TEST PSIHOLOGIC: poți să îți dai seama în care poză nu e o familie?


Știai că relațiile sunt la fel de importante pentru sănătatea ta fizică ca și dieta și exercițiile fizice? Potrivit unui studiu, adulții izolați social se confruntă cu același risc de afecțiuni ca și cei care sunt inactivi fizic. Primele tale relații se formează întotdeauna cu familiile tale în copilărie și adesea determină modul în care vezi lumea.


Acest test psihologic este conceput pentru a afla cum au fost personalizate primele tale relații. Uită-te îndeaproape la imaginea de mai jos. Ce familie crezi că nu este una reală? Nu te gândi prea mult la asta, și alege ce îți vine prima oară în minte. Când ai terminat, citește răspunsurile și află învață ceva despre cele mai ascunse trăiri ale tale.

Familia 1

Dacă răspunsul tău este familia # 1, probabil că nu ești o persoană orientată spre familie – cel puțin nu în sensul tradițional. Îți tratezi prietenii ca pe o adevărată familie și te face fericit să îi ajuți. Întotdeauna încerci să aduci ceva bun vieții tuturor. Poate că ai crescut fără o figură paternă puternică, de aceea întotdeauna dai tot ce ai mai bun pentru a fi acolo pentru oamenii care au nevoie de tine – la fel ca mama ta. Această familie ar putea să nu fie cea mai fericită, dar sunt încă o familie adevărată. Mamei, evident, îi pasă de copilul ei, ținându-l de mână și scutindu-l pe tată de atribuții. Nu vrei ca alții să crească ca tine, de aceea ai ales această familie ca fiind cea falsă.


Familia 2

Dacă răspunsul tău este familia # 2, ești foarte orientat către familie – nu este nimic mai important pentru tine decât familia ta. Crezi în construirea unor relații stabile și durabile bazate pe încredere și angajament. Pui pe primul plan nevoile familiei tale, uneori chiar ignorându-ți propriile dorințe dacă înseamnă că îi poți face pe cei dragi fericiți. Probabil ai observat că oamenii din imagine nu arată cu adevărat ca o familie. Adulții nu acordă nicio atenție copilului, iar copilul nu încearcă să-i țină de mâna – astfel ei pot fi chiar și un grup de necunoscuți care merg împreună pe stradă. Fiind o persoană care e familistă convinsă, ai reușit să remarci imediat familia falsă.

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

 Familia 3

Dacă răspunsul tău este familia # 3, probabil că vii dintr-o familie disfuncțională. Din cauza copilăriei tale traumatice, îți este destul de greu să ai încredere în oameni. Ești nerăbdător și interacționarea cu ceilalți este adesea o provocare pentru tine. În mod constant îngrijorat de viitor, ai tendința de a trece peste lucrurile ce țin de familie. Oamenii din imagine arată ca o familie iubitoare și fericită. Sunt o familie adevărată. Părinții aproape se îmbrățișează în timp ce merg, iar tatăl ține mâna copilului. Creșterea într-o familie disfuncțională ți-a format anumite perspective și opinii într-un anumit mod, astfel încât îți e destul de dificil să dezvolți relații sănătoase. De fapt, nu crezi în existența lor și de aceea ai ales această familie ca fiind una falsă.


Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.