Tehnici CHINEZEȘTI care te ajută să reduci STRESUL și DUREREA

Tradus în limba română, qigong înseamnă „cultivarea energiei vieții”. Este un sistem holistic de postură și mișcare corporală coordonată, respirație și meditație folosite pentru instruirea în domeniul sănătății, spiritualității și artelor marțiale.

Iată o listă de exerciții care te pot ajuta în mod eficient pentru a trece peste provocările vieții, de la dureri de cap și boli cronice până la frustrare emoțională, stres mental și crize spirituale.

1. Sprijinirea pe un picior

Exercițiul are rolul de a dezvolta echilibrul și agilitatea, întinde ușor ligamentele, îmbunătățește circulația și eliberează coloana vertebrală. Repetă pe fiecare parte de cel puțin 5 ori. Nu îți face griji dacă nu funcționează de prima dată.

2. Stai nemișcat și respiră

Acest exercițiu meditativ îți îmbunătățește respirația și încurajează corpul să se contracte și să se extindă pentru a genera vitalitate. Inspiră cât poți de mult și expiră ușor. Între timp, imaginează-ți că tragi energia spre corp. Continuă timp de 2-5 minute.

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

Important: Brațele ar trebui să rămână în același loc pe tot parcursul exercițiului.

3. Antrenarea mâinilor

Exercițiul este perfect ca practică autonomă sau ca o încălzire energizantă înaintea artelor marțiale. Qigong implică folosirea mâinilor pentru a direcționa energia, adesea într-un model spiralat. Ajută la dezvoltarea energiei, a puterii și a bunăstării.

Important: Acordă atenție degetelor – acestea trebuie să fie îndreptate către zona abdominală.

4. Genuflexiunea în stilul zidului chinezesc

Acest exercițiu este un unul fundamental pentru păstrarea canalelor Qi în și în jurul regiunii spinoase și lombare. Este foarte eficient în ameliorarea tulburărilor mentale și nervoase și, de asemenea, ajută la îmbunătățirea funcției renale.

Important: Repetă poziția de câte ori poți, dar nu uita să fii atent la corpul tău. Experții de la Institutul Qigong recomandă să începi cu 10 genuflexiuni și să mărești numărul zilnic.

5. Mărește-ți rezistența

În Evul Mediu, călugării obosiți practicau acest exercițiu pentru a spori rezistența și a îmbunătăți puterea piciorului.

Important: evită rotunjirea spatelui.

6. Culegerea fructelor

Acesta este un exercițiu simplu, dar este foarte eficient. Încercă să îți ridici brațele deasupra capului și să le întinzi cât de mult poți, ca și cum ai culege fructe dintr-un pom. Aceasta este una dintre cele mai vechi mișcări ale omenirii și activează rinichii, splina și pancreasul.

7. Spiralarea întregului corp

Această mișcare ajută la deschiderea articulațiilor și relaxarea mușchilor. Exercitiul implică, de asemenea, integrarea completă a corpului și îți permite să îți angajezi tendoanele si ligamentele în loc să te bazezi pe forța musculară. Repetă de 8 ori.

8. Cercuri

Scopul principal al exercițiului nu este doar îmbunătățirea stării corpului, ci și antrenarea minții. Este o metodă minunată care poate ajuta într-adevăr să atenueze tensiunea în șolduri și să îmbunătățească postura.Ține picioarele aproape paralele. Începe cu cotul îndoit și extinde-ți mâinile deasupra capului, permițându-le umerilor să se rotească. Vârfurile degetelor trebuie să se atingă ușor în partea de sus.

9. Îndoire și ridicare

Acest exercițiu îmbunătățește stabilitatea articulațiilor genunchiului și te învață să ridici lucrurile fără să te rănești.

Important: Îndoaie genunchii și talia. Asigură-te că genunchii nu depășesc degetele de la picioare și că coloana vertebrală este dreaptă.

10. Coborârea pe genunchi

Îndoaie genunchii și pune mâinile pe ei. Apoi încearcă să te unduiești ușor din talie. Asigură-te că genunchii nu depășesc vârfurile degetelor de la picioare. Acesta este un exercițiu de încălzire comun pentru artele marțiale care revigorează picioarele, atât în ​​partea de sus cât și în cea de jos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.