TEST DE INTELIGENȚĂ: Tu poți rezolva cele 3 MISTERE?

Dacă vrei să-ți pui mintea la treabă nu e nevoie să faci înmulțiri complicate în minte – uneori ai nevoie de o singură imagine cu o explicație ascunsă în spate. Încearcă să rezolvi chiar acum toate aceste ghicitori – fie că îți dai seama despre ce e vorba sau nu, vei găsi toate răspunsurile la sfârșitul articolului:

1. Ziua fierbinte de vară

Era o zi fierbinte de vară, când un detectiv a decis să stea puțin la soare pe malurile unui râu. Dintr-odată, a auzit o femeie plângând. „Ce s-a întâmplat?” a întrebat-o el. „Te rog să te calmezi și să-mi spui totul de-a fir a păr.” „Ție îți e ușor să vorbești”, a spus fata printre suspine. „Nici nu poți să-ți imaginezi cât de dragă îmi era brățara. Vin aici în fiecare zi. Azi mi-am scos-o în timp ce stăteam la soare, am pus-o deasupra cărții. Când m-am trezit, brățara mea nu mai era acolo unde am lăsat-o.”

Inspectorul a căzut pe gânduri. În jurul locului unde stătuse fata nu mai erau și alte urme de pași în afară de ale ei. Nu erau nici alți oameni prin apropiere. Se pare că numai unul dintre vizitatorii obișnuiți ai plajei ar fi putut să ia brățara. Aceștia s-au așezat în linie în fața inspectorului, care s-a uitat la ei și a înțeles imediat cine ar fi putut să o ia.

2. La râu

FOLLOW ME

Era o zi fierbinte de vară, când inspectorul Varnike era la datorie. Varnike și asistentul său urmăreau un criminal, până au ajuns pe malul unui râu foarte adânc și rapid.

Inspectorul și asistentul său au văzut niște înotători, s-au apropiat de ei și le-au spus: „Căutăm un bărbat de vârsta voastră. Trebuie să fie prin apropiere. L-ați văzut?”

„A trecut de noi acum câteva minute. Puteți să îl vedeți pe partea cealaltă a râului.”

Cel care a vorbit s-a oferit să îi idea lui Varnike barca sa, dar acesta a refuzat.

„Lasă-l să fugă”, a spus inspectorul. „Acum vreau să știu mai multe despre voi.”

De ce a spus el asta?

3. Misterul de Crăciun

În ziua Crăciunului, inspectorul Varnike era la datorie. De dimineață a fost chemat la un apartament, spunându-i proprietarului că trebuie să-l cerceteze, deoarece vecinul său a spus că în Ajun el a venit la o petrecere și, pe când cânta colinde lângă bradul cu instalație multicoloră, „tu ai intrat în apartamentul său și ai furat niște lucruri de valoare.”

Proprietarul a răspuns: „Nu e adevărat. Familia noastră a sărbătorit Ajunul la prietenii noștri. Am mers acolo după-amiaza și abia am avut timp să decorez bradul până am plecat. Ne-am întors șa miezul nopții și am adormit imediat.”

Auzind acestea, inspectorul a înțeles că vecinul a mințit. Cum e posibil?

Răspunsuri:

1. Singurul care putea să ajungă la brățară fără să lase urme în nisip era cel care avea o undiță de pescuit.

2. Râul era prea adânc și iute, iar cine ar fi încercat să-l traverseze s-ar fi înecat imediat. Criminalul trebuia să fie deci pe malul acela.

3. Instalației îi lipsește un bec și nu ar fi mers fără el. Proprietarul apartamentului vizitat de inspector chiar a decorat bradul în grabă și nu a verificat dacă funcționează sau nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.