10 descoperiri uimitoare pe care nu le-ai fi crezut posibile

Iată câteva dintre cele mai uimitoare statistici legate de viața pe planeta noastră:

1. Abia în 2015 nivelul de populație din Londra l-a atins pe cel din anul 1939

Au fost nevoie de 76 de ani și 3 generații fără războaie sau catastrofe pentru ca populația capitalei britanice să ajungă la același nivel de dinainte de cel de-al Doilea Război Mondial. Ce e și mai interesant e că Berlin și Paris nu au ajuns încă la această performanță.

2. Doar 5% din 10% din vinuri devin mai bune după un an

Doar 1% devin mai bune după 5 ani. Acesta pare un motiv suficient de bun să deschizi sticla și să nu mai aștepți o ocazie specială.

3. Cel puțin 15% din căutările zilnice de pe Google nu au mai fost repetate în 15 ani

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

Google a efectuat un sondaj la aniversarea de 15 ani, iar acesta a arătat că, în medie, fiecare a șasea căutare esste unică. Acest lucru dovedește cât de incredibil de diferiți suntem.

4. Mai mulți oameni trăiesc în Tokyo decât în Canada

Acest lucru pare să fie imposibil, dar e absolut adevărat: aglomerarația urbană din Tokyo este mai densă decât cea dintr-una din cele mai mari țări din lume.

5. În 42 de minute de cădere liberă poți acoperi distanța de la un pol al celălalt al Pământului

Chiar e posibil să ajungi dintr-un capăt într-altul al Pământului foarte repede. Oamenii de știință au modificat de curând intervalul – s-a dovedit că durează numai 38 de minute.

6. Pământul și-a pierdut jumătate din viața sălbatică în ultimii 40 de ani

Din păcate, în ciuda tuturor eforturilor omenirii, viața sălbatică încă se diminuează.

7. 8% din bărbații asiatici sunt descendenții lui Genghis Khan

Genghis Khan credea că un om e cu atât mai important cu cât are mai mulți urmași. Haremul său cuprindea mii de femei, iar multe dintre ele i-au născut copiii. Așa se explică faptul că 8% dintre bărbați au genele acestui mare cuceritor în cromozomul lor Y.

8. Cleopatra a trăit mai aproape de aselenizare decât de construirea piramidelor

Marea Piramidă a lui Keops a fost construită în jurul anului 2540 î.Hr., iar Cleopatra a trăit mult mai târziu, între anii 69-30 î.Hr. Aselenizarea a avut loc în 1969.

9. În Statele Unite există mai multe biblioteci publice decât restaurante McDonald’s

În ciuda stereotipului că americanii sunt înebuniți după mâncarea de tip fast food, numărul de biblioteci publice este mai mare. Aici nici măcar nu intră la socoteală bibliotecile din școli.

10. 90 de ani din viața cuiva înseamnă mai mult de 5000 de săptămâni

Puțin mai puțin de 4500 de weekenduri – e puțin sau mult? Tu decizi. În fiecare săptămână din viața ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.