Test detectiv: Cine e CRIMINALUL?

Te uitai constant la serialele polițiste și citeai cărți cu detective în copilărie? Probabil unul dintre personajele tale preferate era Sherlock Holmes, sau măcar ai auzit de el. Această sarcină de detectiv te va ajuta să îți lustruiești abilitățile de gândire deductivă, ingeniozitate și, bineînțeles, atenție.

Ți-am pregătit o ghicitoare interesantă, care la prima vedere poate părea foarte simplă, pentru că toate dovezile par a fi la suprafață, deși acest lucru nu este în întregime adevărat. Să începem?

În dimineața celei de-a doua luni a lunii a anului, domnul Swedes a primit un apel de la o prietenă din copilărie, domnișoara Barton. În magazinul de îmbrăcăminte pentru bărbați de elită, Barton & Design s-a săvârșit o crimă. Mark Greenberry, un consultant tânăr de vânzări, a fost ucis. A fost găsit în camera din spate. Avea doar 25 de ani, nu avea obiceiuri proaste, a trăit cu un câine pe nume Goggy și a lucrat acolo aproximativ un an.

Șeful de la securitate afirmă că a existat o întrerupere a alimentării și în acel moment toate camerele au fost deconectate. Detectivul s-a grăbit apoi la locul crimei și a văzut o astfel de imagine.

1-3-600x300-9986324

A început să examineze cu atenție totul. Au fost împrăștiate lucruri, cutii de mărfuri au fost deschise. Criminalul căuta în mod clar ceva.

Suspecții erau: o casieriță – domnișoara Artosh, un bărbat cu valiză – domnul Grinch și un bărbat cu un bandaj pe braț – domnul Blackberry. Toți acești oameni erau în magazin în momentul crimei. Detectivul este sigur că unul dintre ei este chiar ucigașul. Șeful de la securitate a menționat că în momentul întreruperii electricității intrarea și ieșirea au fost blocate de sistemul de securitate, iar după ce s-a aprins lumina, ușile au fost deblocate. Dar când a văzut că a fost comisă o crimă, el a blocat din nou ușile.

FOLLOW ME

Detectivul, după examinarea scenei crimei și a suspecților, a observat câteva detalii care indicau cu precizie făptuitorul. El a chemat poliția și în 5 zile, după proces, ucigașul era în închisoare.
Întrebare: Cine este ucigașul? Ce detalii l-au ajutat pe detective să își dea seama?

INVESTIGAȚIE

PASUL 1: Metoda deductivă a dlui Svedish a arătat că: Bărbatul cu un bandaj pe brațul pare suspect. La urma urmei, cine vine cu mâna ruptă să cumpere lucruri?

PASUL 2: De asemenea, detectivul a menționat că tricoul de pe acest om și cel din camera din spate este același. Merită să te gândești la asta.

2-3-600x300-6276243

PASUL 3: Dl. Svedish a sugerat că forma gipsului său seamănă cu forma unei arme de foc. O altă probă care să indice vinovăția domnului Blackberry.

3-3-600x388-4907759

În cursul anchetei s-a constatat că Blackberry a lucrat anterior în acest magazin, de asemenea angajații foloseu o asemenea uniformă (tricou cu dungă). Putea intra cu ușurință în camera din spate, deoarece a fost concediat cu puțin timp înainte de incident. Mark Greenberry nu și-a schimbat hainele de îndată ce a venit la muncă, iar asta i-a dat timp unui fost angajat să intre în camera din spate. În mâna bandajată, el purta de fapt arma. Motivul crimei: Blackberry că îl considera vinovat pe Greenberry de demiterea lui. Nu voia să-l omoare. Dar totul nu a mers conform planului și a fost o lovitură.

Cât de repede ai găsit criminalul? Ce indicii ai observat imediat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.