TELEFONUL tău îți urmărește fiecare mișcare! Iată DOVADA!

De curând, a apărut o informație foarte importantă despre cum este folosită tehnologia modernă. Fiecare are dreptul să știe despre ce este vorba.

Îţi aminteşti de acel moment din Minority Report în care personajul interpretat de Tom Cruise fuge, dar nu poate scăpa nedetectat fiindcă i se cunosc toate mișcările? Se pare că ceva similar a dezvoltat și Google. Da, așa e, compania îi urmărește pe posesorii de telefoane mobile oriunde ar merge. Are un program care folosește un punct roșu pentru a marca unde este și unde a fost cineva, care te face mai ușor de identificat, la nevoie.


Dacă nu ești convins, poți verifica tu însuți/însăți. Intră pe contul Google folosit pe telefon și dă click AICI. Vei vedea înregistrări ale locurilor prin care ai umblat.  Indiferent ce setări de confidențialitate ai, informațiile tale tot sunt colectate și depozitate undeva de Google.
Vestea bună e că poți micșora procentul urmăririi dacă încerci procedura de mai jos. Amintește-ți să le spui de acest lucru și familiei, prietenilor și cunoscuților.

Cum să nu mai fii urmărit de Google și cum să-ți ștergi istoricul

Pentru a verifica dacă istoricul locațiilor e pornit în contul tău, mergi la Istoricul Locațiilor Google Maps și de acolo la setările de Istoric. Îl poți activa sau dezactiva. Dezactivarea însă nu îndepărtează istoricul.

Dacă vrei să ștergi ce a păstrat Google din ultimele 30 de zile, mergi înapoi la pagina Istoricului Locațiilor. Perioada de timp principală îți arată istoria zilei curente, deci s-ar putea să nu vezi nimic pe hartă. Folosește meniul de sub calendarul din partea stângă pentru a-ți vedea istoricul din ultimele 30 de zile.

FOLLOW ME

Dacă alegi o perioadă dde timp în care Google Maps ți-a urmărit locația, vei vedea pe hartă toate locurile prin care ai umblat. Sub calendar, vei vedea opțiunea de a-ți șterge istoricul din perioada de timp aleasă de tine. Poți alege să ștergi chiar tot istoricul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.