Tradus în limba română, qigong înseamnă „cultivarea energiei vieții”. Este un sistem holistic de postură și mișcare corporală coordonată, respirație și meditație folosite pentru instruirea în domeniul sănătății, spiritualității și artelor marțiale.
Iată o listă de exerciții care te pot ajuta în mod eficient pentru a trece peste provocările vieții, de la dureri de cap și boli cronice până la frustrare emoțională, stres mental și crize spirituale.
1. Sprijinirea pe un picior
Exercițiul are rolul de a dezvolta echilibrul și agilitatea, întinde ușor ligamentele, îmbunătățește circulația și eliberează coloana vertebrală. Repetă pe fiecare parte de cel puțin 5 ori. Nu îți face griji dacă nu funcționează de prima dată.
2. Stai nemișcat și respiră
Acest exercițiu meditativ îți îmbunătățește respirația și încurajează corpul să se contracte și să se extindă pentru a genera vitalitate. Inspiră cât poți de mult și expiră ușor. Între timp, imaginează-ți că tragi energia spre corp. Continuă timp de 2-5 minute.
FOLLOW ME

La mulți ani, Alesuca noastră curajoasă, blândă, dar neînfricată! 💕🎉 I-am sărbătorit în avans ziua luni seara, alături de prietenii ei, la o petrecere laser tag, cu ea urcată pe un tigru uriaș. 🐆 Oricât de greu îmi e uneori să îi țin piept cu răbdare, sunt mândră de ea că e o fată atât de hotarâtă, efervescentă și cu principii solide! E foarte greu să câștigi un argument cu ea, pentru că își apără cu înverșunare punctul de vedere, lucru ce o va ajuta foarte mult în viitor. Pe cât de aventurieră e, căci ar sta numai cu genunchii juliți dacă ar fi după ea și dorința ei de a face toate trăznăile posibile, pe atât e de blândă și grijulie când vine vorba de cele mai constante și dragi pasiuni ale ei: animalele și natura. E o oază de bunătate și o enciclopedie cu baterii inepuizabile, în fiecare zi spunându-ne câte un știați câte specii de păiajeni există în România, știați cum se numesc trandafirii care cresc așa de încolăciți? E sinceră și directă, dar știe cum să nu îți rănească sentimentele. Pune pasiune în tot ce face, e descurcăreață, agilă, amuzantă și iubită de noi toți, iar de azi are 11 ani. ❤️

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Best of this week ✨ Săptămâna asta mi-am propus să îmi fac calendarul astfel încât să reușesc să fac 3 lucruri doar pentru mine și mi-a ieșit: am fost de 2 ori la pilates, am fost să-mi fac unghiile și la un tratament cosmetic. A fost o săptămână relaxată, dar și foarte productivă. Am avut primele filmări din acest an, am lucrat mult și la casă, iar sfârșitul de săptămână a fost foarte frumos. În acest weekend, Alesia și Alex au mers la Sinaia, la ski, așa că am avut ocazia să repetăm exercițiul nostru de timp petrecut cu un singur copil, astfel încât toată atenția să se concentreze asupra lui. A funcționat și de această dată minunat. Nicho a fost foarte încântat să ne aibă doar pentru el și să facem tot ce și-a dorit: ne-am jucat cu toate piesele LEGO posibile, am dormit de prânz, am făcut baie cu el, am gătit împreună, a stat lipit de noi non-stop (să vedem dacă mai vrea mâine dimineață să meargă la grădiniță 😂). Alesia s-a îndrăgostit de ski, abia așteapta să fie pe pârtie de dimineața până seara și abia reușim să o convingem să coboare. 😅 Alex nu a stat atât de mult ca ea, pentru că i-au fătat oițele 2 miei și a avut grijă de el. Sper că ați avut și voi o săptămână frumoasă! Nu uitați să vă gândiți în această seară la cum ar arăta săptămâna perfectă pentru voi și să vă puneți în calendar câteva activități doar pentru sufletul vostru! 🙏💕
Important: Brațele ar trebui să rămână în același loc pe tot parcursul exercițiului.
3. Antrenarea mâinilor
Exercițiul este perfect ca practică autonomă sau ca o încălzire energizantă înaintea artelor marțiale. Qigong implică folosirea mâinilor pentru a direcționa energia, adesea într-un model spiralat. Ajută la dezvoltarea energiei, a puterii și a bunăstării.
Important: Acordă atenție degetelor – acestea trebuie să fie îndreptate către zona abdominală.
4. Genuflexiunea în stilul zidului chinezesc
Acest exercițiu este un unul fundamental pentru păstrarea canalelor Qi în și în jurul regiunii spinoase și lombare. Este foarte eficient în ameliorarea tulburărilor mentale și nervoase și, de asemenea, ajută la îmbunătățirea funcției renale.
Important: Repetă poziția de câte ori poți, dar nu uita să fii atent la corpul tău. Experții de la Institutul Qigong recomandă să începi cu 10 genuflexiuni și să mărești numărul zilnic.
5. Mărește-ți rezistența
În Evul Mediu, călugării obosiți practicau acest exercițiu pentru a spori rezistența și a îmbunătăți puterea piciorului.
Important: evită rotunjirea spatelui.
6. Culegerea fructelor
Acesta este un exercițiu simplu, dar este foarte eficient. Încercă să îți ridici brațele deasupra capului și să le întinzi cât de mult poți, ca și cum ai culege fructe dintr-un pom. Aceasta este una dintre cele mai vechi mișcări ale omenirii și activează rinichii, splina și pancreasul.
7. Spiralarea întregului corp
Această mișcare ajută la deschiderea articulațiilor și relaxarea mușchilor. Exercitiul implică, de asemenea, integrarea completă a corpului și îți permite să îți angajezi tendoanele si ligamentele în loc să te bazezi pe forța musculară. Repetă de 8 ori.
8. Cercuri
Scopul principal al exercițiului nu este doar îmbunătățirea stării corpului, ci și antrenarea minții. Este o metodă minunată care poate ajuta într-adevăr să atenueze tensiunea în șolduri și să îmbunătățească postura.Ține picioarele aproape paralele. Începe cu cotul îndoit și extinde-ți mâinile deasupra capului, permițându-le umerilor să se rotească. Vârfurile degetelor trebuie să se atingă ușor în partea de sus.
9. Îndoire și ridicare
Acest exercițiu îmbunătățește stabilitatea articulațiilor genunchiului și te învață să ridici lucrurile fără să te rănești.
Important: Îndoaie genunchii și talia. Asigură-te că genunchii nu depășesc degetele de la picioare și că coloana vertebrală este dreaptă.
10. Coborârea pe genunchi
Îndoaie genunchii și pune mâinile pe ei. Apoi încearcă să te unduiești ușor din talie. Asigură-te că genunchii nu depășesc vârfurile degetelor de la picioare. Acesta este un exercițiu de încălzire comun pentru artele marțiale care revigorează picioarele, atât în partea de sus cât și în cea de jos.