Soluții naturale care te scapă de balonare

Cu siguranță vă este familiară senzația de balonare, însă ce s-ar putea să nu știți, e că nu trebuie să o tratați ca pe o normalitate pe care să o asociați cu înaintarea în vârstă poate sau cu un număr mai mare de kilograme. Problemele de digestie sunt cauzate de o alimentație nepotrivită, din care lipsesc fibrele.

Așa că vă propun 5 soluții menite să ne ajute să scăpăm de aceste situații neplăcute.

1. Evită alimentele care îți creează probleme

Există câteva categorii de alimente pe care ar fi mai bine să le consumăm cu moderație, pentru că încetinesc tranzitul intestinal. Alimentele grase sau prăjite, dar și mâncărurile foarte picante irită esofagul și provoacă arsuri.

2. Include în dieta ta alimente și produse care să te ajute

Printre alimentele care stimulează tranzitul intestinal, se numără peștele, ghimbirul, cerealele integrale și iaurtul natural, care este o sursă bună de fibre pentru microflora intestinală. Încearcă să ai o dietă cât mai echilibrată, din care să nu lipsească fibrele.

FOLLOW ME

OptiFibre este de asemenea un produs care inclus în dieta voastră, are rol terapeutic în nutriție și datorită proprietăților sale prebiotice, ajută la reglarea tranzitului intestinal. Este un produs 100% de origine vegetală ce se dizolvă complet în alimentele moi sau lichide, fără să le afecteze gustul sau consistența. Nu conține gluten, aditivi sau arome artificiale, așa că puteți să-l consumați cu toată încrederea. Poate fi folosit de femeile însărcinate sau care alăptează și se poate administra chiar și copiilor.

3. Încearcă să faci mișcare zilnic

Fie că alegi să mergi pe jos, să înoți, să te plimbi cu bicicleta sau chiar să urci scările, încearcă să faci cel puțin 30 de minute de mișcare în fiecare zi. Astfel de activități accelerează digestia, cresc fluxul sanguin la nivelul tuturor organelor și stimulează musculatura de la nivelul tractului gastr-intestinal.

4. Obișnuiește-te să mesteci bine fiecare îmbucătură

Din păcate, stilul de viață din ce în ce mai accelerat ne face să fim mereu pe fugă. Totuși, mesele sunt niște activități pe care ar trebui să le transformăm în ritualuri în care ne ajutăm corpul și îi dăm energie. Încercați să vă așezați la masă și să vă acordați timp, să înlăturați sursele de distracție cum ar fi televizorul sau alte chiar telefonul. Se recomandă să mestecăm fiecare îmbucătură de 20 de ori pentru ca stomacul să poată digera toți nutrienții pe care îi oferim. Totodată, atunci când mestecăm mai bine, creierul are timp să proceseze senzația de sațietate și vom reuși astfel să mâncăm mai puțin și să avem o digestie mai bună.

5. Nu uita să te hidratezi

Consumul de lichide nu ar trebui să fie neglijat, iar când spun lichide mă refer la apă, ceaiuri, smoothie-uri, în niciun caz la sucuri sau cafea. Apa ne ajută să eliminăm toxinele și accelerează tranzitul intestinal.

Hai cu mine pe:

Facebook: https://www.facebook.com/ela.craciun/
Instagram: https://www.instagram.com/elacraciun/
YouTube: https://www.youtube.com/elacraciun

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.