Nicolai Tand recomandă o destinație de suflet: „M-aș întoarce oricând în Portugalia”

Vedeta #recomandă o destinație de suflet

Este vremea vacanțelor și deja ne facem planuri pentru locurile pe care vrem să le vizităm. Cu siguranță că aveți orașe de suflet, dar și destinații spre care visați să călătoriți. Pentru a avea o listă cât mai atractivă a posibilităților de a vă petrece vacanța, m-am gândit să invit prieteni de-ai mei și de-ai blogului să ne recomande una dintre destinațiile care i-au impresionat și pe care le-ar vizita la nesfârşit.

Deși probabil vă așteptați ca recomandarea juratului Top Chef, Nicolai Tand, să fie … Franța, ei bine, maramureșeanul a descoperit de curând o destinație de care s-a îndrăgostit, o țară care l-a cucerit prin simplitate, căldură, prietenie și, bineînțeles, o bucătărie surprinzătoare.

Vedeta recomandă o destinație de suflet

Vă invit să citiți cu ce anume l-a cucerit Portugalia pe Nicolai, după cum el însuși mi-a povestit:  „După ce Columb a descoperit America, amu anul acesta am descoperit și eu Portugalia. Știam multe despre portughezi, am lucrat cu ei, am prieteni, dar nu ajunsesem să le văd țara. Așadar, de ziua Monicăi am ales să vizităm această țară tare faină. Și bine am făcut!

Tare mi-au plăcut oamenii. Sunt de treabă, simpli și foarte calzi. Din prima clipă am simțit că sunt un popor prietenos și primitor. Știți de ce? Ei bine, de fiecare dată când intram într-un restaurant, eram întâmpinați cu un zâmbet larg, pâine gustoasă și tot felul de preparate.

De altfel, bucătăria lor m-a cucerit. E atât de simplă și de gustoasă, încât e imposibil să nu-ți placă. Spre exemplu, au un fel de mâncare format din caracatiță și cartofi fierți sfărâmați cu mâna. Numai atât! Nimic altceva. Te tăvălești pe jos de buni ce sunt. Simplu și delicios. Fructele de mare le combină și cu carnea. Nu am știut până acum că portughezii au ulei de măsline. De vinuri nu mai spun, deoarece știți că sunt renumiți. Natura este ireal de frumoasă, totul are iz de poveste, de vremuri îndepărtate.
Musai, dar musai să mergeți în Porto și Lisabona și să nu plecați până nu mâncați: Polvo a lagareiro, pataniscas de bacalhau, queijo da serra, lingua de bacalhau, alheira, presunto de pata negra.

Restaurantele care ne-au rămas în suflet sunt Solar Dos Presuntos (www.solardospresuntos.com – în Lisabona) și O Paparico (www.opaparico.com în Porto).

FOLLOW ME

Nicolai recomandă o destinație de suflet

Vedeta #recomandă o destinație de suflet

Vedeta #recomandă o destinație de suflet
Vedeta #recomandă o destinație de suflet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.