Care e cel mai important lucru pe care l-am învățat în 2020?

Perioada prin care trecem ne-a dat viața peste cap și a făcut din 2020 cel mai bizar an pe care l-am trăit vreodată. Pandemia a schimbat lumea într-un mod pe care nu mi l-aș fi imaginat niciodată, schimbări care s-au resimțit pe plan medical, economic și social.

Cu fiecare zi care trecea, ne bucuram că suntem sănătoși, dar această bucurie stătea totuși sub grija zilei de mâine. Pentru că nu știam ce o să fie mâine. Sunt, de felul meu, o persoană optimistă, am sperat și sper în continuare la tot ce e mai bun. Totuși, nu pot să mă prefac că trăiesc într-un balon de plastic, unde totul e bine atâta timp cât o să rămân zen. Sunt multe lucruri pe care nu le putem controla și, din cauza asta, ne crează diverse anxietăți care ne invadează mintea, chiar și inconștient.

Atât eu, cât și soțul meu am avut privilegiul (pentru că acum văd multe lucruri normale ca pe niște privilegii) să putem să ne continuăm activitatea și de acasă. Dar nu am putut să nu mă gândesc ce s-ar fi întâmplat dacă nu era așa?

Economiile ne-ar fi ajuns o vreme, sigur. Când ai familie te gândești și la aceste aspecte și pui lună de lună ceva și de-o parte pentru zile negre, dar cred că se poate și mai bine. Mai ales că am avut timp lunile astea să mă uit la multe filme americane unde tot timpul se vorbește despre trust fund, economii pentru copii, conturile pentru facultate. E adevărat că la noi facultatea nu e așa de scumpă și poate de asta nu e popularizat mai mult fenomenul, dar economiile pentru copii mi se par, mai ales după aceste luni, un lucru la care trebuie să fiu mai atentă.
Nicho și Alesia sunt încă mici, dar pentru Alex ne gândim deja la ce o să facă în viitor și ce ar fi mai bine să studieze, ținând cont și de pasiunea lui pentru animale, care ar putea să fie destul de costisitoare. Deja a investit ceva bani în mica fermă pe care o are la părinții mei, iar dacă i-am da alți bani tot asta ar face cu ei.

Obișnuiam să îmi fac planuri legate de bani pe termen scurt și mediu, dar acum iau în serios varianta de planuri pe termen lung. Am căutat și în România modalități prin care să pun în aplicare aceste planuri și, pentru copii, cel mai bine mi-a sunat produsul Zâmbet, de la Allianz-Tiriac și o să vă las mai jos și principalele puncte forte ale planului de economisire pentru copii Zâmbet:

Beneficii asigurare de viață Zâmbet

  • Siguranța că suma de bani stabilită de către persoana care a încheiat contractul va fi primită sub forma rentelor de studii și/sau ca sprijin financiar la întemeierea familiei sau pentru împlinirea visurilor, chiar dacă pe durata contractului intervine decesul persoanei asigurate. (n-aș vrea totuși să mă gândesc la așa ceva)
  • Modalitate de economisire sigură și bonus de fidelitate la maturitate
  • Protecție sporită – posibilitate de a alege dintr-o gama largă de clauze suplimentare (accidente, spitalizare, invaliditate în urma unui accident, boli grave, cheltuieli medicale etc.).

Încă n-am luat o decizie finală, ne mai informăm pe subiect, dar m-ar liniști să am o astfel de asigurare pentru copii. Dacă mai sus spuneam că Nicho și Alesia sunt încă mici, așa că până acum nu ne puneam probleme pe termen așa lung, ei ar putea să aibă cel mai mare avantaj, dacă ne gândim că avem la dispoziție mai mult timp în care să economisim pentru ei.

FOLLOW ME

 

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Ziua familiei ❤️

O postare distribuită de Ela Craciun (@elacraciun) pe

 

Și uite cum, încă o dată, din orice lucru rău trebuie să privești și partea bună. Mie mi-a deschis puțin ochii această perioadă prin care am trecut. Dacă în alte articole vă povesteam ce am învățat să fac sau cum mi-am petrecut timpul cât am stat acasă, azi am vrut să vă împărtășesc și ceva ce m-a pus pe gânduri.

Un lucru știu sigur: faptul că nu vom putea călători, așa cum ne-am propus pentru anul acesta, ne va ajuta să facem primul pas pentru economisirea banilor pentru copii. Încă mă gândesc dacă ei ar trebui să știe sau să fie ca o surpriză la 18 ani. Voi cum ați proceda?
Sunt curioasă și dacă voi economisiți deja bani pentru copii și cum faceți asta, cum funcționează pentru voi. M-aș bucura să primesc exemple și de la persoane care locuiesc în alte țări. Abia aștept să vă citesc mesajele.

 

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.  

 

Dacă vrei să fii mereu la curent cu ceea ce postez, te invit:

1. Să mă urmărești pe INSTAGRAM – Aici răspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc

2. Să te abonezi la canalul meu de YOUTUBE

3. Să dai like paginii mele de FACEBOOK

4. Să te înscrii în grupul MĂMICI ȘI COPII FERICIȚI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.