Tipuri de DURERE abdomnială: ce probleme de sănătate ai

Durerea localizată în partea superioară a abdomenului: gaze intestinale

Durerea poate veni în valuri şi simţi ca şi cum ceva se mişcă în stomacul tău. Una dintre cauze ar fi mâncatul rapid şi mestecatul necorespunzător. De asemenea, băuturile cu acid, berea sau lactatele pot provoca excesul de gaze intestinale. Încearcă să eviţi produsele enumerate pentru a nu te mai confrunta cu această problemă.

Durerea localizată în partea inferioară a pieptului: arsuri la stomac

Poţi să simţi ca şi cum îţi arde gâtul, dar şi un gust amar în gură. Mâncarea grasă, acoolul, în special vinul roşu, ceapa, ciocolata sau cafeaua sunt doar câteva dintre produsele care îţi provoacă aceste arsuri. Încearcă să eviţi hainele strâmte pentru a evita presiunea asupra abdomenului, dar şi renunţarea la fumat.

Dureri severe în partea superioară a abdomenului: ulcer

Alte simptome ale ulcerului sunt schimbarea apetitului, pierderea bruscă în greutate, vărsături şi dureri în capul pieptului. Folosirea frecventă a aspirinei, ibuprofenului sau alte antiinflamatoare, fumatul, consumul de alcool în exces afectează stomacul şi provoacă ulcer. Este recomandat să nu bei mai mult de 2 paare de alcool pe zi şi , mai ales, să le combini cu pastile.

FOLLOW ME

Crampe şi balonare: sindromul intestinului iritat

În acest caz, se pot întâmpla doar 2 lucruri: ori sistemul tău digestiv va începe să lucreze foarte rapid, ducând la diaree, ori va începe să lucreze mai încet, ducând la constipaţie. Încă nu sunt cunoscute cauzele care provoacă acest sindrom, dar se spune că este o combinaţie de mişcări gastrointestinale. Ar fi bine să verifici la care mâncare eşti alergic sau sensibil.

Crampe şi diaree: gastroenterită

Această infecţie apare dacă mănânci sau bei apă sau mâncare contaminată. De asemenea, poate apărea şi dacă foloseşti produsele de igienă ale unei persoane cu diverse infecţii. Pentru a evita infectarea, vaccinează-te spală-te pe mâini înainte să te aşezi la masă, asigură-te că persoanele cu care locuieşti foloseşte propriile produse de igienă.

Indigestia: Intoleranţă la lactoză

Aceasta poate cauza diareea, gaze, constipaţie, dureri de cap, imposibilitatea de a rămâne concentrat, dureri musculare. În general, intoleranţa la lactoză este cauzată de o deficienţp a enzimelor digestive.Ca să te asiguri că nu pierzi calciu şi alte elemente importante pentru organismul tău, încearcă să mănânci broccoli, soia sau somon.

Gaze, diaree cronică: intoleranţă la gluten

Intoleranţa la gluten are mai multe simptome, printre care se enumeră şi diareea, constipaţia, dureri abdominale, probleme ale pielii, pierderea bruscă în greutate. Produsele precum pâinea, pastele sau alte produse care conţin grâu pot cauza această intoleranţă. Este recomandat să eviţi produsele pe bază de grâu.

Dureri severe localizate în partea dreaptă a abdomenului: pietre la rinichi

Obezitatea, sedentarismul, sarcina sau consumul de produse bpgate în cholesterol sunt doar câtiva dintre factorii care cauzează piatră la rinichi. Nu sări peste mese, controlează-ţi greutatea. Obezitatea te expune unui mare risc.

Durere localizată în partea dreaptă a abdomenului, jos: apendicita

Inflamarea apendicului se numeşte apendicită. Este o situaţie periculoasă care necesită tratament medical urgent. Apendicita nu se poate preveni. Este mai puţin comună la persoanele care mănâncă sănătos,produse bogate în fibre, precum fructe şi legume.

 

Acest material este cu scop informativ și nu înlocuiește părerea medicului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.