Adormirea Maicii Domnului – Minunile unei Sfinte
Astăzi este o mare sărbătoare pentru poporul nostru, pentru fiecare român, astăzi este Sfânta sărbătoare a Adormirii Maicii Domnului. Nu ştiu câţi dintre voi credeţi în minuni, dar sunt convinsă că fiecare dintre voi aţi trăit miracolul acela de care aveţi nevoie întru-un anume moment al vieţii voastre. Poate l-aţi conştientizat sau poate nu, dar tot ce pot să vă spun este că sunt sigură că fiecare dintre noi are parte de minuni. Da, minuni adevărate. Am ales să scriu azi despre puterea postului, rugăciunii, miracolelor, dorinţelor îndeplinite pentru că toate acestea se înfăptuiesc doar dacă crezi şi le faci pentru Maica Domnului.
Există momente în viaţa fiecăruia dintre noi în care ne dorim poate sănătate, linişte, când poate ne dorim un job sau un job mai bun sau mai bine plătit, când ne dorim să avem sănătate sau însănătoşirea cuiva drag, când am vrea să fim lângă cineva, când ne-am dori un copil sau altceva, iar lista poate continua cu tot felul de dorinţe pe care le-am vrea îndeplinite.
Sunt momente în viaţă în care nu ne este foarte bine şi nici uşor, când ne simţim singuri şi nimeni nu este lângă noi să ne ajute, iar cei care ar vrea să ne ajute nu pot interveni pentru că nebănuite sunt cărările vieţii. Cred că fiecare dintre voi s-ati regăsit, din păcate, măcar o dată într-o astfel de situaţie. Şi sunt două tipuri de abordare într-o astfel de situaţie: fie să te laşi copleşit de greutăţi, îngândurat, trist şi dejnădăjduit, fie să ai încredere, credinţă, speranţă, aşteptare de la Maica Domnului. Pentru că atunci când posteşti, mergi la biserică, te rogi, o rogi pe Împărăteasa Cerului şi a noastră să te ajute deja aştepţi ajutorul său, ştii că va veni şi rezolvarea. Unii spun că acesta este un exerciţiu psihologic, gândindu-te că cineva te va ajuta, tu te comporţi mental ca atare, îţi setezi mintea şi gândurile în aşa fel încât vei fi rezolvat şi rezolvarea apare în scurt timp. Dar este mai mult de atât. Minunile pe care Maica Domnului le face cu fiecare dintre noi sunt nenumărate. Şi numai cine a apelat la ajutorul său şi a primit ceea ce a dorit, numai acela poate confirma şi mărturisi cât de puternică este rugăciunea adresată Sfintei Fecioare Maria. Nu este de mirare de ce azi, când creştinii prăznuiesc Adormirea Maicii Domnului, se organizează procesiuni în toată ţara închinate Făcătoarei de Minuni. Multe sunt bisericile ce au hramul Adormirii, dar şi mai multe sunt binefacerile pe care oamenii le-au primit şi pentru care vin să mulţumească, dar şi mai multe sunt cererile pentru care se roagă.
Cu siguranţă aţi auzit de pelerinajul care se face la Mănăstirea Nicula de lângă Cluj. Este cel mai mare din ţară şi nu participă doar credincioşii Bisericii Ortodoxă, ci şi ai celei Greco-Catolice. La slujbele de aici participă nu doar cei ce trăiesc pe meleagurile transilvane, ci din toată ţara, ba şi de peste hotare. Şi dacă Maica Domnului nu şi-ar revărsa bunătatea şi mila prin ajutor concret, atunci oamenii nu ar mai veni, nu ar mai sta cu orele să se închine la icoana făcătoare de minuni.
