Trucuri de sănătate care îți simplifică viața

Contrar credinței populare, a bea o ceașcă de cafea îți face puterea puiului de somn mai eficient. În timp ce există multe probleme de sănătate cunoscute, unele ca acestea sunt relativ necunoscute și par contra-intuitive.

1. Noaptea mergeți la toaletă cu un ochi închis.

A merge la toaletă în miez de noapte, după ce a adormit bine, poate uneori face ravagii în somn. Acest lucru se datorează faptului că după ce te trezești când pornești luminile pentru a merge la toaletă, lumina puternică bruscă face creierul să presupună că este ora dimineții și asta îți stinge somnul. Prin urmare, păstrând un singur ochi deschis, reduceți la minimum cantitatea de lumină care intră în retină și vă semnalizează creierul. După ce ați terminat cu activitatea de toaletă, veți putea adormi foarte repede.

2. Tragerea pe urechi poate avea o serie de beneficii pentru sănătate.

Tragerea pe urechi are beneficii pentru sănătate. Reflexologia ne spune că există puncte de presiune de-a lungul urechilor noastre care pot ajuta la ameliorarea multor probleme de sănătate, de la ușurarea durerilor de cap și îmbunătățirea digestiei.
Puteți ușura durerile minore apăsând și trăgând următoarele puncte pe urechile care corespund diferitelor zone ale corpului:

1. Spate și umeri

2. Diferite organe

3. Îmbinări

FOLLOW ME

4. Sinusuri nazale și gât

5. Digestia

6. Cap și inimă

3. Rotiți-vă capul pentru a ușura durerea membrelor.

Trezirea în miezul nopții și simțirea că senzația de „ace și ace” în brațele noastre este ceva ce mulți dintre noi am experimentat. Acest lucru se datorează faptului că, uneori, în timp ce dormim, ne învârtim și dormim din greșeală pe brațele sau mâinile noastre, ceea ce provoacă o obstrucție a fluxului normal de sânge și duce la o scădere a cantității de oxigen primite de acea parte a corpului.

Pentru a alina această durere, în loc să încercați să vă agitați brațele sau să le „treziți”, încercați să mișcați capul dintr-o parte în alta. Acest lucru ar trebui să contribuie la scăderea durerii, deoarece nervii gâtului coboară direct din cap către brațe.

5. Dormiți într-o cameră rece.

Somnul într-o cameră rece este bun pentru calitatea generală a somnului. Te ajută să adormi rapid și, de asemenea, reduce șansele de diabet, ajutând organismul să ardă mai multe calorii. De asemenea, crește sensibilitatea la insulină, ceea ce scade riscul de diabet de tip 2.

6. Guma de mestecat îți îmbunătățește memoria.

Un studiu realizat la Universitatea Coventry a descoperit că mestecarea gumei cu aromă de mentă poate scădea dramatic sentimentele de oboseală și poate face o persoană mai conștientă de mediul înconjurător. Într-un studiu separat, psihologii din Marea Britanie au descoperit că guma de mestecat poate îmbunătăți scorurile testelor și poate îmbunătăți memoria cu aproximativ 35%. Așa că data viitoare, mai degrabă decât sa beti cafea excesiv, poate încercați să mestecați gumă în timp ce studiați pentru un examen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.