TELEFONUL tău îți urmărește fiecare mișcare! Iată DOVADA!

De curând, a apărut o informație foarte importantă despre cum este folosită tehnologia modernă. Fiecare are dreptul să știe despre ce este vorba.

Îţi aminteşti de acel moment din Minority Report în care personajul interpretat de Tom Cruise fuge, dar nu poate scăpa nedetectat fiindcă i se cunosc toate mișcările? Se pare că ceva similar a dezvoltat și Google. Da, așa e, compania îi urmărește pe posesorii de telefoane mobile oriunde ar merge. Are un program care folosește un punct roșu pentru a marca unde este și unde a fost cineva, care te face mai ușor de identificat, la nevoie.


Dacă nu ești convins, poți verifica tu însuți/însăți. Intră pe contul Google folosit pe telefon și dă click AICI. Vei vedea înregistrări ale locurilor prin care ai umblat.  Indiferent ce setări de confidențialitate ai, informațiile tale tot sunt colectate și depozitate undeva de Google.
Vestea bună e că poți micșora procentul urmăririi dacă încerci procedura de mai jos. Amintește-ți să le spui de acest lucru și familiei, prietenilor și cunoscuților.

Cum să nu mai fii urmărit de Google și cum să-ți ștergi istoricul

Pentru a verifica dacă istoricul locațiilor e pornit în contul tău, mergi la Istoricul Locațiilor Google Maps și de acolo la setările de Istoric. Îl poți activa sau dezactiva. Dezactivarea însă nu îndepărtează istoricul.

Dacă vrei să ștergi ce a păstrat Google din ultimele 30 de zile, mergi înapoi la pagina Istoricului Locațiilor. Perioada de timp principală îți arată istoria zilei curente, deci s-ar putea să nu vezi nimic pe hartă. Folosește meniul de sub calendarul din partea stângă pentru a-ți vedea istoricul din ultimele 30 de zile.

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Dacă alegi o perioadă dde timp în care Google Maps ți-a urmărit locația, vei vedea pe hartă toate locurile prin care ai umblat. Sub calendar, vei vedea opțiunea de a-ți șterge istoricul din perioada de timp aleasă de tine. Poți alege să ștergi chiar tot istoricul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.