Am să vă povestesc o întâmplare din zilele noastre care s-a petrecut în vara anului trecut şi care mi-a fost povestită chiar de o prietenă. Fata rămăsese fără job pentru că instituţia la care lucra se închisese prin luna mai a aceluiaşi an. Deşi era foarte bună pe specializarea sa, deşi avea recomandări foarte bune de la cei cu care lucrase, deşi ştia foarte multe lucruri şi îşi dorea să îşi găsească un job în domeniu, nu se lega nimic. A început să se roage la Maica Domnului. A fost chemată la mai multe interviuri, unele pentru joburi la care nu s-ar fi dus, altele pentru joburi pe care şi le dorea. Dar timp de trei luni nu se concretiza nimic. Văzând că nu găseşte nimic şi că acolo unde ea îşi dorea să fie angajată nu vin actele, nu se concretizează nimic, a plecat în Maramureş într-un pelerinaj organizat cu prilejul acestei sărbători. A ajuns şi la Nicula, dar şi la alte mănăstiri ce adăposteau icoanele făcătoare de minuni ale Maicii Domnului. S-a rugat cu toată fiinţa şi îmi povestea că la un moment dat nu a mai cerut jobul pe care şi-l dorea ci a zis ceva de genul „fie după cum vrei tu, Maica Domnului, eu îmi doresc să muncesc, ştii unde şi ce, ajută-mi să reuşesc aici, dar dacă nu, măcar ajută-mi să accept voia ta.” Acasă s-a întors duminică noaptea, iar luni la 17:45 au sunat-o chiar de acolo de unde îşi dorea să fie angajată, iar miercuri semna actele şi la prânz era în program.
Este doar un singur exemplu, dar mai ştiu și alte. Altă cunoştinţă de-a mea era despărţită de iubit, la job nu era foarte încântată, singură într-un oraş departe de părinţi, aproape în depresie. La îndemnul unei prietene s-a dus într-o zi la Mănăstirea Nicula să se roage cu toate că nu era chiar convinsă. Nu a trecut o lună şi viaţa ei s-a schimbat radical. S-a împăcat cu iubitul, la job a fost promovată, acum urmează să îşi cumpere un apartament în Bucureşti.
FOLLOW ME
Poate că fiecare dintre noi avem nevoie de astfel de minuni, altfel eu nu le-aş putea spune, dar când ni se îndeplinesc dorinţele cele mai ascunse în suflet, când avem nevoie de ceva ce nu se poate cumpăra, găsi, împrumuta şi când numai o putere divină ne poate schimba viaţa, atunci tot ce ne rămâne de făcut este să ne rugăm şi să credem că Maica Domnului ne va veni în ajutor.
Şi nu trebuie să găsim scuze şi explicaţii că nu putem ajunge la Nicula ori la Moisei ori în alt loc îndepărtat din ţară pentru că Sfânta Fecioară este în orice biserică, acolo unde este icoana sa.
În Bucureşti şi în apropierea oraşului sunt foarte multe biserici şi mănăstiri care au icoane făcătoare de minuni ale Maicii Domnului. Am ales la întâmplare câteva dintre acestea şi vă recomand să mergeţi şi să vă rugaţi din tot sufletul pentru că numai aşa veţi reuşi. Şi să nu uitaţi niciodată că Feciaorei Maria i se spune şi „rugătoare caldă şi zid nebiruit, izvor de milă şi lumii scăpare”, „singura grabnică folositoare” şi „apărătoarea tuturor creştinilor” (din Rânduiala Paraclisului).
Biserica „Naşterea Maicii Domnului-Scaune”, Biserica „Olari”, Biserica „Colţea”, Biserica „Grădina Icoanei”, Schitul Darvari, Batiştei, Biserica “Mihai Vodă”, Biserica „Doamnei”, Biserica „Zlătari”.
Mănăstirea Căldăruşani, jud. Ilfov, Mănăstirea Tigăneşti, jud. Ilfov, Mănăstirea Pasărea, jud. Ilfov, Mănăstirea Ghighiu, jud. Prahova, Mănăstirea Pissiota, jud. Prahova, Mănăstirea Caraiman, jud. Prahova.