Rețeța originală de Baclava – un desert turcesc delicios

Rețeța originală de Baclava – un desert turcesc delicios. Acest preparat o să vă lase musafirii cu gura căscată. Este mult mai gustos dacă îl prepari tu acasă.

Ingrediente:

15 foi de placintă
150 g migdale
250 g miez de nucă

125 g fistic nesărat și neprăjit
200 g miere de salcâm
150 g unt
100 g zahăr pudră
4 linguri de apă de flori de portocal

Cum se prepară:

Mărunțește la robor nucile, migdalele și fisticul. Apoi adaugă zahărul pudră, 2 linguri de apă de flori de portocal și 100 g unt topit. Taie 5 foi de plăcintă pe măsura vasului de copt și pune într-un prosop umezit, pentru a nu se usca.

FOLLOW ME

Ia foaie cu foaie și unge-o cu restul de 50 g unt topit. Pune foile în tavă pe măsură ce le ungi, întinde jumătate din cantitatea de fructe uscate cu unt, acoperă cu alte 5 foi unse cu unt și întinde restul de umplutură. Acoperă cu cele 5 foi rămase și unse cu unt. Decupează cu un cuțit viitoarele baclavale și dă tava la cuptor pentru 20 de minute.

Între timp, pune cele două linguri de apă de flori de portocal pe foc cu mierea și, când baclavaua s-a copt, toarnă siropul cald imediat după ce scoți tava din cuptor. Lasă cel puțin o zi înainte de a o servi presărată cu fistic.

Să o savurați cu drag! Poftă bună!

Citește și: Cea mai bună rețetă de paste pentru copii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.