10 descoperiri uimitoare pe care nu le-ai fi crezut posibile


Iată câteva dintre cele mai uimitoare statistici legate de viața pe planeta noastră:

1. Abia în 2015 nivelul de populație din Londra l-a atins pe cel din anul 1939

Au fost nevoie de 76 de ani și 3 generații fără războaie sau catastrofe pentru ca populația capitalei britanice să ajungă la același nivel de dinainte de cel de-al Doilea Război Mondial. Ce e și mai interesant e că Berlin și Paris nu au ajuns încă la această performanță.

2. Doar 5% din 10% din vinuri devin mai bune după un an


Doar 1% devin mai bune după 5 ani. Acesta pare un motiv suficient de bun să deschizi sticla și să nu mai aștepți o ocazie specială.

3. Cel puțin 15% din căutările zilnice de pe Google nu au mai fost repetate în 15 ani

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

Google a efectuat un sondaj la aniversarea de 15 ani, iar acesta a arătat că, în medie, fiecare a șasea căutare esste unică. Acest lucru dovedește cât de incredibil de diferiți suntem.

4. Mai mulți oameni trăiesc în Tokyo decât în Canada

Acest lucru pare să fie imposibil, dar e absolut adevărat: aglomerarația urbană din Tokyo este mai densă decât cea dintr-una din cele mai mari țări din lume.

5. În 42 de minute de cădere liberă poți acoperi distanța de la un pol al celălalt al Pământului

Chiar e posibil să ajungi dintr-un capăt într-altul al Pământului foarte repede. Oamenii de știință au modificat de curând intervalul – s-a dovedit că durează numai 38 de minute.

6. Pământul și-a pierdut jumătate din viața sălbatică în ultimii 40 de ani

Din păcate, în ciuda tuturor eforturilor omenirii, viața sălbatică încă se diminuează.

7. 8% din bărbații asiatici sunt descendenții lui Genghis Khan

Genghis Khan credea că un om e cu atât mai important cu cât are mai mulți urmași. Haremul său cuprindea mii de femei, iar multe dintre ele i-au născut copiii. Așa se explică faptul că 8% dintre bărbați au genele acestui mare cuceritor în cromozomul lor Y.

8. Cleopatra a trăit mai aproape de aselenizare decât de construirea piramidelor

Marea Piramidă a lui Keops a fost construită în jurul anului 2540 î.Hr., iar Cleopatra a trăit mult mai târziu, între anii 69-30 î.Hr. Aselenizarea a avut loc în 1969.

9. În Statele Unite există mai multe biblioteci publice decât restaurante McDonald’s

În ciuda stereotipului că americanii sunt înebuniți după mâncarea de tip fast food, numărul de biblioteci publice este mai mare. Aici nici măcar nu intră la socoteală bibliotecile din școli.

10. 90 de ani din viața cuiva înseamnă mai mult de 5000 de săptămâni

Puțin mai puțin de 4500 de weekenduri – e puțin sau mult? Tu decizi. În fiecare săptămână din viața ta.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.