Secretul pielii perfecte: alimentația!

Nu de puţine ori m-am întrebat dacă frumuseţea este nativă sau o primim în funcţie de ceea ce facem, gândim sau… mâncăm. Daca primele două sunt categorii relative, hrana reprezintă un univers mult mai palpabil, despre care vă voi și povesti astăzi pentru că DA, frumuseţea depinde de ceea ce mâncăm. Am înțeles acest aspect cu ajutorul consilierului în nutriţie şi wellness, Florentina Gionea.


Totul începe cu stilul de viață

florentinaPrima întrebare care ne trece tuturor prin minte este: cum se face că unii oameni, care, deşi au o vârstă mai înaintată, au o piele tânără, iar alţii care au o vârstă tânără, au pielea îmbătrânită? Iar răspunsul a venit cât se poate de logic și de natural: depinde de stilul de viaţă pe care l-a ales fiecare. “Cel care se hrăneşte sănătos are o piele sănătoasă, cel care merge pe principiul îmi permit să mănânc orice, are o problemă. Este bine să ne ascultăm corpul, dar și să facem câteva investigaţii cu privire la gradul de absorbţie a macro şi micronutrienţilor, însă aceasta este o altă problemă pe care o putem dezvolta cu altă ocazie”, ne-a spus Florentina Gionea.

  

Alimentația este cheia!

Alimentaţia zilnică are legătură cu sănătatea nostră şi cu aspectul pielii. Fiecare aliment influenţează în mod direct aspectul pielii deoarece „pielea este un organ care ajută la eliminarea toxinelor, pe lângă rolul de protecţie şi reglare a temperaturii corpului. De exemplu, coșurile sau punctele negre apar pe faţă ca urmare a eliminării toxinelor din corp sau din cauze hormonale. Toate impurităţile ce apar la suprafaţa pielii sunt o formă uşoară de detoxifiere. Atunci când organele de detoxifiere sunt mult prea „încărcate”, sistemul limfatic preia o parte din sarcina de detoxifiere, iar toxinele se elimină parţial şi prin pori”, continuă specialistul.

Consumul de alimente proaspete, fructe şi legume de sezon, cumpărate din piaţă, daca este posibil, de la tarabele ţăranilor noştri, sunt cele mai bune. Dacă vă întrebaţi ce puteţi consuma zilnic fără a sta cu teama că ne poate face rău, nutriţionistul recomandă să bem zilnic sucul de morcovi sau de morcovi cu ţelină. “Dimineața pe stomacul gol consumaţi 500 ml de suc de citrice. Atenţie, însă: fără a se combina cu alte sucuri sau alimente, citiricele sunt alcaline, dar în amestec cu alte alimente devin acide. Apoi, prima masă/gustare trebuie să fie luată la aproximativ o oră după ce s-a băut acest suc”, adaugă Florentina Gionea.

Morcovul conţine betacaroten, vitamine, minerale şi fibre. Mai mult, este un aliment alcalin, ceea ce duce la ridicarea PH-ului în tot corpul. Alte alimente permise sunt fructele de pădure (sunt bogate în atioxidanţi), avocado, mango, ardei gras (galben, roşu, verde), migdale, cartofi, ţelină. De fapt, toate alimentele care sunt bogate în vitaminele A şi E, zinc şi seleniu.

La polul opus sunt alimentele la care nici nu ar trebui să ne gândim că există. Ştim cu toţii că mâncarea tip fast food, prăjelile şi alcoolul sunt cele care lasă pe pielea noastră urme adânci şi deloc uşor de reparat. Consilierul în nutriţie şi wellness spune că tot ceea ce este procesat ar trebui scos cu desăvârşire din alimentaţie, în special mezelurile deoarece conţin multe E-uri, dar şi dulciurile.

FOLLOW ME

  

Cei 5 pași către o piele perfectă

La finalul întâlnirii noastre, am rugat-o pe Florentina să ne spuna 5 paşi prin care putem avea o piele sănătoasă, strălucitoare, catifelată şi plăcută la atingere. Iată ce ne-a dezvăluit:

1.     O cură de detoxifiere asistată este primul pas către o piele sănătoasă

2.     Aportul de alimente alcaline în dieta zilnică: țelină, morcov, broccoli, salată verde, linte, orez brun, etc.

3.     Hidratarea corectă. Apa are un rol esenţial atunci când vorbim despre aspectul pielii

4.     Consumul de acizi graşi esenţiali Omega 3, Omega 6 şi Omega 9 (se găsesc în avocado, nuci, peşte, etc)

5.     O cură de 30 de zile cu vitamina A şi E – suplimente (aspectul pielii se îmbunătăţeşte vizibil, mai ales în combinaţie cu recomandările de mai sus)

“Sfaturile au un efect pe termen lung. Nu cred în cremele minune şi nici în întinerire peste noapte. Pun acum la punct un program prin care poți întineri 10 ani în doar 3 luni! Iar asta se va vedea în toate aspectele: fizic, emoţional şi mental, iar pielea este primul semn. Uite că eşti prima persoană căreia îi povestesc despre proiectul „Cum să întinereşti 10 ani în doar 3 luni”, ne împărtășește Florentina.

Pe lângă aceste proceduri, trebuie să reţinem că noi, ca fiinţe umane trebuie să ne raportăm la toate aspectele vieţii, nu numai la mâncare. Într-un alt articol pe care l-am scris despre frumuseţea pielii spuneam că este benefic pentru organism să se „hrănescă” cu razele soarelui, deoarece numai aşa putem beneficia de vitamina D. Cât despre alimentaţie, şi eu împărtăşesc ceea ce consilierul în nutriţie şi wellness ne recomandă: să consumăm cât mai multe legume şi fructe proaspete. “Următoarele 3 luni sunt pline de bunătăţi direct din natură şi din grădină. O vizită la piaţă de două, trei ori pe săptămână este suficientă pentru a deveni mai sănătoşi şi mai frumoşi. Şi nu uitaţi că alimentele consumate echilibrat, aduc un echilibru perfect şi în corp”, conchide Florentina Gionea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.