TEST PSIHOLOGIC: poți să îți dai seama în care poză nu e o familie?

Știai că relațiile sunt la fel de importante pentru sănătatea ta fizică ca și dieta și exercițiile fizice? Potrivit unui studiu, adulții izolați social se confruntă cu același risc de afecțiuni ca și cei care sunt inactivi fizic. Primele tale relații se formează întotdeauna cu familiile tale în copilărie și adesea determină modul în care vezi lumea.


Acest test psihologic este conceput pentru a afla cum au fost personalizate primele tale relații. Uită-te îndeaproape la imaginea de mai jos. Ce familie crezi că nu este una reală? Nu te gândi prea mult la asta, și alege ce îți vine prima oară în minte. Când ai terminat, citește răspunsurile și află învață ceva despre cele mai ascunse trăiri ale tale.

Familia 1

Dacă răspunsul tău este familia # 1, probabil că nu ești o persoană orientată spre familie – cel puțin nu în sensul tradițional. Îți tratezi prietenii ca pe o adevărată familie și te face fericit să îi ajuți. Întotdeauna încerci să aduci ceva bun vieții tuturor. Poate că ai crescut fără o figură paternă puternică, de aceea întotdeauna dai tot ce ai mai bun pentru a fi acolo pentru oamenii care au nevoie de tine – la fel ca mama ta. Această familie ar putea să nu fie cea mai fericită, dar sunt încă o familie adevărată. Mamei, evident, îi pasă de copilul ei, ținându-l de mână și scutindu-l pe tată de atribuții. Nu vrei ca alții să crească ca tine, de aceea ai ales această familie ca fiind cea falsă.

Familia 2

Dacă răspunsul tău este familia # 2, ești foarte orientat către familie – nu este nimic mai important pentru tine decât familia ta. Crezi în construirea unor relații stabile și durabile bazate pe încredere și angajament. Pui pe primul plan nevoile familiei tale, uneori chiar ignorându-ți propriile dorințe dacă înseamnă că îi poți face pe cei dragi fericiți. Probabil ai observat că oamenii din imagine nu arată cu adevărat ca o familie. Adulții nu acordă nicio atenție copilului, iar copilul nu încearcă să-i țină de mâna – astfel ei pot fi chiar și un grup de necunoscuți care merg împreună pe stradă. Fiind o persoană care e familistă convinsă, ai reușit să remarci imediat familia falsă.

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

 Familia 3

Dacă răspunsul tău este familia # 3, probabil că vii dintr-o familie disfuncțională. Din cauza copilăriei tale traumatice, îți este destul de greu să ai încredere în oameni. Ești nerăbdător și interacționarea cu ceilalți este adesea o provocare pentru tine. În mod constant îngrijorat de viitor, ai tendința de a trece peste lucrurile ce țin de familie. Oamenii din imagine arată ca o familie iubitoare și fericită. Sunt o familie adevărată. Părinții aproape se îmbrățișează în timp ce merg, iar tatăl ține mâna copilului. Creșterea într-o familie disfuncțională ți-a format anumite perspective și opinii într-un anumit mod, astfel încât îți e destul de dificil să dezvolți relații sănătoase. De fapt, nu crezi în existența lor și de aceea ai ales această familie ca fiind una falsă.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.