Viața pe tocuri: adevăr sau provocare?

Viața pe tocuri: adevăr sau provocare?

Coco Chanel spunea că o femeie care poartă o pereche bună de pantofi, nu poate fi niciodată urâtă. După ea, a venit Christian Louboutin care completează: „tocul stiletto este arma secretă pe care bărbații nu o dețin”.

louboutin

Nu ştiu voi cum sunteţi, dar eu le dau dreptate amândurora. Asta poate și pentru că am dezvoltat în timp o dependenta, de bun augur, zic eu, de pantofii cu toc. Specialiştii ar putea să mă contrazică, dar până la proba contrară ceea ce mie îmi place, îmi place şi gata!

Cam aşa stau lucrurile şi în privinţa pantofilor. Îmi plac şi îi port cu mare drag. Şi nu orice fel de pantofi, ci cei cu toc, cât mai mare, cât mai înalt. Deşi am câteva perchi de pantofi pentru orice sezon, pentru diferite evenimente, în culori cât mai diferite, cu tocul de diferite mărimi, niciodată nu sunt destule perechi în dulap. Mereu găsesc o scuză pentru a achiziţiona o nouă pereche, şi aproape de fiecare dată, îi aleg pe cei cu tocul cât mai înalt.

Vă pare şi vouă cunoscută această descriere?  Ei bine, nu de multe ori când m-am întors seara acasă, după o zi în care am privit lumea de la + 10 – 12 cm mai sus, când singurul lucru la care mă gândeam era să ajung acasă şi să mă descalţ, când simţeam că pur şi simplu mi se taie picioarele de durere, mă gândeam de ce fac acest lucru. Ajungeam acasă, scăpam de ei, apoi dimineaţa următoare o luam de la început. Răspunsul era simplu şi a rămas valabil şi azi, probabil va fi valabil şi atunci când fata mea va creşte şi va purta pantofii cu toc: oferă eleganţă, ne fac mai înalte, mai slabe, ne modifică construcţia corpului şi ne fac să ne simţim mult mai atrăgătoare, că deh, ne permit să privim lumea de sus.

1972433_503894669717128_1805689852_n

Acum, de când timpul meu este mult mai preţios, de când mă împart între filmări, interviuri, întâlniri, copii şi casă, am învăţat că cel mai important este confortul picioarelor mele. Dacă într-o zi stau departe de lumina reflectoarelor sau nu am vreo întâlnire importantă, nu ezit să port încălţări cu talpă plată, comode, care să îmi lase libertate de mişcare.

Trebuie să ştiţi că specialiştii ne atrag atenţia asupra acestui aspect. Nu merită să ne compromitem sănătatea pentru imaginea elegantă şi foarte sexy, trebuie să recunoaştem că o femeie pe tocuri este mult mai atragătoare prin ţinută decât una care poartă pantofi fără toc. Iar dacă alegem să facem acest compromis, ar fi bine  să îl facem atunci când este necesar, nu în fiecare zi.

FOLLOW ME

agyness-deyn-runway-haiti-fall-model-fashion-590jn021210

De pildă, Dorin Viorel Bucur, medic primar, radiolog-imagistică medicală, ne atrage atenţia asupra pericolelor la care ne supunem organismul atunci când alegem tocurile înalte şi foarte înalte: “Riscurile sunt artroza prematură, deci fricţiunea, distrucţia prematură a articulaţiilor oaselor piciorului, articulaţiilor, între vertebrele coloanei lombare inferioare, apariţia sau accentuarea cifozei toracale, dureri constante şi din ce în ce mai mari la picior şi în coloană”.

Mai multe detalii vă așteaptă aicihttp://www.antena3.ro/life/numai-de-bine/numai-de-bine-radiografia-pantofului-248731.html, dar si pe pagina de Facebook a emisiunii Numai de bine, unde vă aștept în fiecare duminică, de la ora 9:30, la Antena 3.

Și nu uitați: puteţi fi la înălţime prin atitudine, stare de spirit şi naturaleţe, nu neapărat prin centimetrii 10+ 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.