#TIPS&TRICKS

Să schimbăm sau nu ceva în viața noastră?

Scris de Ela Crăciun la 18 iunie 2014

Schimbarea între DA şi NU

Întrebări: ne dorim, cu adevarat, să schimbăm ceva în viața noastră sau în noi inșine? Avem nevoie de această schimbare? Ne aduce beneficii?

Este un act de curaj sa ieși din zona de confort sau de cunoaștere empirica, si sa pașesti pe un teren necunoscut.

Publicitate

Deseori, nevoia de a păstra ceea ce suntem sau ceea ce avem este mai puternică decât dorința de schimbare și realitatea cvasifuncțională din viața noastră continuă să se perpetueze și să ne frustreze.


Să schimbăm sau nu ceva în viața noastră?

De regulă, fugim de schimbare mai abitir decât motanul de un duș prelungit! Un motiv de fugă este negarea sau evitarea. Pur si simplu, decizi că nu ești pregătit pentru schimbare deși o doresti sau ignori ceea ce ți se oferă, ceea ce ți se potrivește sau ceea ce te provoacă, în sensul constructiv al cuvintelor. Preferi să continui să trăiești experiența unui stres prelungit, în relații, în profesie și în tine.

Un alt motiv care impiedică schimbarea este ca ți-ai comandat să menții așa zisa ordine în viața ta. Ceea ce cunoști te păstrează într-o zonă de control. Recurgi la un mecanism (inconștient) rigid de supraviețuire. Reziști în fața schimbării, cu orice chip. Prețul nu mai contează! Întotdeauna există un preț.

Publicitate

Din păcate, rezistența la schimbare ne împiedică evoluția firească din toate punctele de vedere și ne prelungește programul de nefericire. Ca să nu mai spun că ne agravează situația, prin perpetuarea experiențelor nocive sau a emoțiilor toxice.

Propria schimbare (maturizare, asumare conștientă a ceea ce ești sau a ceea ce trăiești, responsabilizarea, încrederea, curajul), in extenso, determină schimbarea în lume!

Schimbarea inseamna Viață! Înseamnă acces la dezvoltare personală, la iertare, acceptare, la libertate, într-un cuvânt, la împlinire.

Publicitate

Vă recomand cu căldura un film-documentar pe care îl găsiți pe Youtube, se numeste ”The Shift” (Schimbarea) și este titrat in română. Protagonistul filmului este un om de Spirit profund, Dr. Wayne Dyer.

Săptămâna viitoare: cum acționăm în sensul schimbării.

Dana Dumitra Dumitrache
Psihoterapeut

www.danadumitrache.ro

www.danadumitrache.ro/cum-vindecam-boala-incurabila-intalniri-de-grup

www.danadumitrache.ro/terapie-de-doliu-intalniri-de-grup

Publicitate

Alţii au citit şi despre:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

--