Putem obține tinerețe fără bătrânețe cu laserul?

Putem obține tinerețe fără bătrânețe cu laserul?

Dacă în poveștile copilăriei se vorbea de tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte, în poveștile de femeie adultă vorbim despre laserul care înlocuiește operațiile și de frumusețea obținută ieftin, ușor, rapid și fără risc.

Putem obține tinerețe cu laserul? Putem. Sau, cel puțin așa îmi spune medicul dermatolog Viviana Iordache.

Ce laser? Când? Cum? Ieftin, ușor, rapid și fără risc? Aici începe povestea…

plasticsurgery-7097794Puțină lume mai știe, de fapt, ce este un laser. Auzim frecvent „mi-am scos apendicele cu laser”, „îmi albesc dinții cu laser”. Laser de fapt înseamnă „lumina amplificată prin emisie stimulată”, dar generic, orice formă de lumină (inclusiv orice bec de infraroșu) sau de transfer de energie (inclusiv frecvențele radio) se numește laser. Acest lucru crează confuzie în capul pacienților, ceea ce duce la o irosire importantă de timp și bani.

Astăzi, ne vom limita la echipamentele medicale, deoarece acestea sunt singurele care au în spate decenii de studii medicale în centre de renume mondial, asumate și sunt supuse unor aprobări greu de obținut. Pentru FDA și CE nu trebuie doar să dovedești că nu poți face rău cu ele, ci și cât poți obține rezultat pe un lot statistic semnificativ.

Toți cercetătorii sunt de acord că pielea se lasă din cauza ruperii, înmuierii și regenerării insuficiente a fibrelor de suport (colagenul și elastina). Dacă reușim să le obligăm să se reînnoiască și să-și păstreze sau să-și crească proprietățile (fermitatea și elasticitatea), putem obține tinerețe fără bătrânețe…cutanată. Problema este că acest strat de suport este situat sub epiderm în dermul mediu și profund (sub vasele care hrănesc pielea). Atingerea țintei trecând cu energie mare, dar fără ac sau bisturiu, prin alte structuri, împarte laserele de rejuvenare în: ABLATIVE (ard pielea, rezultate mari, ședința unică, riscuri mari), SUBABLATIVE (îndepărtează microfractiuni, rezultate mari și medii, 3-4 ședințe, riscuri mici și medii) și NEABLATIVE (lasă intactă pielea, rezultate mari, dar în timp, 6 ședințe, aproape fără risc). Dar, mai multe, într-un articol viitor…:)

FOLLOW ME

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.