Remedii naturale împotriva durerilor de picioare – Cel mai cunoscut remediu cu FOI DE DAFIN

Durerile de picioare reprezintă una dintre cele mai sâcâitoare probleme în viața de zi cu zi. Fie că stai ore în șir în picioare, că stai la birou sau doar ai mers foarte mult pe jos durerile de picioare nu ocolesc pe nimeni. În cazurile în care nu vorbim despre afecțiuni grave care se tratează doar cu ajutorul specialistului, putem încerca să ne tratăm picioarele obosite cu remedii naturale.

Tot ce trebuie să faci pentru a te pune liniștită în pat și să ai un somn odihnitor este să alegi cea mai bună variantă pentru tine din lista de mai jos:

1. Comprese reci

Atunci când durerea piciorului apare după o activitate fizică obositoare, puteți aplica pur și simplu comprese reci. Acest lucru vă ajută la reducerea durerii.

2. Turmeric

Acesta este un alt remediu eficient pentru înlăturarea durerii picioarelor. Are proprietăți antioxidante precum și antiinflamatoare. Trebuie să amestecați 1 linguriță de pulbere de turmeric cu suficient ulei de susan cald pentru a face o pastă. Aplicați-o pe zona afectată și frecați ușor. Așteptați 30 de minute înainte de clătire cu apă caldă. Faceți acest lucru de două ori pe zi, după cum este necesar.

FOLLOW ME

3. Foi de dafin în apă fierbinte

Acest tratament naturist este bun pentru persoanele în vârstă. Puneți un plic de foi de dafin într-un vas și turnați apă fierbinte, într-o cantitate suficientă pentru o baie la picioare. Când se mai răcește se bagă picioarele în apă și se așteaptă circa 20 de minute.

4. Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este unul din ingredientele naturale ne-toxice recomandat într-o serie de remedii cosmetice și pentru sănătate.

Bicarbonatul este o sare alcalină sub formă de pudră albă care revigorează pielea în profunzime. Băile cu bicarbonat de sodiu sunt recomandate pentru persoanele care se simt mereu obosite și simt dureri în tot corpul, de la cele articulare până la cele musculare.

Umpleți cada cu apă călduță și adăugați 6 linguri cu vârf de bicarbonat de sodiu. Amestecați bine bicarbonatul în cadă și așteptați câteva minute până se dizolvă complet.

E recomandată și spălarea picioarelor cu bicarbonat de sodiu. În primul rând veți simți o revigorare completă. Acest procedeu ajută la circulația sângelui.

După numai un minut de îmbăiere cu bicarbonat de sodiu vă veți simți corpul mai ușor, pielea va deveni mai fină și mai elastică, iar mirosul neplăcut al picioarelor va dispărea complet.

Spălatul picioarelor cu bicarbonat de sodiu e recomandat mai ales dacă sunt umflate. Bicarbonatul este eficient și în lupta cu ciuperca piciorului. Dacă aveți unghie încarnată, țineți cât mai mult picioarele într-un lighean fierbinte cu bicarbonat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.