește. Mentalul unui om este ca un organism în perpetuă schimbare și transformare. Este ca un armăsar pur sânge care nu a fost, încă, antrenat, strunit, astfel încât să acceadă la performanță.