Rețetă de chec: Ai nevoie de 4 ouă, 8 linguri de făină, 8 …

Acest desert este foarte ușor de făcut și foarte gustos. Pentru asta ai nevoie de:

-4 ouă (să fie reci din frigider)
-8 linguri zahăr
-8 linguri făina
-8 linguri ulei
-o linguriță praf de copt amestecat în făină, 1 lingură zeamă de lămâie
-jumătate de linguriță (sau un vârf de cuțit) de sare
-2-3 linguri de cacao
-mirodenii (coaja de lămâie, esență de vanile… etc, după gustul fiecăruia)

Începem prin a separa gălbenușurile de albușuri. Adăugăm zahăr peste gălbenușuri și le batem bine până se topește zahărul. Apoi adăugăm toate mirodeniile (zeama de lămâie și praful de sare) în această compoziție. Separat batem albușurile până se fac spumă. Le adăugăm peste gălbenușurile bătute, punem uleiul, apoi făina și praful de copt.

Se amestecă foarte bine păână la omogenizare cu o lingură din lemn. Pentru coacere, folosim o tavă unsă bine cu unt sau ulei și tapetată cu făină. Dacă doriți să fiți sigură că checul dumneavoastră nu se va prinde sub nicio formă puteți să folosiți și hârtie de copt. După ce am pregătit tava se adaugă 3 sferturi din copoziție iar în celălalt sfert adăugăm cacao. După ce am omogenizat cacao în compoziție, îl adăugăm deasupra în tava de copt.

După ce ați pus aluatul negru pe deasupra, cu ajutorul unei furculițe amestecați astfel încât după coacere, chechul să arate șatirat. Dacă doriți puteți pune pe deasupra miez de nucă întreg sau măcinat. Cumporul trebuie să fie preîncălzit, însă nu încins. Adăugați tava la cuptor la foc mediu circa 45 de minute. În primele 20 de minute nu trebuie să deschim ușa de la cuptor.

Pentru a fi sigură că aluatul este copt la interior, acesta se încearcă cu o scobitoare. Așadar, îl înțepați, iar dacă scobitoare iese foarte greu din aluat, sau cu aluat după ea este clar că trebuie să mai stea câteva minute la cuptor.

După ce l-ați scos de la cuptor puteți să-l scoateți din tavă pe o folie de alimente, pe un fund sau o farfurie specială. Poți adăuga zahăr pudră peste el.

FOLLOW ME

Pentru realizarea a două checuri se mărește dublează cantitatea de ingrediente.

Poftă bună!

0 comentarii pe “Rețetă de chec: Ai nevoie de 4 ouă, 8 linguri de făină, 8 …

  1. Laura Margarit says:

    Deci fac rețeta asta de când aveam cam 10-11 ani dintr-o carte de bucate care cred ca o are sau o aveau părinții noștri(era groasa și cu coperțile cartonate, cred că era de Silvia Jurcovan ) . Acum am 33 de ani! 👍🏻

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.