SECRETELE din spatele celor mai cunoscute 5 numere de MAGIE

Menirea unui spectacol de magie e cea de a-i fermeca și bucura pe copii, dar și adulții se mai întreabă uneori „cum e posibil?!” când văd lucruri incredibile.

Iată explicațiile din spatele celor mai populare trucuri de magie.

Cum se scoate un iepure dintr-o pălărie

Pentru a face acest truc, ai nevoie de un iepure, de o masă acoperită cu o față de masă, de o bucată de material și de un joben. Leagă cele patru colțuri ale materialului nu foate strâns. Pune iepurele în acest sac improvizat. Atârnă sacul într-un cârlig dintr-o parte a mesei îndreptată spre tine. Fața de masă trebuie să ascundă sacul. La început, arată pălăria publicului pentru a demonstra că nu e nimic acolo. Pune pălăria pe masă, cu deschiderea pe suprafața mesei. Cu mișcări aproape inobservabile, ridică ușor pălăria de bor și pune sacul sub pălărie. Prefă-te că faci nișe vrăji, apoi arată iepurele publicului.

Cum scoți fum dintre degete

Ia o cutie de chibrituri și taie-i una din părțile de unde se aprinde. Separă suprafața imflamabilă de partea de carton. Împăturește ce rezultă în două și aprinde. De reziduul alb de fosfor ai nevoie pentru truc. Freacă-l ușor între degetul mare și arătător ca să iasă fum. După spectacol nu uita să te speli pe mâini!

FOLLOW ME

Îndoirea unei linguri

Pentru a face acest truc cu succes, ascunde mai întâi o monedă mică de argint în palmă. Când ești gata să „îndoi” lingura, ține moneda astfel încât să se vadă numai vârful. Pune-o deasupra mânerului lingurii. Presează capătul oval al lingurii de masă, dând impresia că depui ceva efort și lasă mânerul să cadă în mâna ta, astfel încât să se vadă doar moneda.

Cum faci pe cineva să „leviteze”

La începutul acestui truc spectaculos, asistentul magicianului (de obicei o fată purtând o rochie lungă) se întinde pe o masă și se asigură că rochia îi ajunge până la podea, ascunzând spațiul de sub masă. Pentru ca trucul să funcționeze, publicul trebuie să creadă că fata stă în aer ca prin magie, dar, de fapt, asta se întâmplă datorită unui mecanism special. Poți folosi și un cerc pe care să-l treci peste corpul ei, care să fie suficient de mare pentru a nu atinge mecanismul.

Doamna în Zig-Zag

Ai nevoie de mai multe cutii înalte de 35 de cm și o platformă mobilă înaltă de 20 de cm. Asistenta intră în cutia de jos, stând desupra unei trape ascunse controlată de un arc. Trapa se deschide spre un compartiment gol din interiorul platformei mobine. Când iluzionistul închide toate deschizăturile cutiilor, fata alunecă prin trapă și stă cu picioarele încrucișate în compartimentul interior al platformei. Fiecare dintre cele trei casete superioare sunt dotate cu două deschideri – una reală și una falsă. Atunci când cutiile sunt stivuite una peste alta, deschiderile reală formează o ușă de dimensiuni umane, utilizată de asistentă pentru a intra. De cealaltă parte, cele false sunt concepute pentru a arăta nșe de doar 5cm. În interiorul acestora sunt piese de manechin care corespund părților corpului fetei și care poartă aceleași haine ca ea. Când începe spectacolul, iluzionistul amestecă cele trei casete pentru a deruta publicul. Când le deschide, publicul vede o versiune amestecată a trunchiului asistentei – vorbim de piesele de manechin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.